utorok 18. decembra 2018

18.adventný deň


Čas letí a počas adventného obdobia podľa mňa dvojnásobne. Ani sme sa nenazdali a za necelý týždeň sú tu Vianoce.Usmívající se
Dostali sme sa do časti, kedy už pomaly budú vyvrcholovať najdôležitejšie vianočné činnosti.


Aj naša Sherrie sa už rozhodla ozdobiť si svôj vianočný stromček, keď sa jej to však konečne podarilo, prišlo jej roztomilé trio mačiek a urobilo jej zbytočnú prácu naviac.
Okrem toho jej nechceli dovoliť, aby stromček dala znovu dokopy.Smějící se

Vianočný kuželový stromček pred pár rokmi vyrobila moja mami. Pretože mal ísť do izby, kde je ružový Barbie gauč, tak aj stromček vyzdobila do ružova. Chceli sme niečo menej tradičné a moderné, tak vznikol tento stromček.
Ako vidím z rôznych videí na Youtube a fotiek z Pinteresu, kuželové stromčeky sa vrátili do módy aj tieto vianočné sviatky v rôznych podobách a zdobeniach.
Mami vytvorila konštrukciu kužela z drôteno-kovovej sieťky, do ktorej napchala umelú čečinu a nakoniec ozdobila.
Strieborné gule sú kupované, strieborné trblietavé gule a strieborné kvetiny sú rozobraté z jedných vianočných dekorácií, ktoré máme ešte z čias nášho rodinného kvetinárstva.
Ružové pierka tvorili netradičnú vianočnú girlandu, ktorú pred rokmi predávalo Tesco. Keďže sa ľuďom asi nepáčila, tak sa dostalo kopec z nich do vianočných zľiav, kde dve hneď kúpila moja mami. Ona mi s nimi vyzdobila ešte moju detstkú izbu, keď som bola na strednej škole.
Girlandy ostali, rozstrihali sme ich pierkové guľky na samostatné kúsky a tak niektoré z nich skončili na tomto kuželovom stromčeku.Usmívající se
Strieborná girlanda je tiež z Tesca. