štvrtok 9. apríla 2020

J - Jewelry Junkie


Z A-Z fotografickou výzvou sa dostávame do mesiaca február, ktorou prvou témou bola J - Jewelry Junkie (Šperkový narkoman). Vtipná a zaujímavá téma, nie?😀
Pravidlá pre túto tému boli:
Ako Marylin Monroe spievala, diamanty sú najlepším priateľom dievčaťa.
Ale aj čačky, prívesky, korálky z akéhokoľvek kovu alebo drahokamu!
Ukážte nám Vašu bábiku(y) ozdobenú jej najobľúbenejším dielom šperku.
Od klasickej perlovej retiazky po módnu výpoveď náhrdelníka,
od jedných jednoduchých hodiniek po stohové náramky,
šperky sú zábavným spôsobom ako odrážať vlastnú osobnosť.
Nechajte to jemné alebo zrealizujte to odvážne.
Skombinujte dúhu drahých kameňov alebo nechajte zlato.
Chceme vidieť, ako šperky prinesú iskru do očí Vašej bábiky.

Veľmi pohodová a výstižná téma, ktorá chcela len nejaký nápad, keďže ani v tomto prípade sme nechceli ísť do triviálnosti, kde by sme spravili klasickú portrétovú fotku, na ktorej by bábika mala nejaký bohovský jeden šperk alebo by bola celá obvešaná šperkami. So šperkami vôbec nemám problémy, keďže vďaka kamoške Katke, ktorá robí dvornú šperkárku mojím bábikám, mám šperkov od výmyslu sveta. Taktiež si i sama niekedy tvorím.😊

Podobne ako pri téme Kube sme realizovali nápad, ktorý nás ako úplne prvý napadol.

Mami napadol môj obľúbený film Raňajky u Tiffanyho s herečkou Audrey Hepburn v hlavnej úlohe.
Kto túto filmovú klasiku pozná, vie, že šperky Tiffany & Co. tu hrajú hlavnú dôležitú úlohu počas celého deja.
Je to úžasný film s božskou Audrey Hepburn s oscarovou pesničkou Moon River, ktorá je taktiež fantastická.
Kvôli tomuto nadšeniu, keďže herečku Audrey Hepbrun, tento film i jeho ústrednú pesničku milujem, preto som sa už v roku 2012 v úplných začiatkoch môjho zberateľstva rozhodla, že si najznámejší outfit z tohto filmu si sama vytvorím.
Aj tak to aj bolo, spravila som si svoju malú verziu hlavnej hrdinky Holly Golightly.
Vtedy som si ako modelku na Holly vybrala svoju Marlene (Barbie Basic 001 Model No.02) s tvárou Lara.
Kto je zvedavý na pôvodnú verziu, nech klikne tu.
Tú v zbierke už nemám, preto som musela hľadať vo svojich súčastných vodách.
Najviac mi na to sadla moja ďalšia Lara, moja Penelope - zberateľská Barbie Angelica - Pirates of the Caribbean On Stranger Tides.
Šaty, rukavice, cigára, náušnice a kabelka sú z roku 2012, ale korunka a náhrdelník som na novo vyrobila. Veľmi som ostala zaskočená, keď som zistila, že sa mi pôvodná korunka/diadém stratil. O pôvodnom náhrdelníku som vedela, že je nie veľmi dobrý, preto som sa rozhodla prerobiť.
Chýbajú mi také menšie perlové korálky, preto som musela dať len dva rady perál, podľa filmu by mal byť dokonca štvorradový, Mattel však pri svojej zberateľskej bábike vyrobil "len" trojradový.😕
Na diadém som použila svoju starú náušnicu s trblietavými očkami, ktorú som nasadila na ohnutú a predtým skrátenú sponku. Bola to rýchla akcia. Druhú rovnakú náušnicu som použila ako "diamanty" na náhrdelník. Týmito dvoma zmenami som povýšila ešte outfit na vyšší level.
Slnečné čierne okuliare som vymenila za hnedé, lebo viac sedeli na originál filmové.
Mami mi vytvorila ako taký účes, keďže Penelope má na rozdiel od Marlene kratšie vlasy.

Tému sme poňali tým spôsobom, že každá žena/bábika sa po nákupoch šperkoch u Tiffanyho bude cítiť ako Audrey Hepburn - Holly Golightly vo filme raňajky u Tiffanyho.😊
K celkovej scéne mi chýbalo ešte vyrobiť krabičky a tašky modrej farby, ktoré Tifanyho charakterizujú.
Mala som už dlhší čas vytlačené ich biele verzie podľa španielskej zberateľky Sandry, kto by si chcel vytlačiť rovnaké, nech sa pozrie tu.
Ja som však veľmi túžila po tejto modrej verzii, ale zistila som, že tú verziu, čo som si ja pred vyše rokom vytlačila na modrý papier vôbec nie je to "pravé", pretože ja som mala taký tmavomodrý odtieň oproti pravému, ktorý je viac bledomodrý. Musela som si to dať v meste vytlačiť. Rok som si nedávala nič vytláčať, tak som bola nemilo zaskočená, že mi zrušili moju obľúbenú Copy tlačiareň. Musela som hľadať náhradu, nakoniec som ju našla v blízkosti lokality, kde bývam. Tam však všetko tlačia na väčšie formáty. Pre mňa to bol formát A3, tak som všetky veci a krabičky mala hneď dvakrát, čo sa mi do scény nakoniec celkom hodilo do scény.😎
Začiatkom februára som kúpila v mojom obľúbenom Kiku konečne šperkovnicu - gaučík pre moje bábiky, ktorý bol vlani hitom v našej bábikovskej skupiny na Facebooku. Vlani som dlho váhala, či ho kúpiť, keďže si nábytky vyrábame s mami sami. Lenže také pekné nohy či operadlo vyrobiť ešte nevieme.😃 Najmä gauče a postele, až mi ho nakoniec vypredali a ja som bola z tohto nešťastná.
Tento rok som sa našťastie poučila a konečne ho kúpila. Bol i púdrovej farbe, ale v našom Kiku len šedý, čo mne nevadilo, pretože šedá farba je omnoho viac využiteľná a vhodná do interiérov.😊
Vankúše som zo šperkovnice odlepila a ušijem si ešte k nemu v budúcnosti i nejaké väčšie.

Ku gaučíku sme pridali konferenčný sklený stolík, ktorý je pôvodne stojan na sviečku, kúpenú pred rokmi v Kauflande.
Na jeho vrchnú časť sme ešte pridali biely honosný rámik. Vázu som dostala raz od mojej druhostupňovej sesternice. Mami do nej vytvorila kyticu s ružami. Do veľkej krabičky som vložila perlový náhrdelník od kamošky Katky (uzmrzlinky.blogspot.com).

Pridala som ešte mačku, ktorá pre Holly nemôže chýbať.😊
Súťažnú fotku som pôvodne chcela dať tú prvú z diaľky, kde sedí. Nakoniec i pri tejto sérii fotiek som to pri vložení fotiek zmenila a dala tú, kde stojí a nemá už na očiach svoje slnečné okuliare.

Aj tieto fotky sa dočkali dosť skvelých ohlasov na Flickri a dúfam, že to inak nebude ani na mojom Instagrame, kde sa po tomto článku konečne objaví.

S ďalšou druhou témou mesiaca február Vás čaká troška romantiky.😎

















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára