streda 14. augusta 2019

Gloria Happy Hour playset


Po článkoch o móde si dáme niečo z iného bábikovského súdka. Z outfitov sa dostávame k nábytkom.Usmívající se Jedným z nich je bar od bábiky Gloria. Jeho kúpa nebola plánovaná, skôr spontálna.
Ak si zadáte názov tohto baru na internete, tak Vám na Pinterese či Flickri ukáže množstvo prerábok. Ja som videla už dlhé roky jeho rôzne nové podoby, vždy sa mi páčil nápad mať pre bábiky tento bar, taktiež však prerobenom stave.
Väčšinou ho zberatelia farbia na čierno, niekto aj prestriekava na strieborno alebo som videla ružové časti prefarbené na hnedo a dokonca bola zväčšená barová časť, ktorá bola asi vytvorená z dvoch barov.

Bar Gloria som kúpila vlani na jar na slovenskom Bazošovi.
Pôvodne pani predávala len časť so skriňou bez baru so stoličkami.
Pani mala v ponuke i kĺbové "nepravé" telá pre Barbie, ktoré sú napodobneniny z Aliexpresu.
Keďže ma práve to telo zaujalo z dôvodu, že bolo bledé, lacné a rýchlo dostupné. Potrebovala som konečne dať k životu moju Giselle - moju Dobrú vílu od Popolušky.
Nedalo mi to, aby som sa predávajúcej nespýtala i na tento bar. Už aj rok predtým ho raz predávala, taktiež len tú jednu časť. Troška som si s ňou začala písať o zberateľstve bábik, že aj ona niečo vytvára s nábytkami, ale má malú dcérku na materskej, tak veľmi na to nemá čas. Ja som jej napísala, že ten bar pre mňa má význam len ako celok a že ak by som ho mala, tak by som ho na 100% prerobila. Ružovej je proste na ňom príliš veľa a najmä je to pri bare absolútne neprirodzené.
Pani mi písala, že i ona by ho raz rada prerobila, ale nakoniec sa rozhodla mi ho predať ako celok, že ona nemá naň ho blízkej budúcnosti časť a keď ho ja plánujem prerobiť, tak mu bude u mňa lepšie.
A tak som kúpila tento bar a aj kĺbové telo pre Giselle.
Prišiel mi originál v krabici, ale tú som už nefotila, lebo bola dosť zničená. Pani mi poslala do balíka zdarma i pár kávových koktejlov, so slamkou, ale tie Vám raz ukážem v samostatnom článku. Pozitívne ma to prekvapilo, dnes málokto dáva pri "biznise" niečo úplne zdarma.Usmívající se

Najskôr Vám niečo napíšem o nábytkoch značky/bábiky Gloria.
Ja ich už poznám od druhej polovice 90.rokov, keď mi ich moja mami kupovala na Vianoce, či iné sviatky pre moje bábiky z detstva. Takto som najskôr mala letný set, plážový set, kaderníctvo, šatníkovú skriňu, krbový set, poštu a už ako zberateľka som si v roku 2013 kúpila vytúžený set s pianom. Pri ňom som už pred jeho kúpou plánovala, že ho doma prestriekame s čiernou farbou spreji.
Tak sa aj stalo. Kúpili sme si vtedy až dva čierne spreje, s ktorými sme nastriekali i časť kaderníckeho setu, nejaké menšie doplnky a hlavne piano.
Z druhej farby nám asi polovica vtedy ostala. Neriešili sme ju, schovala sa do skriňe.
Spomenula som si na farbu vlani, keď som premýšľala o kúpe baru.
Vlani som sa však nedostala k jeho ofoteniu a s tým súviselo aj prefarbenie.
Toto leto cez dovolenku sme sa s mami rozhodli, že by sme malli bar prefarbiť.
Najskôr som ho však nafotila, preto môžete pozerať tento článok.Smějící se
Potom ten istý týždeň v jeden júlový nedeľný večer sme sa na striekanie odhodlali.
Striekanie robila moja mama, tá má skúsenosti z rodinného kvetinárstva, kde sa bežne prestrekovali rôzne prírodné suché kvety a taktiež raz už prestriekala celý stolček z dreva pod televízor.
Našli sme si jednu krabicu, ktorá mala dve časti, položili sme ju na stôl v lódžii a začalo sa striekať.
Najskôr však vôbec nešlo nič zo spreja, aj keď po natriasaní bolo jasné, že v ňom farba stále je.
Tak mami napadlo s niečím prederaviť striekaciu časť spreja. Stále i po tomto zásahu farba nešla. Mysleli sme si, že už nič neurobíme. Nakoniec mami sprej natoľko natriasala, že sa jej ho podarilo rozpumpovať.
Striekali sa len ružové časti, strieborné a biele ostanú v pôvodných farbách.

