streda 16. októbra 2013

Návrat k blogovej aktivite

Ako ste si mohli všimnúť, môj blog bol dva týždne neaktívny.
Dôvodom bolo, že som nemala 10 dní prístup na internet, pretože môj počítač musel podstúpiť menšiu opravu.

Jeho odchod bol dosť rýchly a nečakaný, preto som nestihla dať o sebe na blogu vedieť.
Počítač bude mať v decembri už 8 rokov a povedzme si otvorene, že je to už dôchodca, keďže každý rok sa nielen počítačová technika vyvíja dopredu.
Už asi dva roky som mala problémy s malou PC pamäťou, ktorá mi robila neustále samé problémy, nielen na internete, ale vo všetkých činnostiach na počítači.
Tento problém sa ešte viac skomplikoval asi pred rokom, po našom presťahovaní z domu do bytu a so zmenou internetu na optik. A hlavne kvôli uloženej hre Sims 2, ktorú dlhé roky nehrávam a klasickým spôsobom sa mi nechcela dať odinštalovať a zaberala najviac pamäte. Hra si pýtala pôvodné CD Sims, ktoré ja nevlastním.
Dôvodom toho som nemohla navštevovať rôzne blogy a stránky napr. zbierku bábik u Zuzky (baziliska2-barbie.blog.cz) alebo Petry (madamerouge.blog.cz). Na týchto stránkach sa môj počítač zasekol, tak strašne, že niekedy som ho musela reštartovať. Preto som bola nútená tieto blogy nenaštevovať. Křičící
Veľké problémy som mala aj pri vyhľadávaní obrázkov na Google alebo sa mi stalo, že som kvôli zamrznutiu internetu prehrala dve aukcie na e-bay.Zamračený Alebo sa niekedy nám stalo, že aj pol hodinu trvalo, kým sme sa napojili na internet a pravidelne nám vyskakovali tabuľky s nápisom "program neodpovedá". A pod.
Problém sme chceli s mamou riešiť, preto sme sa pýtali koľko by vyčistenie a zväčšenie kapacity počítača stálo v špecializovanej predajni, ktorá rieši aj rôzne opravy. Suma sa pohybovala okolo 50€ a vyššie. Túto sumu sme stále ľutovali investovať, napr. sme si hovorili, že za to by mohli byť rôzne nové bábiky a problém s PC sme stále odkladali.Nerozhodný

Asi pred vyše dvoma týždňami sme boli gratulovať synovi mojej druhostupňovej sesternice.
Náhodou sme spomenuli aké máme dlhodobé problémy s naším počítačom a ona sama sa nám ponúkla, že jej švagor sa vyzná v počítačoch a vo svojom voľnom čase sa s nimi zapodieva.
Povedala, že sa s ním dohodne a dá nám vedieť.
To bola nedeľa a na druhý deň v pondelok o 17:00 nám zavolala, že si mám prichystať svoj počítač, prídu si poň za hodinu.
Hodina bola dosť krátky čas, stihla som vybaviť len pár e-mailov a uložila som si fotky fotené pre blog na USB kľúč. Bolo to dosť rýchle a nečakané, poriadne som ani nevedela, čo si mám zálohovať.
Švagor mal mať nasledujúci deň čas a mohol sa mi naň pozrieť.
Nevedela som aký dlhý čas bude jeho oprava trvať. Hneď v utorok nám volali, že hru už odinštalovali, ale pamäť treba aj tak zväčšiť kúpou RAMky. Tá stála len 21€, takže aj o polovicu menej ako by pýtali špecialisti v predajni.Usmívající se
Sesternicin švagor musel potrebnú RAMku objednať, jej príchod trval vyše týždňa, krátko po jej príchode ju nainštaloval a v minulý týždeň stredu bol počítač už doma.
Ja som tých pár dní bez internetu prežila.Krátko po odchode PC som aj nachladla, mala som angínu a horúčky, takže aj keby som mala v tom čase internet, nevládala by som na ňom byť.
Okrem zväčšenia pamäte som dostala aj vlastné Photo Zoner StudioSmějící se a rôzne iné vylepšenia.
Dovtedy som mala len rôzne stiahnuté Zonery z netu, ktoré sa dali použiť len párkrát.
Teraz už môžeme kľudne surfovať po obľúbených stránkach a všetko funguje neuveriteľne rýchlo a hladko.Usmívající se

V období mojej internetovej neaktivity som nafotila rôzne prírastky a iné veci súvisiace so svetom bábik.
Ešte mám aj plno starých nezverejnených fotografií. Tiež som mala čas pracovať pri ležaní a liečení sa v posteli na čínskom projekte.
Máte sa na čo tešíť. Mrkající

Mary

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára