nedeľa 11. augusta 2019

Biele dlhé letné šaty z dielne Ivy Kuciánovej


Týmto novým fashion článkom zároveň vzniká u mňa na blogu nová kategória. Je ňou módna tvorba pre bábiky z dielne nesmierne šikovnej a talentovanej Ivky Kuciánovej.
Na Vianoce 2018 ma moja kamarátka a taktiež zberateľka fashion bábik Katka (zmrzlinka.blog.cz) veľmi prekvapila.
O vianočnom darčeku som vedela, pretože sme si už aspoň tretie Vianoce po sebe vzájomne dávali vianočné darčeky.

Všetky darčeky, ktoré som na Vianoce 2018 dostala ste mohli vidieť v tomto článku. Tam som Vám ich predstavila a zároveň oboznámila, že niektoré vecičky Vám budú bližšie priblížené v samostatných článkoch.Usmívající se

Katka sa s Ivkou K. kamaráti už dlhé roky a tá pre jej bábiky vytvára neuveriteľne krásne pletené, háčkované a aj šité kúsky pre fashion bábiky, najmä IT krásky. Ja som Ivku po prvýkrát spoznala vďaka jej šitým historickým šatám, keďže tento žáner nie je úplne moja šálka kávy, tak som jej tvorbu menej sledovala.
Pred pár rokmi som však najmä vďaka Katke otvárala oči, keď jej bábiky sa začali objavovať v nádherných pletených a háčkovaných súčasných/civilných outfitoch. To mňa ako osobu milujúcu modernú a súčasnú módu oveľa viac zaujalo.
Za každým, keď vidím nejaký svetrík, blúzku či šaty z jej dielne, môžem vyjadriť svoje pocity len jedným slovom a je ním - obdivovanie. Obdivujem tú neuveriteľnú zručnosť, šikovnosť a piplačku, ktorá stojí za každým jedným modelom, lebo je to už pre mňa "vyšší level", to je už proste umenie.Úžasný
Nechcem tu písať len chváliteľné ódy, ale po zberateľke IT bábik Blanke (bianka78.blog.cz) patrí i Ivka K. do vrholnej topky talentovaných zberateliek bábik, ktoré vedia vytvoriť niečo neuveriteľne dokonalé a krásne v takých malých rozmeroch. Tým nechcem samozrejme uraziť i iné šikovné a kreatívne zberateľky, ktoré tiež pletú a háčkujú modely pre bábiky. Ja tieto dva kreatívne smery vôbec neviem, preto každú zberateľku, ktorá toto umenie vie, obdivujem.
tiež.Usmívající se

Od Katky som dostala dva kusy z dielen Ivy K. Sú to dlhé letné šaty v bielej farby s ružovými a zelenými vzormi. K nim patrí aj náhrdelník s korálkami. Druhým módnym kúskom bola čierno-biela blúzka. Tú uvidíte vo vlastnom článku o niečo neskôr.
Nech sa máte na čo tešiť i do budúcna.Smějící se

Tieto dlhé biele šaty sme museli samozrejem využiť toto letné obdobie. Moja mami ich vybrala pre najtmavšiu černošku v našej zbierke - Zaine (Fashionistas č.90 s dúhovými šatami). Lenže tá je stále bez pohyblivého tela, čo sa mne nepáčilo, pretože som sa chcela pri fotení vyhrať, ale prknové telo mi to neumožňuje. Tak Zaine musela požičať šaty inej černoške a to druhej najtmavšej, ktorou je Sherry (Barbie Basic 003 Model No.08). A prečo sme vyberali len černošky? S mami sme sa zhodli, že biela farba vynikne najviac práve na ich tmavej pleti.

Nevedela som akú scénu presne vytvorím. V hlave som mala len "leto", niečo v letnom štýle.
Pôvodne som chcela Sherry usadiť do nového ratanového kresielka, ktoré som však využila už pri inom letnom fotení, preto som sa nechcela opakovať.
Moja mami mi však poradila nakoniec moje obľúbené kreslo z bielej ratanovej Mattel súpravy z 80.rokov, ktoré mám vo veľkej obľube. Pred dvomi rokmi som nečakane ucelila celú túto súpravu, keď som dostala do daru malý stolík, ktorý mi k nej chýbal. Ja som ju kupovala len s veľkým vyklápacím konferenčným stolíkom.
Kresielko má vytvorený nový vankúš a matrac sme vtedy tiež obtiahli s inými látkami.
Pridala som ešte kaktus/sukulent, ktoré sú dnes v interiéroch veľmi modernými doplnkami.
Na stolík som použila novú melónovú tácku, ktorú som si vytvorila z vlaňajšej letnej girlandy z Kiku, keď som ich aspoň 5 pokúpila za 10 centov vo výpredaji. Na girlandách viseli i iné typy ovocia a v rôznych rozmerov.
Pridala som šálku od Mattela, tanier od bábik Liv, lyžičku od miniatúr Re-ment a zákusky, ktoré som tiež dostala od Katky na tieto posledné Vianoce. Sú z dielne ďalšej talentovanej ženy - Katky/Minijídlo, ktorá predáva na Fler.cz.Usmívající se
O tej raz tiež bude samostatný článok, možno aj viac. Uvidím akým štýlom a kedy jedlá z jej dielne nafotím.
Časopis mám vytvorený a vytlačený podľa španielskej zberateľky Sandry (bonequea.com). Kto chce môže si podobné vytlačiť na jej stránke tu.

Sherry má okrem šiat náhrdelník od dvornej šperkárky Katky. Patrí z tých prvých, ktoré mi poslala.
Náhrdelník od Ivky som ja však k šatám použila úplne inak. Zdal sa mi príliš dlhý na krk, keď som ho dala okolo krku dvakrát, zdal sa mi, že zase zakrýva krásny výstrih šiat. Preto som jej ho dala ako čelenku na hlavu.Usmívající se
Ružové topánky sú od Barbie The Look City Shine s tvárou Pazette.

A teraz konečne samotné fotky krásnej Sherry v dokonalých letných šatách.

















Pohľad na šaty a náhrdelník bez bábiky.


Samostatné šaty.


Zapínajú sa na malé patentky.


Ivka ma milo prekvapila, že má i vlastné všité logo.Usmívající se


Náhrdelník.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára