štvrtok 17. decembra 2020

17.adventný deň

Sedemnásty deň nám prináša jednu z najdôležitejší vianočných činností a tou je zdobenie vianočného stromčeka.🎄
 Ak ste čakali na túto typickú vianočnú aktivitu priatelia, tak ste sa konečne dočkali.😀
Vianočný stromček tento rok zdobí pre zmenu párik, rok predtým to bola mamička s dcérkou a dva roky predtým to boli dve kamarátky.
Môj najobľúbenejší párik Corie a Paul dostal túto dôležitú aktivitu, aby ju zobrazil.
Vianočný stromček sa "stavia" ten istý ako vlani. Síce tých stromčekov máme doma plno, ale tradičných čečinových, ktoré sa dajú zdobiť, máme len troje.
Vlastne, už máme aj štvrtý, ktorý sme spravili na záverečný deň tohtoročného adventného kalendára.
Do tejto scény bolo tiež nutné dostať vločky. 😊
Keďže sme mali takéto krásne vločkové korálky dvoch rozmerov, ktoré som už pred 4 rokmi dostala od kamarátky Vlaďky z Prahy, konečne bola možnosť ich aj ukázať.
Na tomto stromčeku boli samozrejme len dočasné, pre účely tohto fotenia.
Kužeľovitý stromček ladený do ružovo-strieborna robila pred pár rokmi mami.

Nápadom bolo aj troška túto tradičnú činnosť inovovať. 
Chceli sme, aby Barbie stála na stoličke a ozdobovala stromček. Nedomysleli sme to, pretože nás pri vymýšľaní scén na papier nenapadlo, že všetky čečinové stromčeky sú nižšie ako výška bábik.😕
Preto sme museli najskôr vyvýšiť stromček a napadla nás debnička, ktorá pôvodne slúžila ako krabica na čaj z Lidla. Máme ju doma 4x a nachádza sa v industriálnej spálni pre bábiky.
Ďalej do scény sme použili debničky v dvoch veľkostiach, ktoré som vytvorila v priebehu rokov ja.
Papierové krabice na vianočné ozdoby a gule som pred pár rokmi našla na internete na stránke miniaturistov, vytlačila, zložila a urobila i vianočné gule z korálkov.😎
Mami sa zdala scéna na pravej strane príliš prázdna, tak sme ju počas príprav na fotenie ešte doplnili o bielu čečinovú vetvičku s vianočnými krídlami, ktoré som raz na Vianoce dostala od kamarátky Katky z Čiech.
Okrem nápadu, že bábika stojí na stoličke, v tomto prípade na debničke, bol ešte ten, že pri stavaní stromčeka budú mať párik na nohách papuče.😃
Tie som musela však vytvoriť. Sú z filcu, machovej peny a ružové majú ešte aj brmbolce/pom-pómy.
Ružové "zajačie" sú robené podľa mojej obľúbenej youtuberky My Froggy Stuff. Modré sú môj vlastný nápad a realizácia.

Corie (Poppy Parker, Barefoot in the Park, The Bratter Lovers) má šperky od dvornej šperkárky a kamarátky Katky (uzmrzlinky.blogspto.com).
Nádherný ružový svetrík má od ďalšej šikovnej kamarátky Blanky.
Paul (Chip Farnsworth III. Barefoot in the Park, The Bratter Lovers) má nohavice z kolekcie, ktoré vlani šila pre Kenov moja mami.

Ďalšou tematickou vianočnou piesňou, ktorú sme vybrali do tohtoročného kalendára je O Tannenebaum (O vianočný stromček/jedľa). Táto pieseň je zvláštna tým, že má dve verzie. Je spievaná nemeckom i anglickom jazyku. Pôvodne sa jedná o tradičnú nemeckú pieseň/koledu z ranných 20.rokov 20. storočia a jej autorom je učiteľ, organista a skladateľ v jednej osobe Ernst Anschutz.
Ja som vybrala pre tentokrát nemeckú verziu, lebo moju obľúbenejšiu anglickú O Christmas Tree, ktorú mám omnoho viac napočúvanú z amerických vianočných rodinných filmov, ale tú ste už pred dvoma rokmi mohli počuť v našom kalendári.
Pesnička má rôzne veľa verzií ako napríklad so zbormi a pod. Ja som však vybrala staršiu verziu, ktorú naspieval afroamerický spevák, džezový pianista a hudobný skladateľ Nat King Cole.
Keďže sa jedná o starú pieseň, samozrejme videoklip nemá. Len fotku s obalom vianočného albumu speváka Nat King Cola.




8 komentárov:

  1. To je zase krásná scénka. Hrozně moc se mi líbí ty papuče, ty jsou náádherný.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Věrka, ešte jedny papuče do konca kalendára uvidíš. Vyrábala som do kalendára tri páry papučí a tri páry čižiem.😀

      Odstrániť
  2. Hezká scénka a krásně nazdobený stromeček. Mně se moc líbí Poppy.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jeee, můj oblíbený stromeček ;-) To zdobení je dokonalé, líbí se mi ty detaily, jako krabičky, bedýnky a prostě všechno ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Presne ako Věrku, aj mne hneď ulahodili papučky <3 Tie sú na zjedenie :-) Toto je jedna z vianočných aktivít, ktoré nemusím a preto som rada, že všetky tri stromčeky, ktoré som tieto Vianoce zažila, ozdobil niekto iný :-D

    OdpovedaťOdstrániť