utorok 11. decembra 2018

11.adventný deň


V prvom rade Vám musím oznámiť, že neviem, či budete vidieť tento článok vôbec s fotkami. Odrazu mi všetky fotky z adventného kalendára 2018 zmizli. Vlastne celý priečinok, kde som ich po jednom musela opäť nahrať, dokonca ani hromadné nahrávanie fotiek mi nešlo. Blog opäť nefunguje akoby mal, ale mal by sa spamätať, lebo takto to ďalej s ním vôbec nepôjde...Plačící Ak nie, dávam fotky aj do rôznych FB skupiniek a taktiež samozrejme aj na môj Flickr a Instagram, kde však uvidíte len jednu hlavnú fotku.
V jedenástom dni sa Vám opäť ukážu dve dievčatá. Moja černoška Jamila s beloškou Penelópe.Usmívající se


Téma nákupov sme mali v zozname vianočných činností hneď od samého začiatku.
Táto scéna sa od väčšiny fotiek z tohtoročného adventného kalendára bude líšiť, lebo sa neodohráva ani vo vianočnej izbe a ani vo vytvorenom "exteriéri".
Ukazuje nejaké fiktívne nákupné centrum.
Troška sme sa s mami zamýšľali ako také vianočné nákupy zobrazíme.
Do tohtoročnej A-Z fotografickej výzvy na Flickri sme vytvorili vonkajšie výklady, ktorých však úpravu a vytvorenie dokonalej ilúzie považuje moja mami za náročné, nie sú pevne a dokonalo vytvorené, ich manipulácia je zložitejšia. Z tohto dôvodu sme nakoniec ulicu s dvomi výkladmi vylúčili.
Napadol nás obe nábytok preskledný pult z kolekcie Dream Store z 80.rokov a ako som spomínala v predošlom článku, pochádza čias starého dobrého Mattelu, keď vedel robiť pekné, veľkosťou vhodné a kvalitné nábytky pre bábiky.
Ja som ho už pred 6 rokmi zohnala na nejakom európskom E-bayi.
Za tie roky som fotila len raz, čo je veľká škoda. Máme ho v nedokončenej dioráme - butik pre bábiky.
Táto scéna z tohtoročného adventného kalendára bola zatiaľ jedna najzložitejších, čo sa týka vyzdobenia.
Mami mi pred fotením pult zaplnila rôznymi luxusnými tovarmi ako sú hlavne šperky od šikovnej zberateľky a našej dvornej "klenotníčky" Katky G.
Ďalej použila tri krémiky, ktoré sú originál súčasťou súpravy z tohto butikového pulta.
Zobrala i parfúmové krabičky značký Chanel.

Ako vianočný stromček sme do tejto scény použili priesvitný a plastový, pre mňa dosť aj moderný stromček, ktorý je pôvodne vianočná guľa, ktorá sa mala kreatívne naplniť rôznymi vianočnými vecami. Boli to také kreatívne vianočné sady rôznych ozdôb na tvorenie pre deti v Tescu. Keďže sa Tescu s týmto sortimentom veľmi nedarí, dal ich do veľkých výpredajov. Ja som jeden taký set kúpila za menej ako 1€, čo sa veľmi oplatilo.
V sade boli tri druhy takýchto priehľadných a otvárateľných gúľ, jedna klasická guľa, druhá tento stromček a tretia bola v tvare hviezdy. Tie sme však ešte nikde nepoužili
Dva horné stojany a stojan so zrkadlom tiež patria k tomuto setu.
Mami sa veľmi dobre pohrala, kým sa je podarilo, aby jeden so stojanom a ešte k tomu i šperkom ostal zatvorený v tejto guli.
A aby toho vo výklade nebolo náhodou stále málo, dala ešte pod pult môj vianočný špirálový stromček z umelej čečiny, ktorý som už pred 4 rokmi vyrábala pre bábiky.Usmívající se
Stena tiež ostala dosť prázdna a poradového čísla nebolo kam dať, mami zobrala náš zasnežený venček, ktorý sme si kúpili vlani na Vianoce pre bábiky, lebo nám minulý rok ladil do vianočného projektu - klzisko.
Baby sme obliekli dosť luxusne, aj z dôvodu, že sme konečne chceli využiť aj tento chlpatý a hrubý kožuch od Barbie podľa modelky Natalii Vodianovej. keďže máme ten zimný čas, prečo by sme sa s ním neukázali?Smějící se
Tak nám vznikli také dve "pipiny", ktoré idú na vianočné nákupy a sú to vlastne poriadne shoppoholičky a zároveň nákupné maniačky.

Dievčatá majú nákupné tašky z módnych domov Chanel a Moschino, ktoré som si vytalčila u zberateľky Sandry zo Španielska. Taška s motívom nákupného anjela pochádza z Kiku, mám také až dve a pôvodne v nej bol zabalený maličký anjelik v botticceliho štýle.Usmívající se

Černoška Jamila (zberateľská Barbie z kolekcie The Look City Shine) má na sebe riflovo-kožušinový kabát od Barbie Style/Módnej ikony. Tričko z jednej väčšej Mattel sady doplnkov. Strieborné legíny som šila nedávno ja. Kabelka je od zberateľskej Barbie Model of the Location Monte Carlo,
Beloška Penelópe (Barbie Angelica z filmu Pirates of the Caribean On Stranger Tides, má zobrazovať herečku Penelópe Cruz) má na sebe kožuch od zberateľskej Barbie Natalii Vodianovej, kožené čierne nohavice od Barbie Fashionistas Raquelle, kabelku má tiež od zberateľskej Barbie Model of the Location Monte Carlo a ružové čižmy z jednej veľkej sady doplnkov.
Náušnice majú obe od vyššej spomínanej zberateľky a mojej kamarátky Katky.Usmívající se

Jamila má v taške dve papierové veľké vianočné krabičky a mini zlatý stromček, ktorý vo striebornej verzii ste v tohtoročnom adventnom kalendári mohli vidieť v treťom dni, keď robila Giselle vianočné svietniky.
Penelópe som tiež chcela dať do ruky nejakú vianočnú vec, tak sme s mami vyprali môj vianočný venček ktorý som pre bábiky vyrábla aj pred 4 rokmi v období môjho venčekového ošialu, kedy som ich aj rozdávala kamarátkam - zberateľkám v darčekoch pre ich bábiky k Vianociam.Úžasný

A ako som už v tomto adventnom kalendári spomínala, že opakovanie je matkou múdrosti a niektoré pesničky z vlaňajšieho adventného kalendára úplne zopakujem alebo ich predstavím v inej verzii s iným interpretom.
Pesničku Perfect, ktorá bola vlaňajšou novinkou od anglického speváka, skladateľa a hudobníka Eda Sheerana, ktorého považujem za jedného z najlepších spevákou, ktorí v súčasnosti existujú a hlavne tvoria. Túto vianočno-zimnú pesničku som zopakovala aj z jedného podstatného dôvodu, že má úžasne vytvorený videoklip so skvelou atmosférou.Usmívající se

A videoklipy sú jednoducho už pri týchto starých (najmä amerických pesničkách), ktoré výberam veľkou vzácnosťou. Vlani táto pieseň otvárala adventný kalendár, dnes má však poradové číslo 11.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára