sobota 17. septembra 2011

Old timers cars bedroom


Piatym nábytkom od firmy "Matter" je táto spálňa + pracovňa robená pre chlapov. Je to mamina druhá srdcovka, veľmi sa s ňou vyhrala.

Aj týmto nábytkom sme sa inšpirovali u Abigail ´s Joy, konkrétne izbou The Loft. Najprv bola naša izba dosť podobná, ale konečný efekt je odlišný. Dôvodom bol baliaci papier s motívom reklám zo začiatku 20. storočia (ktorý sa mame veľmi zapáčil) a moja zbierka mini retro autíčok z Kindervajíčok.


Základ postele tvoria 2 polyestérnové obdĺžniky, obtiahnutá je najprv šedou látkou a na nej je našpendíkovaná časť bielej látky. Čelo postele je vyrobené z tvrdého kartónu a vypchávkovej vaty. A nakoniec prekryté s leoparďou látkou, ktorá pochádza z leopardieho trička so zipsom. A zbytok zipsu sme tiež použili na ozdobenie postele. Vánkuše sú z rovnakej bielej a šedej látky ako celá posteľ. Na dvoch šedých sú našité menšie gombíky, ktoré sme kúpili. Podstavec postele je asi z 9tich magnetofónových kaziet, ktoré sú prelepené drevenou samolepiacou tapetou. Šedú látku sme kupovali rovnako ako bl. hnedú, ktorá nám chýbala na deku.Smějící se


Obraz je menší rámik na fotky, ktorý sme prefarbili na hnedo a zarámovali sme doň baliaci papier, ktorý som už spomínala a plagát Renaultu z internetu.


Tu môžete vidieť aj lepšie motív baliaceho papiera. Tácka je urobená z vrchnáka jednej preglejkovej krabičky, ktorý sme zafarbili na hnedo (všade nám nechytila) a mama vyrezala dieru na úchytky z drôtu a dvoch korálok.


Nočné stolíky sú vyrobené z papierových krabičiek od krémov. Úchytky sú vlastne gombíky, ktoré sme pre tento projekt kúpili. Vrchná časť je korková podložka pod poháre. A nalepené sú naň retro plagáty aút z internetu. Lampy sú trocha krivšie. Sú vytvorené z korálkov, gombíkov, drôtu a kryt lampy je vytlačený z internetu a obalený baliacim papierom.


Črepníková kvetina je urobená z menšieho kvetináča, ktorý sme mali doma. Je tiež prefarbený a olepený s baliacim papierom. Kamienky sú pre ozajstné črepníkové kvetiny a listy sú z domácich suchých kvetov.


Stena je stojan na album na fotky, ktorý som dostala od riaditeľa školy za výhru v dejepisnej súťaži. Prefarbili sme ho, aj keď bol v hnedej farby aby nám lepšie sedel. Na poličkách je moja zbierka retro autíčok, zlaté dole je jediné strúhatko, ktoré mala moja mama ako dieťa a je prefarbené (bolo strieborné). Ostatné sú z Kinderiek. Knihy a papierové krabičky na ľavo (tie majú tiež motív retro autíčok) sú vytlačené z internetuMrkající. Gramafón mám z jedných doplnkov pre bábiky a fajku si mama kúpila ako malá na výlete v Tatrách.Smějící se




Magnetka z Becherovky, ktorú som vyžobrala od maminej tetySmějící se. Mám ju už pár rokov, pretým som ju mala na chladničke.


Skriňu sme kupovali v kreatívnom obchode Hobbík. Je z preglejky a namaľovali sme ju na hnedo a na úchytky sme nalepili rovnaké gombíky aké sú na nočných stolíkoch. Po nafarbení sa skriňa ťažšie otvára.


Na vrchnú časť skrine sme nalepili drevený sieťový rámik v ktorom boli zajačikovia ako veľkonočná dekorácia. Tiež sme ho prefarbili a nalepili naň korok s plagátmi autíčok a zrkadlo z pokazenej kalkulačky.Smějící se Strieborné akože parfumy sú vlastne gombíky so starej vetrovky. Na pravej strane je papierové rádio vytlačené z internetu.


Mama sa dlhšie rozmýšľala ako vyrobý budík. Nakoniec použila odstrihnutý korok z fľaše, korálky,, prsteň s ostňami a vytlačený číselník z netu.Smějící se


Celý pracovný stôl je spojený z dvoch častí a prefarbený na hnedo. Dolná časť je rámik na fotky a vrchná časť s poličkami slúži ako dekoračná polička na miniatúrne veci. Hodinky sú z fialového gombíka a na ňom je nalepený ciferník s motívom auta.Smějící se


Mama sa veľmi vyhrala s týmito drobnými doplnkami pre Kena a považuje tento pracovný stôl za najlepšie z tejto izby. Všetky knihy sú vytlačené z jednej internetovej stránky.


Lampa je vytvorená z korku, gombíkov, drôtu, žltého neónového gombíka a náprstka. Červné krabička je obal na cigary, ktorý je tiež vytlačený z netu ako aj žlté krabičky, ktoré sú polepené s paliacim papierom.Smějící se


Do najväčšej poličky mama nalepila odstrihnutý korok. Všetky obálky a pohľadnice sú vytlačené z netu a sú napichnuté s špendlíkami (najhoršia práca, mama sa s nimi veľmi natrápila).


Guma je urobená z plastelína, farebné perá sú urobené zo špendlíkov a polepené príslušnou farebnou tapetou a vyzdobené malými korálkami.Smějící se 2 ceruzky sú urobené so špáratiek a polepené samolepiacou tapetou, vrch ako guma je z plastelíny. Stojany na perá sú urobené s väčších korálkou. Notes je urobený z tvrdého papiera polepeného leoparďou látkou, vnútri sú postrihané biele papiere a zatváranie je z korálky a z drôtu.


Štetce sú urobené zo špáratka nafarbené s fixkou a štetiny vytrhla mama z môjho štetca, pravítko je vytlačené z netu. Stojan je z minutej cievky na niť a ešte z korkového časti štupla od fľaše.Usmívající se


Krabičku z preglejky sme dostali a bola ozdobená servítkovou technikou, ktorú sme prelepili baliacim papierom. Vrchnák krabičky je vlastne podnos, ktorý ste tu videli. A dali sme do nej rôzne zbytky farebných papierov.


Sedacia časť stoličky je urobená zo žinienky na riad, operadlo je z tvrdého papiera a rôznych zbytkových vypchávok. Celá je potiahnutá s leoparďou koženkou. Nohy boli najťažšie, lebo dobre nedržia. Sú z drevených paličiek používané pri aranžovaní pohrebných vencov. A sú prefarbené na hnedo.Usmívající se


A samozrejme pár fotiek s Christobalom.Smějící se







Christobal Vám ukazuje svoju zbierku platní. Sú vytlačené opäť z netu. Krabička je z jedného malého nábytku pre bábiky a je polepená tapetou a korkom.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára