nedeľa 16. decembra 2018

16.adventný deň


Dnes pokračujeme vo vianočných aktivitách a po náročnejšom pečení medovníkov si ukážeme pohodu pri sledovaní vianočných filmov.
Prišiel rad na ďalšiu dvojicu bábik. Keiko (aziatka) a Shade (černoška).


Aj túto scénu som fotila dvakrát. Prvýkrát sme ju lokalizovali do kúta izby a pohľadom rovno do tvárí bábik. Len niečo sa mi na tom nepáčilo. Nebolo ich dobre vidno a celkovo scéna bola dosť orezená. Z tohto dôvodu, keď som mala príležitoť a fotila so aj ďalšie dni, ofotila som túto scénu z inej strany, gauč som vložila pod okno a na bábiky sa pozerá z bočnej strany.
Čo scénicky vyzeralo omnoho lepšie, preto druhá verzia vyhrala na plnej čiare.Usmívající se

Bordový retro gauč vyrábala moja mami ešte pred dvoma rokmi do jednej našej dioráme v retro štýle. Dala som preč jeden stredný vankúš s motívom sovy a vymenila som ho za vianočný vankúš, ktorý šila Priscilla v 4.dni adventného kalendára.Smějící se
Je biely s motívom škriatka.

Televízor s DVD prehrávačom a stolík pod televízorom som vyrábala pred mesiacom na objednávku do obývačky pre bábiky pre jednu 5-ročnú slečnu k Vianociam.Usmívající se
Využila som ho, predtým ako som ho s celou obývačkou zabalila a podala na pošte.
Verte tomu alebo nie, ale moje bábiky nemajú žiadny televízor, tie, ktoré mali sa mi nepáčili a tak som ich predala s nejakými nábytkami pre bábiky. Odvtedy som si vravela, že musím jeden vyrobiť pre svoje menšie bábiky - do ich tínedžerskej izbičky. Mala by som si vstúpiť už do svedomia a v novom roku ho už vyrobiť.
Je robený podľa mojej obľbúenej youtuberky - My Froggy Stuff, ktorá robí všetko pre bábiky, ich celý svet, od oblečenia po jedlá a nábytky a je mojou dlhoročnou inšpiráciou pri kreatívnej tvorbe s bábikami.Usmívající se
Dva diaľkové ovládače, ktoré sú na scéne mi ostali od tých televízorov, ktoré som predala, ale ovládače som si ponechala.

Kovový stromček sme pred rokmi kúpili v Kauflande za 1€ a kúpili sme ho aj v zlatej verzii, ktorá sa pôvodne mala vyskytnúť tiež v tomto adventnom kalendári, ale keďže sú rovnaké a stromčekov sme si nakoniec vymysleli aj viac ako 24, tak sme sa rozhodli ho vylúčiť. Inak sa vtedy predával aj v červenom a zelenom prevedení.

Na stene sa nachádza okrem poradového adventného čísla aj dva drevené stromčeky, ktoré sú z druhej strany zlaté, ale nehodila sa nám farba do tejto scény, preto sme ich otočili druhou stranou, ktorá je prírodná. Stromčeky mám rozobraté z takej vianočnej visiacej ozdoby, ktorú som kúpila v januári vo vianočných výpredajoch v Kiku za 10 centov.Smějící se

Keiko je zberateľská Barbie z kolekcie Barbie Basi 001, má na sebe tričko od Barbie Loves Angry Birds, maskáčové nohavice od Barbie Shakiry, tenisky od zberateľskej Barbie Belly Twillight a náhrdelníka náramok je z mojej dielne.
Shade je zberateľská Barbie z kolekcie Barbie Basic 2.5, má na sebe tričko z fashion sady od bábiky Liv, nohavice má od inej kolegyne Barbie Basic 002 a červené šľapky má z fashion sady pyžama od Mattela ešte z môjho detstva.
Strapcové náušnice majú obidve krásky od mojej kamaarátky - zberateľky bábik z Čiech Katky.
Od nej mám aj vianočné pečivo, ktoré dievčatá pri pozeraní filmov jedia.

Ďalšou piesňou, na ktorú som narazila úplne náhodne a síce ju dobre poznám, názov som nevedela a ani žiadne bližšie informácie. Pri hľadaní skladieb do adventného kalendára sa mi spustila sama a pre mňa to bolo znamenie, že ju tento rok zaradím do adventného kalendára.Usmívající se
Je ňou pieseň s názvom Somewhere in my memory (Niekde v mojej pamäti) od amerického skladateľa, dirigenta a pianistu Johna Williamsa z roku 1990. Zjavne Vám to nič nehovorí, rovnako ako mne, pokiaľ som si ju nevypočula. Táto pieseň je soundtrack z filmu Sám doma (Home Alone). Myslím, že tento film rozhodne nemusím nikomu bližšie predstavovať, pretože v našich končinách je to rovnaká vianočná klasika ako rozprávka Tri oriešky pre Popolušku.
Asi môžem aj prehlásiť, že patrí k filmom, ktoré som najviac v živote videla. Milujem obidva filmy Sám doma, o niečo viac dvojku Sám doma a stratený v New Yorku, najmä záverečnú scénu, kde sa konečne Kevin McCallister stretne so svojou mamou pred Rockefeller centorm, pod vianočným stromčekom v New Yorku, kde táto pieseň začne hrať.Usmívající se
Pre mňa má tento vianočný film veľké kúzlo už od môjho detstva a určite je jednou z vecí bez, ktorých si Vianoce neviem predstaviť. Proste krásna atmosféra, vtipný, milý rodinný príbeh pre všetky generácie, takých filmov je vo svete málo, ktoré spĺňajú tieto kritériá.
Moje dievčatá si pozreli práve obe časti Sám doma a až nakoniec skončili pri Mimoňoch.Smějící se







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára