nedeľa 13. decembra 2020

13.adventný deň


Trinástym dňom sa dostávame do druhej polovice nášho adventného kalendára. A ani v tomto ročníku nesmie chýbať jedna z najtradičnejších vecí, ktorá ku tradičným Vianociam patrí a je ňou vianočné pečenie.🍪
Tentokrát to nie je žiadne pečivo, ale pečenie perníkového domčeka.
Pri tejto scénke vymyslieť niečo inovatívne a zaujímavé je dosť ťažký oriešok.
Naše bábiky majú dve kuchyne, jednu červeno-čierno-bielu a druhú ladenú do fialovoružovo-tyrkysova.
A tá druhá sa vždy u mňa na Vianoce vylučuje. Som proste konzervatívna pri Vianociach a neviem sa farebne až tak odviazať.😃
Vlani som v kalendári ukázala celú červenú kuchyňu, predvlani len dve časti a teraz sme sa rozhodli len pre samotnú chladničku.
Okrem chladničky treba aj nejaký ten stôl, aby sa malo kde cesto vyvaľkať a pod.
Tak sme vybrali náš kuchynský ostrovček, ktorý v tej červenej kuchyni bábiky aj majú.
Vyrábali sme ho už v roku 2013. Pred dvoma rokmi sme kuchyňu chceli zmodernizovať, tak sme pridali šedú poličkovú zostavu na hrnčeky, poháre, príbory a pod.
A tak sme i túto poličku v tejto scéne využili.
Aby malá Melody mala Diane, kde asistovať, hľadali sme nejakú vhodnú stoličku a na nič lepšie sme neprišli ako na túto plastovú v retro štýle, ktorú tiež mávame v tejto červenej kuchyni. Plus máme ešte rovnakú, ale v čiernej verzii.

Veľa vecí ako sú vajíčka, biely stojan na tortu alebo modrý ručný mixér sú od Mattela.
Valček na cesto a kovová váha sú miniatúry z Kinder vajíčka, ktorá pochádza z maminho detstva.
Veľa misiek, hrnčekov, tanierikov, zelená misa na miešanie cesta, hriankovač či modrý stojan na tortu sú japonské miniatúry značky Re-ment, ktoré som dostala pred pár rokmi do daru.
Mini kovový mažiar som dostala raz do daru od maminej sesternici.
Mini mlynček na kávu je miniatúra od babky Věrky (babivera8.blogspot.com).
Perníkový domček som vlani vyrábala podľa youtuberky My Froggy Stuff.
Tento rok som už len vyrobila zdobiace vrecko na dekorovanie perníkov, tiež vyrobené podľa Froggy.

Vločky sú v tomto dni dosť silno viditeľné, nachádzajú sa vo väčšom počte v girlande zavesenej na kuchynskom ostrovčeku.

Na pečenie sa podujala Diane (Barbie Diane von Furstenberg), ktorá má červené šaty z mojej dielničky, šité pred 3 rokmi na Valentína a vianočnú zásteru šitú do vlaňajšieho adventného kalendára.
Šperky s motívom zlatých malých Eiffeloviek som dostala tento rok na narodeniny od Lenky (naurielpanenky.blogspot.com).
Malá Melody (Shelly club  School Bunch Melody) má na sebe červené tričko, ktoré jej ušila mami, aby lepšie s Diane ladila do páru.

Vianočná skladba Driving Home for Christmas (Jazda domov na Vianoce) od britského speváka (jedného z najpopulárnejších z konca 80.rokov minulého storočia, známeho pre svoj typický chrapľavý hlas) Chrisa Reu z roku 1986 je už v našich adventných kalendároch klasika.
Preto nemohla chýbať ani v tomto roku, lebo vyvoláva u nás pocit, že sa tie čarokrásne Vianoce čoraz viac a viac približujú.
Skladbu má ešte vo väčšej obľube moja mami, pre ňu je to taká lahodná jazzová hudba.
Oficiálny videoklip v tejto piesni som našla až tento rok. Nie je extra pre mňa zaujímavý.
Je na ňom mladý Chris so svojimi hudobníkmi a pritom sa v rámci tohto obrazu ukazuje motív auta jazdiaceho cez autostrádu. 





 




6 komentárov:

  1. Zase pěkná scénka. Tak ten perníkový domeček se vám děvčata hooodně moc povedl.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Další hezká scénka. Pečení cukroví k adventu patří.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Perníková chalúpka je super. Zatiaľ som nikdy nemala na ňu odvahu :-D pečenie s maminkou mi veľmi chýba a dúfam, že niekedy sa ešte zadarí. Užívala som si to ako dieťa aj ako dospelá.
    Scénku máte nádhernú a jedna z mojich najobľúbenejších vianočných piesní. Zubárka sa včera smiala, že od rána hľadá niekoho, komu by sa páčila a ja, že hm...som si snívala, že raz odšoférujem domov na Vianoce a ona, že no tento rok to asi nebude (keďže som im krátko predtým rozbila autom plot) a ja, že no tento sotva. Už otrasená dúfam v budúci rok.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Už jsem si říkala, že snad ani nebudou péct... ;-)

    OdpovedaťOdstrániť