štvrtok 10. decembra 2020

10.adventný deň


Okrúhly desiaty adventný deň nám prináša ďalšiu interiérovú scénu v podaní vešania vianočného venca na vnútorných dverách.😊
Pôvodne som myslela, že Iman nechám vešať veniec na vonkajších dverách, ktoré sa  nachádzajú v záverečnom projekte, o ktorom ste práve zistili, že má dokonca i nejaké dvere.😄
Neskôr, keď som si uvedomila, že exteriérové vešanie dverí by ohľadne vonkajšieho pozadia bolo komplikovanejšie a aj s oblečením pre exteriér mi to celkom nevyhovovalo.
Mala som prichystanú túto novú červenú mikinu, ktorú som dostala na tohtoročné narodeniny.
Budna alá "bombera" je skvelým oživením šatníka mojich bábik, je aj pre dnešné pomery Barbie zberateľa vzácnym darčekom, lebo je značky My Scene.

Túto scénu izby/chodbový vstup vyrobila moja mami vlani, scéna vtedy 22.adventnom dni zobrazovala Kena Johnnyho Deppa, v rukách mal vianočné darčeky a stál v zimnom záveji vo dverách.
Dvere boli však hnedej farby s čiernymi obrubami. Tie sa však zničili, nutne sme do tejto scény potrebovali vyrobiť nové. Mami sa sama podujala, že vytvorí ešte krajšie ako minule.🙂
Z domácich zásob vyhrabala krásnu čiernu "hadiu kožu" z papiera a vyrobila elegantnejšie a ešte honosnejšie. Aj keď z nášho estetického vkusu by sme radšej chceli hnedú verziu, ktorá k tým do červeno ladiacich farieb boli lepšou variantov.😏

Ostatné veci ako nábytky, girlanda a veniec sú zo starej scény.
Síce sme veľmi chceli využiť v scéne iný nábytok, ale veľkostne najlepšie hodiaci  sme však nenašli.
Čierna taburetka pochádza od klavíra od bábiky Gloria.
Čierny vchodový stolík je 3D rámik na fotky z Pepca.
Jeho "sesterskú" šedú verziu ste mohli vidieť v tohtoročnom 7.adventnom dni s hračkárstvom.
Pridali sme však zlatú malú poličku, ktorú máme v našom vianočnom obchodíku Christmas dream pre bábiky. 
Na stôl som položila vyššiu stolnú lampu, ktorú mám zo setu nábytku od bábiky Gloria krb, mám ju však obalenú látkou už zopár rokov.
Polička na vešanie kabátov a ukladanie čiapok je pôvodne jedna časť krabičky na zubnú kefku, ktorú mala ešte moja babka, keď cestovala. Dlhé roky ju mala schovanú skrinke, aj keď už necestovala.
Girlanda je presne robená veľkosťou do tejto scény.
Veniec sa však zo steny presunul na dvere a prenechal stenu vločke.
Táto vločka je "sestrou" vločke z prvého dňa tohtoročného kalendára, ale s tým, že síce je rovnako veľká a zlatá, ale má iný tvar.  Pochádza od kamaráta môjho dedka, ktorý emigroval a žil dlhé roky vo Švajčiarsku. Posielal do Československa aj balíky, tak mami vo svojom detstve raz dostala dve zlaté vločky odlišných tvarov, ktoré sú pre nás obe obľúbeným kúskom na našom vianočnom stromčeku.🎄

Iman (Barbie Basic 001, Model No.08) má na hlave čiapku v štýle Santa Clausa, ktorú som pred rokmi vyrobila ja.
Malý Rayn (AA Happy Family Baby´s first Birthday Ryan) jej asistuje, tentokrát je jeho celý outfit požičaný od kamaráta Tommyho.

Túto vianočnú skladbu, ktorú som na dnešný deň vybrala by ste mali poznať, pretože to nie je žiadna novinka. Ak nie, tak aspoň na 100% speváka. V adventnom kalendári sa objavila len v prvom ročníku.
Zaraďujem ju do strednej kategórie, to znamená, že nie je pre mňa úplne stará, ale nie je vhodné ju zaradiť ani do kategórie novších vianočných skladieb. Je z roku 1979.
Názov pesničky je Wonderful Christmastime (Prenádherný vianočný čas) od svetoznámeho britského speváka a člena skupiny The Beatles - Sira Paula McCartneyho.
Pesnička je taká veselá, milá a kvôli tomu je jedna z mojich obľúbených.
Autormi piesne sú všetci členovia skupiny Beatles. Vo videoklipe sa síce  stretli aj členovia Paulovej skupiny The Wings, ale inak je to viac Paulov samostatný počin v jeho kariére.
Vo videoklipe môžete vidieť aj jeho prvú ženu Lindu, ktorá žiaľ už nežije.







9 komentárov:

  1. Moc hezké fotky, hvězdičku vidím napravo na stěně. I u nás už visí věnec na dveřích do bytu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Ruženka, ty vždy správne nájdeš vločku. U nás visí zase veniec na kuchynských dverách.😊

      Odstrániť
  2. Zase moc povedené. Opět krásná scéna, milé, hezoučké.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Věrka, áno, je to také "domácke".😊

      Odstrániť
  3. Krásna scéna s mojou najobľúbenejšou Mbili <3 Tá mikinka je super. Nádherné nové dvere mami urobila a všetko máte super. Podľa popisu som si najprv myslela, že pesničku nepoznám, ale hneď ako som ju pustila, si hovorím, ale jasné. Má nezameniteľný elektro zvuk.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nejvyšší čas na výzdobu, moc povedené :-)

    OdpovedaťOdstrániť