piatok 4. decembra 2020

4.adventný deň


Štvrtý adventný deň prináša návštevu vianočných stánkov. Pôvodne sme uvažovali od minulého roka len o dvoch, ale okolnosti nám umožnili vytvoriť aj tretí, čo sme nakoniec s radosťou využili.😊🎅🎄
Tento deň má jednu z najväčších scén (keď nerátam záverečný deň). Aj som si vravela, že by bol vhodný do 24.decembra. Nakoniec som omylom prištipcovala ho i týmto číslom, našťastie som to pobadala hneď na začiatku fotenia, inak by som bola pri spracovaní fotiek v PC nemilo prekvapená.😏
Prvý projekt vianočný stánok sme robili na Vianoce 2012. Na Veľkú Noc 2013 sme vytvorili veľkonočný.
Vianočný stánok mal však od začiatku ako sme ho vyrobili veľký problém so strechou. Oba stánky vtedy vyrobila moja mami. Ja som mala len na starosti zasneženie strechy na vianočnom stánku.
Strechu mami vyrobila tak, že postrihané lekárske paličky rôznych rozmerov boli do tvaru písmena "V", proste paličky po dvoch stranách. Boli však veľmi ťažké a chyba bola najmä v tom, že strecha bola len položená na 4 vysokých paliciach/stĺpoch stánku.
Keď sme na strechu ešte nalepili visiace vence, tak sa častokrát stalo, že strecha sa i sama od seba zrútila.😑
Pri veľkonočnom stánku sme sa rozhodli tejto chybe vyvarovať a strechu sme po oboch stranách urobili kratšiu a nemala tvar písmena "V", ale v strede mala ešte takú "plochu", že vznikol tvar písmena "U".
I tá strecha bola len na 4 paličkách položená.
Takto sme so stánkami existovali, až prišiel vlaňajší adventný kalendár a keďže sme vianočný stánok potrebovali nutne využiť, rozhodli sme sa konečne stánok prerobiť.
Pôvodnú strechu sme nemenili, pridali sme za stánok ešte vysokú poličku s tromi otvormi, kde sme naložili ďalší tovar a zároveň polička mala podobnú výšku ako celý stánok, tak strecha sa položila zadnou časťou ešte na paličku a bola stabilnejšia.
Tiež to nebolo veľmi to pravé "orechové". Mami ani s touto verziou nebola príliš spokojná.
Až prišiel tohtoročný adventný kalendár a ja som sa rozhodla s tým niečo urobiť.
Vedeli sme, že veľkonočný stánok nie je príliš atraktívny a nevideli sme v ňom už ďalší potenciál využitia pre účely rôznych fotení. Všetok tovar z neho sme preložili radšej do veľkonočného obchodu, ktorý som začiatkom roka na novo prerobila a túto Veľkú noc úspešne odprezentovala.😊
Z pôvodného vianočného stánku som zobrala strechu v tvare "V" a rozdelila som ju na dve polovice.
Celkové konštrukcie oboch stánkov ostali celé. Polovicu strechy som dala na jeden stánok a druhú na druhý stánok. Najskôr som musela však vytvoriť z rovnakých paličiek ako sú stĺpy na stánkoch, takú "rebríkovú" konštrukciu, na ktorú som nakoniec samotné strechy nalepila.👌
Dala som preč pôvodný sneh, ktorý už bol od prachu zničený a na novo som všetky strechy posnežila s dekoračným snehom z Kiku, ktorý používam v celom adventnom kalendári.
Pridala som do každého stánku ešte paličky na vešanie visiacich tovarov.
Mami ma nahovorila, aby som pri tvorení dotvorila i ten tretí, ktorý sme spravili pre účely tohtoročného valentínskeho fotenia, kde slúžil ako bozkávací stánok.
Z veľkonočného stánku som použila jeho pôvodnú strechu. Spojila som dve časti do jednej a nakoniec som ju nafarbila na červeno, pretože pôvodná jablkovo-zelené farba sa mi k Vianociam nepáči.
Tento stánok má preto troška dlhšiu strechu, čo však nie je viditeľné na fotkách.
A keďže je aj tak troška iný, vôbec to nevadí.😎

Tovar sme rozdelili do troch kategórií, ktorý stánok bude aký predávať.
Ľavý stánok, kde predáva Aiko (Barbie Fashionistas 81 Wear Your Heart) predáva vianočné svietniky a vence. Všetko je kreatívna práca mojej mami.
V strednom stánku predáva Giselle (Barbie Cinderellla Fairy Godmother) všetky drevené veci. 
Visiaci nápis s Xmas a klasický veniec sú tiež dielom mojej mami.
Všetky postavičky, ktoré sa v tomto stánku predávajú i s tou oranžovou hviezdou, ktorá v stánku visí sú to pôvodne ozdoby na stromček, každá postavička mala vlastnú niťku na visenie.
Drevená dvojica sánok bola však kupovaná zvlášť ako vianočná dekorácia.
Veľký drevený betlehem je miniatúra kupovaná v Jeruzaleme.
Visiace hviezda s motívom anjela je vianočná dekorácia, ktorú  sne dostali vlani na Vianoce od babi Věrky😊.
Biela girlanda s vencom, ktorou je ozdobený stánok vytvorila moja mami.
V treťom stánku na pravej strane predáva Zaine (Barbie Fsahionistas 90 Rainbow Bright).
Tak tá predáva všetky veci, ktoré sú kupované vianočné dekorácie. Ok cínového vojačika po mini stromčeky. Veniec na visenie s nemeckým nápisom je tiež práca mojej mami.

Tento deň som fotila len pred pár dňami, pretože som potrebovala konečne ušiť zimný kabát pre hrdzavovlásku Priscillu (Barbie Basic 003 Model No.02), ktorá síce bola už oblečená, ale zimne veľmi slabo, mala len čierny "ľahký" kožák a divoké jablko-zelené legíny.
Boli sme obe s týmto outfitom veľmi nespokojný, preto som sa rozhodla tento fakt zmeniť.
Konečne som sa dokopala, našla na Pinterese strih, doma chlpatú látku z bývalého baby svetríka a ušila moderný chlpatý "teddy" kabát s kapucňou. 
Nakoniec som ešte spravila k nemu i čierny opasok so zlatou sponou.
Zlaté kruhové náušnice som dostala na tohtoročné narodeniny a sú kreatívnou prácou Lenky (naurielpanenky.blogspot.com).
Mami nebola spokojná s pôvodnou čiapkou, ktorú sme jej ku kabátu vybrali, tak ešte spichla túto tyrkysovú čiapku, ktorú nakoniec ozdobila s fialovou sponou.
Jacqueline (Barbie The Look Sweet Tea) má strieborné náušnice z dielne kamarátky Katky (uzmrzlinky.blogspot.com). Silonky sú moja tvorba.
Všetky tri predavačky majú na sebe vianočné svetre a červené "santove" čiapky z mojej dielne.

Pre dnešný adventný deň som Vám vybrala vianočný song, ktorý je každý rok súčasťou našich adventných kalendárov, pretože obe s mami túto skladbu milujeme, museli sme ju zaradiť aj tento rok.
Pieseň sa volá Merry Christmas everyone (Veselé Vianoce každému) od známeho britského rock and rollového speváka a skladateľa Shakina´Stevensa z roku 1985.
Pieseň je veľmi hravá, milá a pohodová, z tohto dôvodu sa hodí aj pre menšie detské publikum, čo určite uznáte i vy po pozretí videoklipu, v ktorom hlavnú úlohu hrajú deti.😊
Dokonca pozerám, že i tento videoklip prerobili do 4K verzii.






12 komentárov:

  1. To je krááásný, a těch miniaturních vánočních věcí. Obdivuji, moc se vám to děvčata povedlo. Vločka je hned v prvním stánku.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Věrka, áno, správne si vločku našla, aj som zabudla napísať, kde je pri takejto veľkej scéne.😀😊

      Odstrániť
  2. Vánoční trhy, tak letos alespoň ty pro panenky .... Moc hezké.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Peti, u nás v meste otvorili len stánky s jedlom a nápojmi...🤔

      Odstrániť
    2. U nás jsou v některých městech stánky s vánoční nabídkou, ale zas se nesmí prodávat jídlo a nápoje, je zakázáno koupit si i kávu nebo čaj v kelímku ...

      Odstrániť
  3. Wau vianočné stánky aspoň takto. Nech si hovorí, kto chce, čo chce. Pre mňa sú Vianoce aj o vianočných trhoch s vareným vínkom a lokšou v rukách.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, áno vianočné trhy so stánkami patria k Vianociam.🙂
      Ja som nikdy na trhoch nejedla a nepila😄, vždy pozerám po dekoráciach a výzdobách.😄

      Odstrániť
  4. Nákupující opravdu mají z čeho vybírat, krása :-) Tolik vánočních dekorací... paráda :-)

    OdpovedaťOdstrániť