piatok 30. septembra 2011

Menčestrová móda


Po dlhšom čase dávam fotky z mojej "krajčírskej dielne". Model som mala v hlave už od minulej jesene, ale k samotnému vytvoreniu prišlo až o rokUsmívající se

Menčestrová súprava nie je z vlastnej hlavy, ale podľa mojej obľúbenej Menčestrovej Barbie z roku 2000.
Menčestrovú látku som si zakúpila ako nohavice pre malé dievčatá v tmavomodrej a hnedej farby.
Najprv pred šitím som mala problém akú látku dať na pásikové tričko, pretože jeden pášikový starý rolák, ktorý bol ladený do čierno-šedo-červena mi vôbec k menčestru neladil. Už to vypadalo, že budem musieť použiť jednofarebnú látku, keď som objavila zbytky modro pásikovaného maminho trička, z ktorého sa predchádzajúce roky už šilo.
A konečne som mohla začať šiť. Pretože mám pokazený stroj, ktorý mi dvoch opravách v Nitre odmietli opraviť, musím šiť len v rukách. A niekde to aj poriadne vidnoNerozhodný.
Strih trička mám z jedného strihu na rolák z netu ako aj legíny. Strih na šaty som robila sama a postupne pri šití šaty upravovala. Tričko som šila dvakrát. Prvýkrát bolo klasicky dlhé, ale pri hrubšom menčestry pôsobila bábika v modeli tučne, tak som urobila druhé tričko - pupkovéSmějící se.
Čapicu a šatku som našťastie urobila na prvýkrát.
Šaty som zužovala, pretože pôvodne som ich šila na typ tela belly button.
A najhoršie to bolo z legínami. Najprv som mala ušité biele legíny, ktoré som druhýkrát zužovala, keď mi pri výslednom efekte mama povedala, či by neboli lepšie z modrej alebo čiernej látky. Myslela som si, že mám doma len čiernu látku, ale mala som ešte jedno tmavomodré tričko, ktoré sa už v materiáloch válalo rokySmějící se. A ja nakoniec ako detailista som sa chytila a ušila som ich z tmavomodrej látky.
A dnes som vyrobila aj vodítko spolu s obojkom na otváranie pre dalmatína.
A teraz sa už pripravte na jesennú menčestrovú módu so Shirley, ktorej modrá farba u mňa veľmi pristane.Mrkající


















A podľa tejto menčestrovej Barbie v zelených šatách som šila svoj model. Ešte musím vymyslieť z čoho jej urobím gombíčky.Usmívající se

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára