sobota 12. decembra 2020

12.adventný deň


Dvanásty adventný deň nám prináša lyžovačku a ukončujeme s ním prvú polovicu tohtoročného adventného kalendára s bábikami. 
Predošlé tri roky už robili všelijaké akčné vonkajšie aktivity, ale triviálne lyžovanie vôbec. Museli sme tento fakt konečne napraviť.🎿❄
Pôvodne som vôbec nemala na pláne žiadne lyže vyrábať, ale zohnala som tie obrovské "jumbo" kreatívne paličky pred Vianocami v obchode Kik a bolo už rozhodnuté, že si dva páry vyrobím.
 Obyčajné lekárske paličky sú totiž dĺžkou príliš krátke oproti týmto.
Vytvorila som dva páry podľa youtuberky MyFroggyStuff.😊
Farebne som sa ich snažila zladiť s oblečením lyžiarok a aby farby neboli také divoké a lyže sa dali využiť v budúcnosti i k iným outfitom.
Klasický lyžiarsky outfit/overal pre bábiky nemám, aj keď túžim po takom, čo sa niekedy vyskytoval v Babie adventných kalendároch. Museli sme si tentokrát vystačiť so zimným oblečením.
Šiť som nešila, nemôžem šiť na každý deň niečo, dosť mi stačilo vytvoriť samotné lyže.😃
 
Veľkú drevenú paličku som predelila na dve polovice, potom som ich vytvarovala s pilníkom do špicato-oblúkového tvaru a následne som ich máčala vo vrelej vode, kde som ich nechala pôsobiť, aby som ich mohla na konci ohýbať. Nedarilo sa to jednoducho ako som si predstavovala, preto som proces máčania opakovala i trikrát, aby som bola konečne spokojná.😀
S pilníkom som tvarovala na oblo i konce lyží a stred, ktorý mal byť podľa návodu užší.
Keďže som v živote na lyžiach nestála a nikdy nelyžovala, nie som v tomto odborníčka.
S drevených paličiek na grilovanie som spravila palice a z tvrdšieho papiera vystrihla vrstvené kruhy na ich konce. Namaľovala na bledo-šedo, keďže striebornú akrylovú farbu nemám a ani som ju nekupovala.
Na vrchné zakončenie som ešte nalepila čiernu gumičku.
Biele topánky i Shakiry som si požičala z plastových lyží, ktoré mám z detstva a druhé topánky u Deborah sú korčule od mojej bábiky Barbie - korčuliarky tiež z detstva.
Chcela som vymyslieť nejaké iné topánky, ale tenisky ako dávala Froggy mi prišli menej vhodné na lyžiarsku obuv, aj keď ona mala vyššie biele tenisky ako mám ja v zbierke.

Dievčatá Shakira (Barbie Shakira Rocking Concert) a Deborah (Barbie Basic 002 Model No.14) sa vlani tiež spoločne stretli v adventom kalendári.
Vtedy však spolu korčuľovala na mojom ručne vytvorenom zimnom štadióne na klzisku.
Keďže im to spolu dobre ladí a ide, rozhodli sa skúsiť i lyžovať.
Vlastne obe majú pohyblivé telá Made to Move, tak preto som ich nejako takýmto spôsobom zadelila.
Obe majú na sebe legíny z mojej dielne, ktoré som pred rokmi šila.
Fialovú čiapku so šálom vyrobila kamarátka Ivka z Čiech.😎
Biela čiapka s brmbolcom, tak tú vyrobila moja mami z môjho detského baby svetríka, ktorý dlhé roky spoločne s čiapkou schovávala. Keďže svetrík je tenký, tak bol pre mami najlepšou látkou na tvorbu.
Ona je v tomto veľmi vyberavá, lebo si všíma ako na bábikách sedia.

Vločku tentokrát nájdete súčasťou drevených lyží, ktoré sú vianočná dekorácia z Kauflandu kúpená pred pár rokmi.
Ako dvanástu vianočnú pieseň som Vám vybrala, aj tematicky celkom vhodnú, s názvom Walking in a winter wonderland (Chôdza v zimnej krajine divov), ktorá bola napísaná už v roku 1934 a odvtedy ju prespievalo už vyše 200 interpretov. Patrí do kategórie starej americkej vianočnej klasiky, ktorú milujem a pieseň vo mne vyvoláva pocit akoby som ozaj  kráčala po prekrásnej zasneženej krajine snov, kde je zimná pohoda, ticho a láska.
Pieseň som zatiaľ dala do výberu v každoročnom adventnom kalendári a vždy s iným interpretom. 
Raz to bolo so spevákom Deanom Martinom, potom s mojim obľúbeným Michaelom Bublém a v tomto roku som Vám vybrala verziu od amerického populárneho herca a speváka Binga Crosbyho (spieva pre Vás možno viac známu vianočnú klasiku White Christmas).
Ten má tiež veľmi krásny hlas a patrí do obdobia svetoznámej trojice spevákov Sinatra, Dean, Crosby z minulého storočia.
Vybrala som Vám kreslený videoklip, ktorý je novinka, posledné tri roky robia týmto spevákom zo "starej" doby kreslené videoklipy k známym americkým vianočným pesničkám.
Inak ten videoklip má v sebe aj posolstvo o čom Vianoce ozaj majú byť.😊








 

11 komentárov:

  1. To je krásná scénka. Ty lyže jsou boží, ty se mi líbí. Holky mají krásné oblečení, moc jim to sluší.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Věrka, ďakujem lyže sa veru zadarili, som nad mieru spokojná.😄😉

      Odstrániť
  2. Hezká scénka, alespoň Tvoje děvčata si mohou zalyžovat. Moc jim to sluší.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Ruženka, hej, oni všetko vedia a majú možností neúrekom všetko aj vyskúšať.😀😊

      Odstrániť
  3. Prohlédla jsem si vše zpětně a jedna krásnější scéna než-li druhá.Obdivuji Tvé miniatury a nápady.Působí to tak opravdově a reálně,já se můžu jít klouzat se svým focením.Máš to krásné Mary.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Miška aj za to, že si si našla ten čas a všetko prešla, lebo tu na blogu to už vyzerá, že už skapal pes...😒
      Si zlatučká, som rada, že sa Ti náš adventný kalendára páči.💕 Dali sme si tento rok obzvlášť veľmi záležať. Z roka na rok tento projekt vylepšujeme.😊

      Odstrániť
  4. Prekrásne lyžovanie. Čo tak občas vidím na svahoch, tak klasické kombinézy už veľmi nefičia, skôr ľudia lyžujú v takýchto krásnych outfitoch ako ste vytvorili. Shakira má nádhernú bundičku. Lyže sú úžasné. Ja som na lyžiach "stála" jeden týždeň a myslím, že mi to na celý život stačilo, aj keď moja mami je presvedčená, že keďže máme lyžiarske stredisko "za rohom", že musím malého naučiť lyžovať (aj keď neviem ako, keď to sama neviem :-D)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Moc pěkné, holky mají krásné běžkařské ohozy.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Holky mají suprovou zimní výbavu, ať už oblečení, nebo lyže... ;-)

    OdpovedaťOdstrániť