Bohužiaľ som mala v hlave ešte aj iné veci na striekanie, ale samotný celý bar sa nám nepodaril dokončiť.
Musíme ešte dokúpiť tú istú farbu. Je to poľská farba, ktorá rýchlo uschne a má v sebe i lesk.
Za tie roky, čo je ním prestriakané piano všetko drží a nič sa mi nezafarbilo, som spokojná.

Mami tak intenzívne striekala, že sa farba niekde z boku prederavila a striekala aj mimo krabíc.
Bohužiaľ až ďalší deň sme zistili, že mami si ostriekala okrem svojho ramena i tričko (mala sa radšej prezliecť do pracovnéhoNerozhodný), jej ručne vyrobené kaktusy mali niekde malé čierne bodky, rovnako ako parapet okna a aj stena, kde je len pár malých, ktoré sa našťastie stratia. Kartónové kaktusy sme neskôr zachraňovali a opravovali. Domáce tričko má čierne bodky, neviem, či sa mi ho podarí vyprať.Nerozhodný A parapet som si pekne sama piplačkovo vydrhla.
Mami troška aj ľutovala, že sa na to s tou starou farbou dala a nedomyslela, že pri farbení si treba dávať pozor na okolité veci.
Túto farbu dokúpime a mali sme všetko stihnúť dostriekať do konca leta.
Plánujem potom prestriekať i poštu Gloria, ktorá je okrem toho, že je od môjho detstva stále ružová, tak bohužiaľ biele časti majú ožltnuté fľaky.
Koho zaujímajú všetky moje nábytky Gloria, nech klikne tu.
Gloria pošta má rovnaký systém nastrkovania s papierovou časťou ako tento bar, ale tá nikdy nedržala, na rozdiel od tohto baru.

Ešte k tejto téme treba napísať, že nábytky v rovnakej podobe (niekde s farebnými zmenami) v Číne vyrábajú dodnes.
Dajú sa bežne zohnať v slovenských i českých internetoých obchodoch.Usmívající se Napríklad i môj letný set, ktorý ja už pár rokov nemám.

Fotky samotného baru detailnejšími pohľadmi. Barová časť s pohármi a so stoličkami.
Ak si zadáte názov tohto baru, tak Vám na Pinterese i Flickri ukáže množstvo prerábok tohto baru. Ja som videla už dlhé roky jeho rôzne nové podoby, vždy sa mi páčil nápad mať pre bábiky tento bar, taktiež však prerobenom stave. Väčšinou ho farbia na čierno, niekto aj prestriekava na strieborno alebo som videla ružové časti na hnedo a dokonca bola zväčšená barová časť, ktorá bola asi vytvorená z dvoch barov.


Takto zaujímavo sa dajú povešať všetky poháre.



Tu je poškodená strieborná časť na nalievanie.
Chýbajú jej označenia. Pri ďalšej úprave vymyslím ako ju opravím.Usmívající se


Zadná časť, vidíte jedná sa o hrubší papier, ktorý je nastrknutý medzi dve umelohmotové časti.


Dve barové stoličky. Mala som s nimi nervy pri fotení s bábikami, lebo tá strieborná časť na nohy sa stále prepadala.Křičící Po postriekaní ich budem musieť nalepiť silným lepidlom. Strieborná farba nie je veľmi kvalitná, možno aj ju raz akrylovou farbou prefarbím.


Keď budú čierne, budú sa dať využiť i pri iných scénach, nielen barových.Usmívající se


Skriňová časť s papierovými pohármi a fľaškami.
Škoda, že do setu nedali aspoň jednu jedinú reálnu fľašku.Zamračený
Veľmi sa mi páči tá mriežková časť, kde sa ukladajú fľaše. Po úprave bude úplne skvelá.



Papierové skrinky rozhodne nebudú, nahradí ich určite nejaký pekný vzorovaný papier.


Zadná časť skrine.


12 kusov po 4 skupinách/druhov na vína i pivá. Všetky sa mi veľmi páčia. Tvarovo sú tam i nové typy, ktoré moje bábiky zatiaľ ešte nemali.Usmívající se Najmä tie s kryštáľovým vzorom sú krásne a elegantné. Nie som si na 100% istá, či nejaké poháre ešte v sete neboli.Nerozhodný






A aj ružový bar treba akčne oživiť, aby ho bábiky konečne vyskúšali.Usmívající se
Brandon sa Vám predstaví v úlohe barmana a ako zákazníčka mu sekunduje krásna Sherry.
A aby mali predsa len čo piť, zohnala som im aj fľaše. Pôvodne sú to moje magnetky z detstva. Magnetky som samozrejme už ako zberateľka odstránila a slúžia ako pravé alkoholické nápoje pre bábiky. Niektoré mám aj dvakrát po kuse.Smějící se























Na záver tri fotky z internetu, prvá je promo fotka z Aliexpressu ako sa predáva, na druhej vidíte originál krabicu a na tretej sú dve typy alkoholických setov, ktoré však Gloria odporúča k obývačkovej skrini/mini baru do obývačky. Podľa mňa však myslela, že ich možno využiť i pri tomto sete s barom.Usmívající se



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára