nedeľa 14. februára 2021

Valentine ´s Day 2021 💕


 Ani sme sa nenazdali a opäť tu máme prekrásny sviatok lásky - Deň sv.Valentína.💘
Pamätám si ako som vlani písala ten vlaňajší článok, ten čas naozaj častokrát veľmi rýchlo letí.
Takže milí moji priatelia, návštevníci blogu a čitatelia, prajem Vám z celého srdca krásneho Valentína, aby ste sa veľa objímali, bozkávali a stále radi mali.💟😘
Pretože to najdôležitejšie v živote každého človeka je láska, ktorú treba vedieť nielen prijímať, ale i rozdávať. A v tomto období to platí hneď dvojnásobne!😊💖😍
Pred rokom som bola presvedčená o tom, že presne viem, čo budúci rok na Valentína prinesiem.
Na čo bude moje valentínske fotenie zamerané.
Vlani som opravila a pretvorila starý valentínsky obchodík pre bábiky, ktorý som robila ešte v roku 2012. Poškodila sa mu hlavná stena, sám si už pýtal opravu.
Do obchodíka som urobila i špeciálny gaučík v tvare srdca.
Lenže mne sa tie sezónne obchody, ktoré som všetky začiatkom vlaňajšieho roka opravila, nechce nejako fotiť....😌
Nafotila som zatiaľ len veľkonočný. I ten halloweenský som prehodila na tento rok, že ho konečne pofotím a vložím pre Halloweenom.

Už viackrát som sa písomne vyjadrila, že z roka na rok je na každý sezónny sviatok , je náročnejšie vymyslieť a uskutočniť nejaké zaujímavé a neopozerané fotenie s bábikami.😏
Pred troma rokmi sme s mami vymysleli interiérové fotenie v romantickom štýle pri krbe a červených svetielkach.
O rok neskôr sa odohrávali zásnuby v parížskej kaviarničke.
A vlani sa zamilovaní párik bozkával v bozkávajúcom sa stánku, ktorí som špeciálne pre tieto účely vytvorila.

Milujem Pinterest💗, pretože je to nekonečne neskutočná studnica kreatívnych nápadov v podobe úžasných a inšpirujúcich obrázkov a fotiek.
Najmä pri hľadaní inšpirujúcich fotiek do adventného kalendára som vlani ešte cez leto našla okrem vianočnej tematiky i inšpirujúce nápady na ostatné ročné obdobia a s nimi spojené sezónne sviatky.
Zistila som, že ma viac nadchli a inšpirovali kreslené obrázky/skice rôznych modeliek, žien, dievčat, ľudí, zvierat i interiérov.
Tieto si poctivo odkladám do svojich albumov a kategórií na mojom Pintereste.
Jedným z nich je i Valentín, v ktorom sa práve jeden obrázok dostával do popredia.

Na obrázku je zobrazený zamilovaný párik, stojaci pri reklamnom stĺpe, na ktorom je napísané News is I Love You (správa/novinka je Milujem Ťa)💘. 
Žena stojí a opiera sa na ľavej strane stĺpa a drží v rukách srdiečko. Muž sa opiera o pravú stranu stĺpu a drží v rukách bomboniéru a kyticu kvetov.
Tento obrázok mi vôbec nešiel vytĺcť z hlavy, vedela som, že ho musím zrealizovať.
S mami sme sa o tomto nápade zhovárali a obe sme sa zhodli, že ho pre tohtoročný Valentín zrealizujeme.😊
Základom bolo vytvoriť reklamný stĺp.
Rozmýšľa som, že potrebujem ako základ nejakú hrubšiu rúru. Mám rôzne typy rúrok, ktoré mi ostali po samolepiacich tapetách, potom ma kotúče, ktoré ostali od lepiacich pások.
Kotúče od tapiet boli všetky úzke a tie od tých pások by som neviem koľko musela ešte navrstviť na seba.
Mňa napadli využiť staré stĺpy od mačacích starých škrabacích stĺpov.😃
Mami našťastie osvietilo a napadlo využiť dve vysoké konzervy, ktoré ostali po zvieracom jedle.
My doma v kuchyni máme "zbierku" konzerv v rôznych veľkostiach, ktoré sú prefarbené v troch farbách a sú v nich uložené kuchynské varechy, rôzne otvárače a pod., ktoré nám v rámci kuchynskej linky visia i s nápismi, takže v tomto problémy neboli, pretože dve posledné veľké konzervy mami mala ešte schované pre svoje ďalšie kreatívne potreby. Istú dobu i svoje vytvorené konzervy rozdávala.
 Veľkosťou a výškou úplne sadli. Konzervy som spojila a prekryla čiernym tvrdším papierom, ktorý som chvalabohu napriek tomu, že je stále všetko zatvorené, sa mi podarilo zohnať v Tescu.

Doma máme zbierku i rôznych materiálov, od vrchnákov z káv po rôzne papierové či plastové krabičky alebo iné plastové či drevené materiály, ktoré sa vždy na niečo kreatívne využijú.😎
Tak som našla i plastový strieborný vrchnák, ktorý ostal po krabičke s paličkami do uší.
Mala som však nápad, že by som vrchnák prefarbila alebo prestriekala novou farbou, ktorú som kúpila na farbenie iných Barbie nábytkov.
 Troška je ten vrchnák doškriabaný, ale na fotkách to rozhodne nie je vidno.
Akrylová farba na premaľovanie by bola väčšou piplačkou a nebola by pekná.
Sprej na striekanie máme doma len čierny a zlatý. Čierny by zanikol a zlatý sa mi nehodil.
Tak ostal vrchnák s pôvodnou farbou. 😊
O tom vrchnáku sme vždy vedeli, že má veľký potenciál, ktorý nás po rokoch nesklamal.
Dokonca som troška i študovala ako také reklamné stĺpy vyzerajú. Je to už taká dosť "zastaralá" vec v dnešnej super pretechnizovanej dobe, ale v našom meste sa ešte pár nachádza.

Ten stĺp, ktorý bol inšpiráciou z obrázka mal zelenú špicatú strechu, neskôr som zistila, že vo Francúzsku sa presne také reklamné stĺpy so zelenými strechami nachádzajú. Sú to už také historické pamiatky, slúžiace na divadelné letáky a plagáty napr. pre Moulin Rouge. Troška historických faktov predsa len nezaškodí, či?😉

Spodok je kovový, je to tá časť "taniera", ktorý sa nachádza na vrchnej časti vodnej fajky.
Tú sme mali pred rokmi vyloženú ako dekoráciu, ale mačky ju zničili, tak sme sa rozhodli si ponechať z nej aspoň nejaké časti. Opäť sme sa nemýlili a tanierová časť nám poslúžila ako noha reklamného stĺpu.
Na stĺp už chýbalo vytvoriť papierovú reklamu, tú som si zväčšila a upravila podľa pôvodnej kreslenej inšpirácie.

Stĺp som sa rozhodla ešte rozhodla viac vyzdobiť a využila som striebornú kreatívnu pásku z Kiku, ktorú som raz kúpila v zľavách. Mám ešte v zlatej i bronzovej verzii, tie však mi farebne nesadli.

Reklamný stĺp konečne bol na svete. Bolo treba vybrať hlavných zamilovaných protagonistov. 
Po našich dlhších úvahách, kedy sa ktorí pár na Valentína fotil, najmä zo strany Kenov, ktorých máme v zbierke len šiestich, nemali sme sa nad čím veľmi rozhodovať.
Vyhral to Paul (Chip),  ktorý síce Valentína v interiéri pred 3 rokmi fotil, ale vtedy si dal "rande" s Barbie Nataliou Vodianovou.
Tento rok si konečne vstúpil do svedomia a vybral si svoju stálu partnerku Corie (Poppy Parker).
Keďže na Valentína sa zatiaľ spolu nefotili, bolo rozhodnuté. Náš najobľúbenejší párik v zbierke to tento rok romanticky "rozbalí".😍

Ďalšia fáza nastala pri rozhodovaní, čo im obliecť?😇
No, šiť som ani tento rok nešila. Mám však odloženú špeciálnu bielu látku s motívom maličkých červených srdiečok. Je zo starého detského oblečenia. Z tej sa chystám raz niečo valentínske určite ušiť. Je je dosť, ešte neviem presne aký kúsok, určite dámsky. Chce to len nápad a čas.
Tak sme sa s mami rozhodovali z domáceho šatníka bábik.
Stále si pri Valentíne točíme okolo červenej farby.
Inšpirujúca dáma na kreslenom obrázku mala kabát s motívom srdiečok a baretku na hlave.
Chvíľku sme rozmýšľali, že by sme jej dali trenčkot a na hlavu by sme ušili červenú baretku.
Lenže nakoniec z toho zišlo. Na červenú baretku sme nemali vhodný materiál.
Rozmýšľali sme aj o červených šatách od Mattela s motívom Hello Kitty, že by sme jej dali biele vysoké šnúrovacie čižmy, tak ako mala Barbie Stardoll v jednom dni adventného kalendára 2020.
Mne sa však tie šaty práve na Poppy nehodili.
Rozmýšľali sme i nad variantou, že by nejaké červené šaty vytŕčali spod trenčkotu.
Mám doma kokteilové šaty, ktoré sú od Barbie Natalii Vodianovej. Na Valentína som ich však nefotila, aj keď Natalia Valentína pred 3 rokmi práve s Chipom fotila.
Nechcela som ich opakovať, teraz ich mala jedna Barbie pri novoročnom fotení.
Viem, som príliš veľká detailistka, nikto by si to nepamätal.🙈
Mňa však napadli červené šaty s volánmi, ktoré mi ostali po Barbie Midge Dom Snov.
Istú dobu som ich vlastnila i dvakrát.😃
Už vlani som ich na Valentína chcela použiť. Sú dosť pekné, romantické a zároveň retro.
Presne tieto body sa k Poppynke hodia. Dokonca je hrdzavovláska, rovnako ako je i tá Midge.
Keďže Paulovi opäť nezostávalo nič iné ako si dať na seba svoj originál outfit, pretože stále mu sedí u nás len zopár vecí a potreboval byť k Poppynke romantický, nesmel mať na sebe nejaké tričko s riflami.🙊
Mami však túžila po červenej košele, ktorú  žiaľ nemáme a  žiadnu sme ani neušili.
Ešte sme sa rozhodovali, či Poppy dáme k šatám čierny kožák alebo pôvodné bodkované sako, ktoré k origo outfitu patrí. Nakoniec vyhralo sako.👍
Pri šperkoch som mala tiež ešte dilemu. Najskôr som vyhrabala novú striebornú súpravu s motívom srdiečok, ktorú som posledné Vianoce dostala od Katky/zmrzlinky, ale nakoniec som si urobila vlastné jednoduché náušničky, ktoré sa nám s mami v určite viac.
Sú to červené srdiečka, korálky, ktoré mi ostali z bývalej roboty, kde som pracovala v kreatívnom krúžku. Mám ešte dva páry týchto korálkov so srdiečkami, určite v budúcnosti i tie ešte vyrobím.😊

Červená bomboniéra v tvare srdca, ktorú Paul priniesol Corie som robila pred 4 rokmi na Valentína ja, podľa youtuberky My Froggy Stuff.
Kyticu s tromi červenými ružami zase robila mami.
Papierové srdiečko, ktoré drží v rukách Corie, som pred pár rokmi vytlačila ja, zo stránok miniaturistov.

Pri fotení som v sobotu úplne vymrzla. Asi 20 minút som čakala na slnko, ktoré sa rozhodlo zájsť pod oblaky. Nakoniec som sa našťastie dočkala šťastného konca.
Vytvorila som taký krátky príbeh bez slov o romantickom prekvapení pri reklamnom stĺpe. 
A aby toho nebolo málo, v jednom free kolážovom programe som vytvorili i menšiu koláž z tohto valentínskeho fotenia.👫

Rozhodli sme sa Vám vybrať pieseň i na Valentína, nielen pri adventom kalendári.
Vypočuli sme si preto pred víkendom plno piesní o láske, prevažne zo 60.rokov.
Nakoniec som sa rozhodla ja, že Vám vyberiem pieseň, ktorú poznám, ale od vlaňajšieho Valentína ma nejde z hlavy von, pretože môj obľúbený španielsky zberateľ bábik Edelmo z Instagramu, presne túto skladbu pre svoje valentínske fotenie využil.
Určite pieseň budete poznať (napr. z rôznych reklám na autá😄), má mnoho cover verzií, ja som však ako mám vo zvyku siahla po originál verzii z roku 1967, ktorá sa mi páči najviac. Názov piesne je Can´t Take My Eyes Off You od amerického speváka Frankieho Valliho, ktorý vystupoval ako frontman skupiny Four Season.



















6 komentárov:

  1. Úžasné Valentínske fotenie. Čo vy dve dokážete vymyslieť, to by mne asi nikdy ani nenapadlo. Pesnička je super :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásný Valentýn a nádherné fotky s mou nejoblíbenější Poppy ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tenhle pár mám taky ráda 😉 Dioramka super, na vás relativně minimalistické a přitom je to velmi výstižné 👍

    OdpovedaťOdstrániť