sobota 5. decembra 2020

5.adventný deň

Piaty adventný deň nám prináša vianočné kreatívne tvorenie. Vlaňajšom a predvlaňajšom adventnom kalendári sa šilo na šijacom stroji. Najprv to boli vianočné vankúše a o rok neskôr to boli vianočné ponožky.😊

Chcelo to už konečne zmenu, preto ma napadlo vymyslieť taký kreatívny kútik, kde budú tvoriť i detičky. Pôvodne mali tvoriť vianočné ozdoby tri dospelé Barbie a dve deti. 
Napokon jedna bábika, ktorá mala tvoriť odišla robiť predavačku do vianočných stánkov, lebo neočakávane vznikli z dvoch stánkov tri stánky.😎
Tento deň som fotila len tento týždeň. Niežeby táto scéna nebola jednoduchšia oproti napr. predchádzajúcemu dňu s vianočnými trhmi, ale nemala som dorobené tieto stoličky v Ikea štýle.
Na tomto stole so štyrmi stoličkami podľa youtuberky MyFroggyStuff som začala pracovať ešte v júni tohto roku. Práve so stoličkami som mala veľké problémy, vôbec neboli stabilné. Síce som postupovala presne podľa Froggy, ale asi nemám také kvalitné lepidlá ako má ona.
Stoličky mali vo svojej strednej časti nôh ešte dve prekrížené paličky, tie však absolútne nedržali. Bábika si síce nejako sadla, problém však nastal v tej rovnováhe. Vrcholom bolo, keď moja mami ukazovala návšteve novú izbu, na ktorej pracujem a pritom drgla do stoličiek, z ktorých sa dve hneď rozpadli.😩
Vtedy som vedela, že musím so stoličkami niečo nutne vymyslieť, aby držali iným spôsobom ako u Froggy. Lenže ma nenapadlo nič, tak prešlo leto, jeseň a .... Bol tu adventný kalendár.
Stôl som si dokončila, zlepila, ten drží ako má.
Skúšala som dva spôsoby akoby mohli stoličky držať, oba zlyhali.
Nakoniec mi mami hovorí, že ona by okolo obvodu nožičiek nalepila nejaké hrubšie paličky, ktoré by všetko spevnili. A bingo! Trafila klinec po hlavičke. Stačilo nastrihať nanukové paličky, nalepiť ich tavnou pištoľou a namaľovať.
Držia úplne super, tvar sa nemení a bábiky pevne sedia.👍

Vločky sú tentokrát z filcu, pôvodne to bola girlanda z Lidla, na ktorej sa striedali dva typy vločiek, ktoré boli spolu spojené.
Dvoje čelenky s jeleními/sobími parohmi, ktoré dievčatá "vytvorili" v kreatívnej dielničke, som vyrábala už pred 4 rokmi.
Lepidlá, nožnice a štetce sú Barbie miniatúry.
Zvyšné veci ako sú menšie zbytky farebného filcu, vyrezané stromčeky a guľaté či hviezdičkové flitre sú z mojich vlastných kreatívnych zásob.😃

Štvorica kreatívnych vianočných dievčat sa skladá z blondínky Cynthie (Barbie Cinderella Wedding Day), tmavovlasej Lei (Fashion Fever Lea), malej Nikki (Shelly Club Nikki Babysitter) a malej Liany (Shelly Club Stargazer Liana).
Opäť môžem ukázať šikovnú tvorbu dvoch kamarátiek/zberateliek. Cynthia má v ušiach fialové guľky od Lenky (naurielpanenky.blogspto.com) a Lea má súpravu náušnice a náhrdelník od Katky (uzmrzlinky.blogspot.com).

Ako piatu vianočnú pieseň som Vám vybrala vianočnú klasiku White Christmas (Biele Vianoce).
Podľa mojej nebohej babky je to vraj najkrajšia vianočná pieseň na svete.
Bez by si vraj ona osobne Vianoce nevedela predstaviť.
My dve s mami nie sme až také fanúšičky tohto vianočného hitu ako bola babka, ale súhlasím s tým, že je to americká klasika, ktorá i u mňa vyvoláva pocit Vianoc.
Určite ju väčšina z Vás pozná, keďže existuje v našich končinách aj jej slovenská a najmä česká verzia.
Skladba bola prezentovaná v adventnom kalendári 2017, vtedy som ju prezentovala v jej najznámejšej a hlavnej podobe so známym americkým spevákom Bingom Crosbym.
Vo vlaňajšom adventnom kalendári 2019 som ukázala jej verziu s americkým spevákom a hercom Deanom Martinom.
V tohtoročnom kalendári vybrala mami verziu od jej veľmi obľúbeného britského 80.ročného speváka Sira Cliff Richarda, od ktorého som v adventných kalendároch v predošlých rokoch dávala jeho vlastnú vianočnú pieseň Mistletoe and Wine (Christmas time).
Pieseň  White Christmas napísal skladateľ Irving Berlin v roku 1940. V skladbe je spomínané staromódne vianočné prostredie. Verzia, ktorú preslávil práve Bing Crosby je svetovo najpredávanejší singel s odhadovaným predajom viac ako 100 miliónov kópií na celom svete.
Bing Crosby ju predstavil v rozhlasovej show na vianočný deň v roku 1941. On sám ju naspieval v rôznych verziách spolu s orchestrom či v duete vo filme s rovnakým názvom "White Christmas" z roku 1954.
Tentokrát pieseň v tejto verzii nemá videoklip, uvidíte len vianočný obal albumu Cliff Richarda s jeho podobou.😊





8 komentárov:

  1. Hezky jsi zapojila děti do vánočních příprav. Alespoň jim to čekání na Ježíška bude víc utíkat. A vločky vidím na stole.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Ruženka, no deti k Vianociam neodmysliteľne patria.☺️💗

      Odstrániť
  2. To je kráásný. Mě se tvůj letošní adventní kalendář hrozně moc líbí. Koukám že vločky jsou po celém stole.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Verka, považujem tohtoročný adventný kalendár zatiaľ za najlepší, tak bodaj by nie! ☺️😄

      Odstrániť
  3. Krásna kreatívna tvorba. Na toto sa ja už tak veľmi teším :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Nikky, to áno, zjavne si ešte pár rokov počkáš, predsa len do 3 rokov sa dieťa ešte veľmi nevie hrať, vidím to i v mojej práci, že deti sú rozumnejšie i pri hraní okolo 4 rokov.🙂

      Odstrániť
  4. Vyrábět ozdoby s dětmi :-) Krásně jsi to ztvárnila.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Kreativní tvoření rozhodně k Vánocům patří. A dětičky se hezky snaží, chválím :-) To je důležité, být spolu a těšit se na nadcházející svátky :-)

    OdpovedaťOdstrániť