piatok 9. septembra 2011

Chytré darčeky k rôznym sviatkom


Okrem tvorby pohľadníc veľmi rada tvorím aj rôzne 3D veci z papiera. Mojou inšpiráciou je ďalšia knižka zameraná na rôzne príležitosti, Všetky námety v nej sú urobené na špajdle.

Tieto zlaté vtáčiky sú určené napr. ako pozvánka do ZOOSmějící se. Ja som si ich robila pre seba ako dekoráciu medzi perá a ceruzky. Základom je penové vajce, ktoré som obalila krepovým papierom. Vyrezala som doň diery do ktorých som dala nohy, krk a pod. Nakoniec sa ozdobý s pierkami a zapichne sa špajdla a na jej koniec sa nalepí korálka.


Plameniak. Krk a nohy má zo žinilkového drôtu. Hlava je vytvarovaná z chlpatej guličky.


A môj favorit papagáj. Tento krásavec sa vyrábal ľahšie ako plameniak. Krk a krídla má z dúhového papiera.


Hrkálka a bocian sú určené k narodeniu dieťaťa. Hrkálku zakrátko darujem, známa bude mať vnúčatko-chlapčeka. Bociana som si obľúbila a mojej mame sa strašne páči takže ostávaSmějící se.


Základ hrkálky tvorí penová guľa obalená krepovým papierom a dierkovačom urobené bodky. Rúčka je opäť z dvoch žinilkových drôtov.


Bocian je z penového vajíčka, ktoré je príliš malé. Väčšie som už nemala. Ak raz zoženiem, tak ho určite prerobím. Nohy má zo žinilkového drôtu. Krk z papiera. Perie pochádza zo sáčkovej sady, kde som mala plno farebných perí.


A pokračujeme v bábätkovskej tematike. Tento námet mám zase už tretej knižky - Narodilo sa miminko. Moja druhostupňová sesternica vlani porodila prvé dieťa. Syna Lukáša.


Ďalšia druhostupňová sesternica (je to sestra prvej druhostup. sesternici) bude rodiť na začiatku decembra svoje tretie dieťa. A jej 6 ročný syn mi stále tvrdil, že bude mať brata. A ja keďže bol cez leto čas som už dopredu urobila tento obrázok. Ale akurát v minulý týždeň som sa dozvedela, že pohlavie sa majú dozvedieť až v tento mesiac. Takže som troška nahnevanáZamračený, lebo možno budem musieť vyrobiť iný dievčenský motív. Ja dúfam, že nie, pretože pri dvoch chlapcov je lepšie aby sa narodil opäť chlapec.Nerozhodný
Na plienku po bábätko sa má napísať ešte meno.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára