streda 31. augusta 2016

M - Monochromatic


Treťou témou, ktorú sme dostali pre mesiac august bola na písmeno M - Monochromatic (monochromatický/jednofarebný).
Túto tému som spočiatku pokľadala za najmenej zaujímavú pre tento mesiac. Nakoniec sa mi dosť zapáčila a celkom som si ju užila.Úžasný

Úplne prvým bodom ako začať túto tému bolo pozadie. Všetko sa odvíjalo od neho. S mami sme si museli pozrieť aké jednovfarebné alebo do jednej farby ladené pozadiemám doma. Okrem kvetinových, drevených, či kamenných mám doma čisto biele, ale to sa mi nepáčilo. Chcelo som výraznú farbu. Rozhodovali sme sa len z dvoch. Z fialového, ktorý má aký jemný vzor napodobneninu gombíkov a z tohto s motívom kvapiek vody, pri ktorom často a rada fotím. U mňa jednoznačne vyhralo preto toto. Mami hneď napadlo využiť čerstvo nové šaty, ktoré som si v marci kúpila spoločne so zelenými a vínovými šatami z kolekcie Birthstone Beauties, ktoré ste videle pri téme D - Dapper or Darling Duo tu.
Tieto elegantné šaty sú od Gold Label Barbie Cynthii Rowley. Šaty som doplnila šperkami v modrých tónoch od Katky/zmrzlinky, ktoré majú aj v sebe striebornú farbu, čo modrú farbu troška rozbije. Vybrala som modré topánky a ešte dva modré náramky z mojej dielne.
Ostávalo len zvoliť vhodnú Barbie/modelku. Vyberali sme z tých, ktoré sa v súťaži ešte neobjavili. Najviac šaty pasovali Barbie Basic 2.5 Model No.04 Shania, ktorá má už skúsenosti s podobnou súťažou, ktorej sa vlani sama zúčastnila.Smějící se
Aby sme sa opäť raz odlíšili od ostatných zberateľov, ktorí vo väčšine prípadov používali len jednofarebný outfit s jednofarebným pozadím. Rozhodli sme sa využiť doplnky. Vybrali sme bledomodrú poličku z argentínskeho obchodíka so suvenírmi, ktorá je pôvodom čajová krabička. Okrem nej sme využili dve bledomodré kožušiny, ktoré pochádzajú z detskej kabelky, ktorá u nás už veľa rokov slúži ako kreatívny materiál. Teraz konečne aj využitý. Poslednou vecou boli bledomodré korálky, ktoré pochádzajú z komunistických čias z náhrdelníka a nikdy sa veľmi nenosil, keďže korálky sú z kameňa a dosť ťažké na krk.
Toto fotenie bolo síce ľahšie kvôli jeho jednoduchosti, ale fotila som ho dvakrát. Prvýkrát v interiéri a proti slnku, čo mi na fotkách spôsobovalo rôzne tiene a rozhodne to nebola žiadna monochomatickosť. Preto som fotenie musela zopakovať na druhý pokus konečne na starej dobrej slnečnej lódži pri klasických svetelných podmienkachUsmívající se
Druhá séria fotiek sa konečne vydarila a ja som bola spokojná.
Lenže ešte predtým druhým pokusom, keď mami videla fotky v PC si zmyslela, že Shanii niečo chýba. Rozhodla sa, že jej treba pridať modrého medvedíka. Niečo v štýle fotiek, keď sa Poppynky hrajú na fotkách s plyšovými mackami.
Doma máme plastového bledomodrého medvedíka, ktorý pred pár rokmi pricestoval s babičkou Happy Family Elizabeth až z ďalekého Francúzska. Tento medvedík sa mojej mami nepozdával, Na ňu pôsobil lacno. Preto sa rozhodla ušiť vlastného bledomodrého medvedíka z plsti. So šitím podobných medvedíkov mala už skúsenosti, jedného bieleho si ušila pred pár rokmi. Myslela si, že jej pôjde rýchlo vyrobiť, nakoniec sa s ním "pohrala" dosť dlho. Je to aj chyba strihu, ktorý som pred rokmi obkreslila z PC, preto má medveď väčšie uši ako netopier a disproporcie tela nie sú tiež veľmi ideálne. Ruky sú väčšie ako nohy. a taktiež telo troška málo vypchala, takže pôsobí plocho. Medvedík účel nakoniec splnil, to je hlavné. Ja som ho ešte dozdobila bledomodrou saténovou stužkou.Usmívající se

K tejto téme by sme mali vidieť jasnú reprezentáciu jednej farby. Môžete si vybrať, ako to dosiahnuť len vďaka módy (oblečenie, doplnky, atď), alebo sa môžete rozhodnúť vytvoriť celú fotografiu okolo neho (móda, nábytok, pozadia, atď.) Môže byť použitý akýkoľvek odtieň, tón, alebo odtieň zvolenej farby. Pops neutrálnych farieb môžu byť tiež pridané na fotografiu (vlasov, pleti, doplnky, atď.), Ale uistite sa, že ich používať striedmo.

Tu si pozriete fotky na ukážku s reálnymi modelkami, čo nám dievčatá dali.
A tu sú požiadavky a príkazy na tému M:
K tejto téme by sme mali vidieť jasnú reprezentáciu jednej farby. Môžete si vybrať, ako to dosiahnuť len vďaka samotnej módy (oblečenie, doplnky, atď), alebo sa môžete rozhodnúť vytvoriť celú fotografiu okolo toho (móda, nábytok, pozadia, atď.) Môže byť použitý akýkoľvek odtieň, tón, alebo odtieň zvolenej farby. Rekvizity neutrálnych farieb môžu byť tiež pridané do fotografie (vlasy, pleť, doplnky, atď.), Ale uistite sa, že ich používate striedmo.

Prvá fotka je súťažná, samozrejme ešte neviem výsledky, ale to je otázka asi len jedhého dňa.Usmívající se






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára