pondelok 10. decembra 2018

10.adventný deň


Už desiaty adventný deň Vám prináša babička Elizabeth s jej trojicou mačiek a opäť vo vianočnej izbičke.Usmívající se
Síce je to už klišé, že babičky pletú, ale ja som si nemohla pomôcť a do tejto scény som musela proste nasadiť našu babičku.Smějící se


Elizabeth patrí do kolekcie bábik Barbie Happy Family.
Má na sebe vianočný svetrík i riflovú súkňu z mojej dielne. Chúďa, budem jej musieť rozšíriť šatník a niečo v budúcom roku ušiť, lebo kvôli jej širšiemu telu veľmi málo zo šatníka mojich kočiek oblečie.Nerozhodný V ušiach má tiež vianočné náušnice, ktoré opäť nie je vidno.

Mačky sú figúrky, ktoré som dostala na 18.narodeniny v kytici, kde bolo 18 rôznych druhov mačacích vecí od mojej mami.

Hojdacie kreslo mám ešte z krbovej súpravy od bábike Glorie z detstva. Vždy sa kreslo rozpadávalo a nedržalo. Pred pár rokmi, už počas mojej zberateľskej činnnosti ho moja mami prerobila. Z červeného vianočného obrusu, ktorý sa poškodil, tak sme ho rozstrihali, ho mami prečalúnila. A vďaka malým klinčekom a lepidlom ho pevnejšie pospájala. Klinčeky z vonkajšej strany nafarbila ešte na zlato.

Klbká rôznych farebných bavĺn a ihlice na štrikovanie vyrábala moja mami pred dvomi rokmi do A-Z bábikovskej výzvy na Flickri na tému Y -Yarn (priadza).

Elizabeth pletie dlhý šál, ktorý je vytvorený z toho istého šálu ako bol šál pre snehuliaka v 5.adventnom dni.
To znamená, že šál i čiapku pre snehuliaka robila práve Elizabeth.Smějící se

Vianočný stromček na stene som dostala pred dvomi rokmi na Vianoce od zberateľky bábik Ruženky z Čiech, za ktorý jej ešte raz veľmi pekne ďakujem.Mrkající

Ďalšou skladbou, ktorá sa vlani v adventntom kalendári ešte neobjavila je I will Be Home For Christmas (Budem doma na Vianoce) napísaná textom Kimom Gannonom a skladateľom Walterom Kentom a zaznamenaná v roku 1943 s americkým spevákom a hercomBingom Crosbym, ktorý dosiahol prvú desiatku hitov s piesňou.
Pôvodne bola napísaná na počesť vojakov v zámorí, ktorí túžili byť doma počas vianočného času. "I will be home for Christmas sa odvtedy stala vianočným štandardom.
Pieseň sa spieva z pohľadu vojaka umiestneného v zámorí počas druhej svetovej vojny, písaním listu jeho rodine. V správe hovorí rodine, že sa vráti domov a pripraví dovolenku pre neho a židada strom, imelo a darčeky pod stromom.
Pieseň končí melancholickou nôtou, kde vojak hovorí: "Budem doma na Vianoce, len v mojich snoch".
Binga Crosbyho ste už pri vlaňajšom kalendári mohli počuť vo vianočnom duete so spevákom Davidom Bowie a piesňou The Little Drummer a najmä jeho najznámejším vianočným hitom White Christmas (Biele Vianoce), ktorý by väčšina z Vás mala poznať i bez vlaňajšieho sledovania môjho adventntého kalendára.Usmívající se
Táto skladba má tiež viacero verzií, aj speváci ako Frank Sinatra alebo aj môj obľúbený Michael Bublé ho krásne naspievali.
Teraz si však vypočujte originálnu verziu tejto vianočnej skladby.Mrkající




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára