sobota 15. decembra 2018

15.adventný deň


Dnes na blogu po prvýkrát meškám dnešným adventným dňom, veľmi som sa snažila, fotky som robila v noci, okrem toho, že boli zlej kvality som nakoniec pri PC zaspala a nebola som schopná napísať ani "fuk", musela som ísť spať. Škoda, že som nešla oveľa skorej do postele, aby som vstala skôr a stihla všetko urobiť skôr.Nerozhodný Nie som však Boh, aby som vždy stihla všetko tip-top na jednotku.
Už v poradí 15.adventnom dni sa pozrieme na typickú vianočnú činnosť a ňou je pečenie medovníkov.Usmívající se


Plánovala som ju aj o pár dní skôr, ale chýbala mi do scény jedna vec a to perníkový domček, ktorý bol už roky môj sen.
Jeden som pred pár rokmi mala rozrobený, ale bol taký veľký pre Barbie rozmery, že som ho nakoniec rozobrala s tým, že si raz urobím menší a ten čas nastal nakoniec tento rok.
Podobne ako dvere, aj výrobu medovníkového domčeku som stále odkladala a nemala som na ho čas.
Tak som sa konečne dokopala včera večer, ako som písala hore vyššie, hodinu dvanástej, ale kým so ho spravila bolo už tak neskoro, že som sa veľmi premáhala, aby z toho nakoniec nič nebolo a opäť som scénu som však ofotila oveľa rýchlejšie dnes doobeda.Usmívající se
Mali sme s mami presne na pláne ako táto scéna bude vyzerať. Bála som sa, či sa mi dve časti z kuchynskej červenej linky, ktorú majú naše bábiky vôbec zmestia do kúta tejto miestnosti. Našťastie áno, kuchyňa je štvordielna, z toho sú dve širšie a dve užšie časti, bohužiaľ práve časť, kde je chladnička je tá širšia a rovnako aj časť umývadlom. Dá sa to prežiť, pretože rovnako ako pri ostatných adventných dňoch je potrebné najmä vytvoriť správnu vianočnú ilúziu.Úžasný

Pracovný kuchynský ostrovček má svoju premiéru. Vytvorila som ho začiatkom februára tohto roka, potom čo mami kúpila vo vianočnom výpredaji drevené stojany v škandinávskom štýle na sviečky v Kauflande, z toho hneď dva padli na tvorbu, jeden sme si nechali a jeden podarovali teraz k Vianociam.
Vrchnú časť stolu som vytvorila z drevených dvierok, ktoré som mala z jednej úzkej drevenej krabičky na čaj. Keďže sa jedná o pracovný kuchynský pult musela som zakryť sklenú časť s paličkami do hrdla a celý som ho následne nafarbila na bielo.

Okrem medovníkového domčeku som vyrábala aj medovníky, ktoré som si vykrájala z kreatívnych rezačiek z mojej obľúbenej penovej hmoty, z nej je vytvorená aj väčšia časť domčeka. Kde som použla materiál v podobe kreatívnych bambuliek a žinilkového drôtu.
Keď som medovníky vyrezala, tak som ich ozdobila bielou akrylovou farbou.

Pred fotením mi mami hovorí, že by mala mať aj nejakú silikónovú dosku, kde by cesto vaľkala. Rozmýšľali sme aký materiá by sa na to hodil a opäť to vyhrala kreatívna pena, ale vybrala som si tú užšiu. Cesto je len obyčajná plastelína, aj keď mám už dva roky doma hmotu FIMO, zatiaľ som si nenašla čas ju vyskúšať.

Potraviny a modrý pekáč, ktorý má Megan na pulte sú od Mattela.
Valkač na cesto je dobre stará záležitosť. Moja mama ho našla ešte za svojho detstva vo svojom Kinder vajíčku aj s iným príslušenstvom v podobe varechy atď.

Cestoviny v sklených fľaškách som pred rokmi vytvorila ja. Vo fľaškách boli pôvodne trblietky na nechty.Smějící se Strieborný toustovač a dva strieborné hrnce boli súčasťou tejto kuchyni ako doplnky. Mini mixér a kanvicu sú značky Mattel a mám ich ešte z detstva, len som ich ako už dospelá zberateľka troška prefarbila na reálne farby, ružová je už príliš, aby bola všade.Smějící se

Drevený červený panáčik je pôvodne vianočná ozdoba na malý stromček. Mám celé jedno balenie podobných drevených miniatúr, ktoré sme pred rokmi kúpili v Kiku, pretože sme potrebovali tovar do nášho vianočného obchodíka Christmas Dream pre bábiky.Usmívající se

Vianočný stromček tohto druhu sme pôovdne vôbec do tohto kalendára neplánovali. Objavila som ho ja úplne náhodne, keď som hľadala niečo vo svojich kreatívnych materiáloch. Raz mami kúpila reťaz takýchto rovnakých zelených stromčekov, bolo ich osem. Postupne behom rokov ich využívam do svojich vianočných pohľadníc, kde som ich aj niekedy orezala podľa potreby. Ešte mi ostali tri a tento je jeden z nich. Úplne do tohto koloritu kuchyne zapadol.Úžasný

Ako hlavnú aktérku do tohto dňa som vybrala moju obľúbenkyňu Megan, ktorá je zberateľská Barbie podľa filmu Hry o život a predstavuje hlavnú hrdinku Katniss Everdeen.Usmívající se Má vlastnú tvár podľa herečky, ktorá ju stvárňuje v tejto filmovej trilógiie - Jennifer Lawrence.
Má na sebe vianočný svetrík z mojej dielne, čierno-biele nohavice od Barbie Módnej ikony, biele nízke čižmy z kolekcie doplnkov Barbie Basic 001 a vianočné náušnice s motívom čiapky Santa Clausa, ktoré sú pôvodne "puťky" do uší pre ženy.

Pri vianočných pesničkách sa dostávame aj k jednej modernejšej. Je to už klasika, ktorá sa vo vlaňajšom kalendári už objavila a volá sa Driving Home for Christmas (Jazda domov na Vianoce) a je z roku 1986 od Chrisa Reu, ktorý je jeden z najpopulárnejších britských spevákov z konca 80.rokov minulého storočia a taktiež je známy so svojími typickým chrapľavým hlasom.
Táto skladba je veľmi krásna a vyvoláva u mňa vždy pocit, že sa tie Vianoce čoraz viac približujú.Usmívající se Skladbu viac obľubuje moja mami, je to pre ňu taká lahodná jazzová hudba.
Videoklip skladba však nemá, čo je iste veľká škoda, tento je taký čo si ľudia sami vytvorili.








A dnes tu mám aj dve bonusové fotky a ako vravia zberateľky bábik z celého sveta, sú to fotky tvz. "za scénou". Tak takto mi moji dvaja chlpatí pomocníci pomáhali. Louis (hrdzavý) a jeho teta Emma (tigrová).Smějící se


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára