utorok 22. decembra 2020

22.advent day

 

        Dvadsiaty druhý adventný deň prináša oddychovú činnosť a tou je ležanie na gauči pri káve s časopismi. Malo som šťastie a túto scénu som fotila ako predposlednú (ak nerátam záverečný deň) na lódžii, keď bolo poloslnečné počasie.😊
 Od Mikuláša však u nás je vkuse zamračené počasie, hmla, tzv. mliečna obloha, počas noci je taká istá len s tým rozdielom, že je tmavá, ale hviezdy i slnko som už 2 týždne vôbec nevidela. Takéto niečo som ešte s počasím nikdy nezažila.😔Na túto scénu som sa rozhodla ušiť Natalii moderný svetrík.
Pôvodne mala iný vrchný diel - mikinu, ktorá sa mi k nej nehodila.
Nakoniec som svetrík stihla ušiť. Opäť som sa inšpirovala návodom u youtuberky My Froggy Stuff.

Biele dva retro stolíky som vyrobila začiatkom mája a zelený gauč v júni. Som naň ho neskutočne pyšná, lebo je to zatiaľ môj najlepší realistický gauč aký som vytvorila. 
Je inšpirovaný podľa návodu od španielskej zberateľky Sandry, tu je od nej návod na tento gauč.
Od Sandry mám vytlačené i časopisy.

V Kiku som po Vianociach 2016 zakúpila tento drevený ružový stromček, lebo som vedela, že ho budeme potrebovať do nasledujúceho kalendára s témou "Všade samé stromčeky".
Tento stromček má nakreslené na sebe biele vločky, preto sme ho potrebovali využiť.
Len sme sa troška rozhodovali s akým gaučom vianočný stromček skombinujeme.
Nakoniec sme sa rozhodli pre tento najnovší.😎
Natalii (Barbie Natalia Vodianova) som ešte k domáckemu outfitu spravila domáce papuče, podobné ako mala Corie/Poppy pri stavaní stromčeka, ale tie mali zajačie uši.
Tieto sú menej vyzývavé.
Vianočné gule sú moja práca ešte z roku 2014 a tiež sú robené podľa Froggy.
Trojica gumených mačiek pochádza ešte z mojich detských čias.
Šálka, ktorú drží v rukách je japonskej značky miniatúr Re-ment, dostala som ju pred troma rokmi do daru i s inými miniatúrami tejto značky.
Ružové náušničky sú tvorba šikovnej kamarátky Katky (uzmrzlinky.blogspot.com) a od nej mám do daru i zákusky, tie nerobila.
Vlasový styling vytvorila moja mami, ktorá sa na internete niekedy vyžíva pozeraním vlasových návodov, ale zatiaľ tieto nápady skúša len na našich bábikách.😃

Vianočnú pesničku, ktorú som do tohto dňa vybrala tu zatiaľ v predchádzajúcich ročníkoch nebola. 
Vyskočila na mňa tento rok, keď som hľadala nejaké vianočné pesničky.
Má komplikovanejší dlhší názov - I´m Not Dreaming White Christmas (Nesnívam o bielych Vianociach) od írskeho speváka a skladateľa Gilberta O´Sullivana z roku 1974, takže táto pesnička je ďalšia "starinka" na  našom zozname.
Moja mami má rada tohto speváka, počas svojho hudobného koníčka si ho nahrávala na MC pásky.
Má plno i "nevianočných" hitov, ktoré vďaka mami poznám a rovnako ako jej, aj mne sa páčia..
Predsa len v 70.rokoch, kedy Gilberto zažival najväčšiu svoju kariéru, bola hudba ešte hudbou s veľkým "H".
Pesnička má veľmi príjemnú melódiu a jednoduchší text. Skladba má na moje prekvapenie i oficiálny videoklip, vybrala som však ten, kde ju spevák spieva v nejakej show s deťmi ako so zborom pri klavíri, aby ste Gilberta O´Sullivana troška osobnejšie spoznali.😄





6 komentárov:

  1. Zase moc povedená scénka, takový odpočinkový den po balení dárků a pečení. Moc hezké.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Moc hezká scénka, je potřeba si odpočinout od předvánočního shonu. Dnes odpoledne jsem si také odpočinek naordinovala.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. U nás bylo taky neskutečně hnusně 🙄 Vánoční pohodička, líbí se mi dekorace a stolečky... Když tak koukám na ty kočky, připadá mi to jak u vás doma 😉

    OdpovedaťOdstrániť
  4. V dobrom závidím. Takýto oddych by som potrebovala :-)

    OdpovedaťOdstrániť