piatok 7. decembra 2018

7.adventný deň


V siednom adventnom dni si ukážeme ďalšiu kreatívnu vianočnú aktivitu. Po vyrábaní adventných svietnikov je potrebné si urobiť aj vianočné venčeky.Smějící se

Všetky venčeky, ktoré vidíte na scéne sú naša tvorba. Okrem dvoch, jedného kúpeného pred pár rokmi v Kauflande a ktorý sa na fotke nachádza vľavo dole a je strieborný. Druhý je veľký na pravej strane dole, ten mal pôvodne slúžiť ako dekorácia okolo sviečky. Malý v strede steny a dva malé po bokoch poličky sú moja práca.
Zvyšných päť vyrábala moja mami v priebehu niekoľkých rokov. Ten, ktorý Sanaya práve vyrába je jej tohtoročná práca a uvidíte ho ešte v tomto kalendári.Usmívající se
Pracovný pult je pôvodne pracovný ostrovček z jednej našej Barbie kuchyni. Je spoločným výtvorom nás oboch. Použili sme časť drevenej skrinky na čaj, ktorú som namaľovala bielou a striebornou akrylkou.
Vianočnú girlandu robila pred pár rokmi mami. Kúpila si vtedy takéto červené drevené stromčeky na malej girlande v Lidli, ktorú potom rozobrala a stromčeky použila ako dekoráciu k rôznym vianočným aranžmánom pre bábiky.
Siedmy deň má poškodené číslo na štipci, keď som to zbadala až doma, rozhodla som sa adventný kalednár (štipce) vymeiť. Keďže boli v zľave po Vianociach. Žiaľ som prišla až o deň neskôr a už tam neboli.Zamračený

Shanaya je zberateľská Barbie z kolekcie Barbie Loves James Bond z filmu Octopussy (Chobotnička). Na sebe má ďalší rolák z mojej dielne, ktoré som vyrábala z detských vianočných ponožiek pred pár rokmi.
Rifle má od jednej Barbie z kolekcie Barbie Basic 002. Vianočné náušnice, ktoré opäť poriadne nevidíte a majú tvar vianočného lízatka sú dámske "puťky" do uší kupované pred pár rokmi v Tescu.

Ako ďalšiu vianočnú pieseň som Vám vybrala je Holly Jolly Christmas. Kto minulý rok sledoval môj adventný kalendár mohol sa s ňou určite stretnúť. Vlani som dávala moju najobľúbenejšiu verziu v podobe kanadského speváka a herca Michaela Bublého. V tomto roku dávam jej originál verziu, s ktorou bol najviac známy americký spevák a herec Burl Ives.
Pieseň napísal v roku 1962 Johnny Marks.
Videoklip k tejto piesni nie je. Môžete vidieť obal platne so spevákom Burl Ivesom, na ktorom sú napísané i ostatné vianočné piesne, ktoré prespieval do jedného celku.
Táto skladba patrí medzi tie najkrajtšie v celom adventnom kalendári.Usmívající se





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára