streda 14. septembra 2011

Chinese bedroom


Druhé pokračovanie nábytku od firmy "Matter". Tentoraz Vám predstavujem čínsku spálňu.Smějící se

Tentor nábytok moja mama robila najrýchlejšie, pretože veľa čínskych dekorácií sme mali doma. Práve preto sme sa spoločne rozhodli vyrobiť izbu s nádychom Číny.
Opäť sme sa inšpirovali s Abigail a jej Ka Amari spálňou. Nábytok a dekorácie vyrábala len mama ja som len zorganizovala a urobila fotenie nábytku. Fotila som už keď odišlo slnko a tak som na dalšie fotky použila už blesk. Dúfam, že mi to odpustíte, veď pri nábytkoch to až tak nevadíMrkající. Prajem pekné pozeranie!Usmívající se


Základ postele tvoria dve úzke polyesterové obdĺžniky. Je pokrytá tmavo zeleným a tyrkysovým saténom. Kryty na lampy a dekoračnú časť vánkušov tvorí čínska látka, ktorá pochádza z 5 tich kozmetických tašiek, ktoré sa spolu predávali u jedného "Číňana". Vyberali sme si z dvoch farieb kozmetických tašiek jedny boli pink farby s viacerými čínskymi motívmi a druhé boli tieto tyrkysové, ktoré sa nám zdali jemnejšej farby.Usmívající se Ale nakoniec sme kúpili aj druhú variantu, tak budeme mať aspoň do zásobySmějící se.


Zrkadielko bolo pôvodne pudrenkou, ktorú som rozobrala. Lampu urobila mama s gombíka a rôznych korálkov. Parfumy sú tiež z korálkov a stoja na miske-gombíku. Všetky čínske taniere a krabičky dostala moja mama do svadobného daru v robote. Veľmi dlho sme ich mali vyložené v podkrovnej izbe, ale pred rokom sme zistili, že je to skvelý materiál na našu tvorbuSmějící se. Zrkadlo je nalepené na čínskom tanieriku. Kozmetický stolík je urobený z čínskej krabičky - konkrétne z vrchnáka. Štvorec je namaľovaný na čierno, pretože pre Čínu je typické čierne lakované drevo.
Taburetka je urobená zo žinky na riad, ktorú mama postrihala a je obalená čínskou látkou. Ďalej z jednej kocky s číslami, ktorá sa tiež prefarbila na čierno a ešte z čínskeho tanierika.


Jedna čínska krabička.


Čínska váza do ktorej sme vyberali vhodné kvetiny pre Čínu.


Vejár je kúpený za 1 €. Zdá sa mi príliš veľký, tak ho v budúcnosti vymením za jeden čínsky obraz.


A pre mňa najlepší kúsok nábytku. Paraván. Je to rámik na fotky. Zhora sa dávajú fotky. Mám ho už dva roky a bol kúpený u jedného "Číňana".Smějící se Neprefarbili sme ho na čierno, pretože na umelú hmotu veľmi zle chytá farba a možno by potom neostal taký pekný.Nerozhodný


A pár fotiek s Keiko ako s pravou ČíňankouUsmívající se.


Operadlo tvorí dlhý rámik, ktorý je obtiahnutý tyrkysovým saténom a menšími klinčekami vyzdobený čínskou látkou.
Nočné stolíky sú tvorené z druhej časti čínskej krabičky (príklop z nej bol použitý na kozmetickom stolíku), ktorá bola rozpílená na dve časti. Na oddelené časti boli nalepené čínske taniere a čínska minca ako rúčka na šuplíky. Kryty na lampy sú tvorené z stiahnutej šablóny, ktorú som našla na nete a z gombíkov a korálikov. Samozrejme kryty sú obtiahuté s čínskou látkou.


Na vánkušoch sú čínske mince, ktoré boli na jednej bižutérii, ktorú som mala kúpenú na iný projekt a tieto čínske mince mi z nej ostali.Usmívající se Strapce sme kúpili v textilnej galantérii ako stužku na ktorej vyseli strapce v dvoch farbách.




Na budúce sa môžete tešiť na izbu s knižnicu. Celkovo mama vyrobila päť nábytkov.Smějící se Ešte sa máte na čo tešiť.Mrkající

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára