utorok 8. decembra 2020

8.adventný deň

V ôsmom adventnom dni sa opäť vraciame do našej obľúbenej zimnej krajinky. Predošlé roky v adventných kalendároch moje bábiky vykonávali len dve športové aktivity - korčuľovanie a sánkovanie. V tomto roku sme sa to rozhodli zmeniť a adventný kalendár oživiť i s inými aktivitami.

Na konci vlaňajšieho decembra robila moja obľúbená youtuberka MyFroggyStuff pre svoje bábiky lanovku a lyže. Veľmi sa mi toto video zapáčilo a vedela som, že ja si určite lanovku do najbližšieho adventného kalendára urobím. S lyžami som si však nebola istá. Všetko sa totiž týkalo najmä materiálov. Froggy už dlhší čas používa mimo lekárskych, nanukových a kávových paličiek ešte jedny, ktoré sú veľkosťou najväčšie a nazýva ich "jumbo". Priznám sa, že som jej ich v dobrom závidela, lebo u nás som sa s nimi nikde nestretla.
Sedadlo lanovky by som však nejako uhrala i s menšími lekárskymi paličkami, ale pri lyžiach som potrebovala práve tie "jumbo" kvôli tomu, že sú i na dĺžku dlhšie, čo bolo potrebné práve pre výrobu lyží.
Nezameriavala som sa na to, prišiel október a ja som sa vybrala do svojho druhého obľúbeného obchodíka Tedi. Išla som si kúpiť nejaký kreatívny materiál a pozrieť vianočnú ponuku.
A čo moje oči nezbadali, hádajte? Froggyne jumbo paličky! Samozrejme som ich zobrala. V balíku bolo po 18 kusov. To som ozaj nečakala.
A mohlo sa začať tvoriť konečne i táto zimná scéna.
Ako ste už mohli pochopiť, tie veľké paličky sa nachádzajú v sedadlovej časti.
Keďže som doma nemala striebornú akrylovú farbu, málo bielej, rozmýšľala som, ktorá farba z domácich  zásob by bola na lanovku najprirodzenejšia.
Mami mi poradila, že na kov sa najviac podobá modrá farba, ale nech si ešte pozriem ako vyzerajú otvorené lanovky na internete. Pri detailnejšom skúmaní som objavila i modré otvorené lanovky,  tak ma to uspokojilo, že som mohla pokračovať s tou svojou lanovkou.
Najskôr som pred samotným maľovaním lanovky, išla podľa Froggy, ktorá použila na strednú drevenú paličku, príliš úzku, ktorá však mne pri vyskúšaní, nevedela Barbie vôbec udržať, tak sa musela zmeniť na hrubšiu, kde sa tá váha lepšie rozložila.
Lanovka bola konečne na svete.

Využila som snowboard, ktoré mali už moje bábiky detských čias. Je to snowboard na prsty, má sa s ním hrať nejaká prstová hra. Mám ho z môjho najobľúbenejšieho detského časopisu Káčer Donald, ktorý vychádzal raz do mesiaca a vždy v každom čísle bola k časopisu i nejaká príloha v podobe rôznych blbostí. Jednou z nich bol i tento snowboard.
Pre samotné Barbie bábiky je tro ška krátky, ale na fotke, kde ho má položený v lone, tento pocit nebudete mať. Iné by bolo, keby sa ho snažila dať na nohy.
V detstve som snowboard používala pre Stacie, mladšiu sestru Barbie, ktorá má menšiu postavu i nohy.

K zimnej krajinke sme pridali pár ihličnatých umelých stromčekov, ktoré sme pred rokmi kúpili v Kauflande.

Delilah (Barbie Holiday 2016) dostala zimnú čiapku z umelej hnedej kožušiny.
Mami ušila dva typy, jednu klasickú bielu s guľatou hnedou čiapkou a tú vidíte nakoniec na fotkách.
Mne sa viac páčila klasická, ale mami ma prehlasovala na túto.
Na sebe má zimné okuliare ešte z môjho detstva, ktoré boli súčasťou jedného setu s lyžami.
Odtiaľ sú i topánky, ktoré vidíte na fotkách.
Rozmýšľali sme, čo dať bábike na sebe, keďže klasický overal na lyžovanie nemám.
Musela som sa vynájsť. Čierne legíny sú od Barbie So in Style Babyphat Grace.

Pesničku Perfect, ktorá bola novinkou na Vianoce 2017 je od anglického speváka, skladateľa a hudobníka Eda Sheerana, ktorého považujem za jedného z najlepších spevákov, ktorí v súčasnosti existujú a hlavne tvoria. Túto vianočno-zimnú pesničku som po tretíkrát zopakovala aj z jedného podstatného dôvodu, že má úžasne vytvorený videoklip so skvelou zimnou atmosférou.



9 komentárov:

  1. Teda Mary, opět moc povedené. I vločku jsem našla, super.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Věrka, to som rada, že sa Ti lanovka páči, je to moja srdcovka.😊💖

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Ďakujem Katka, zjavne i táto pesnička Ti ulahodila.😊

      Odstrániť
  3. Moc hezké, i já jsem našla vločku.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásné. Pořád se mi vtírá srovnání, co je letos jenom pro panenky a co i pro lidi. Tak u nás lanovky a lyžování v areálech prý budou, ovšem bez občerstvení a bez ubytování.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak toto je fakt Perfect :-) Tá lanovka je úžasná <3

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To je bomba! Super lanovka, vy jste fakt kouzelnice :-)

    OdpovedaťOdstrániť