nedeľa 5. júna 2011

Iman ako princezná z Nílu 1. časť

Najprv som sa rozhodla, že Vám ukážem z egyptskej oslavy šaty, ktoré som sama ušila. Iman som vybrala ako modelku po dlhom uvažovaní. Aj keď nie je Arabka, najviac sa mi podobá pleťovo. Z vlasami ja bohužiaľ nič neurobím .

Ak sú šaty niekomu povedomé má pravdu. Šila som ich podľa Mattel zberateľskej Barbie Princess Of The Nile. A to z jedného prostého dôvodu, že som mala skoro úplne podobnú bielu látku a tak ma neuveriteľne lákalo ušiť práve tieto šaty. Ospravedlňujem sa za fotky, ale mala som čas len po dnešnej oslave a to bolo práve po búrke, takže kvôli tomu bude Iman nafotená ešte raz a to poriadne na slnku . A šila som aj konkrétne podľa Lenkinej Nubiti, lebo som na jej fotkách videla celkové zloženie jednotlivých vrstiev šiat. Biela látka je vlastne šatka, ktorú mama nikdy nenosila a dala mi ju dávno na šitie. Hneď som vedela, že táto šatka je tá pravá. Zlatej látke som sa dostávala veľmi ťažko. Našla som jednu v čínskom obchode (top), ale bola drahá. Potom mama kúpila hadie gate, ktoré boli zlé kvôli tomu, že boli hrubé. A nakoniec som našla lacnejší podobný top v ďaľšom čínskom obchode. Keď som sa dostala konečne k šitiu, tak som ušila len jeden pás a druhý nie a nie ušiť až tak, že šijací stroj mi skapal... Nevie mi vytiahnuť hore spodnú niť . Ale o mojich ťažkostiach z ročným strojom až na budúce. Tak som nakoniec šila v rukách po troške asi 5 dní aj s doplnkami.
Nakoniec to nie je až taká kópia, keďže zlatá látka je iná a urobila som šaty aj kratšie. Predná zlatá sieťovina pochádza tiež z jednej babkinej šatky. Náhrdelník som robila z mäkkého zlatého papiera a z tvrdého bieleho papiera. Použila som kamene z Lidl kreatívnej súpravy, ktorých mám dosť veľa a v rôznych farbách a tvaroch. S korunou to bolo horšie. Mama si vzala do hlavy, že musí zohnať niaky prsteň tvare hada. Dlho hľadala až napokon našla akciový v Kenvele. Neviem, či to bol celkom had, ale vypadal tak. Robila som ho ako posledný, nemala som vôbec šajnu ako ho upraviť. Tak som ho s kľiešťami tvarovala a 2-krát na koniec zlomila. Potom so ho prefarbila farbou na servítky (náhodou som dávnejšie potrebovala zlatú a tak som mala v záosobe) a po uschnutí som ho nakoniec zlepila. Je dosť labilný.
Kratšie som Vám to nevedela napísať, tak to dúfam prežijete .

Miniatúry sú z mojich miniatúr, ktoré mám vyložené v egypt. obývačke.

A na porovnanie originál.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára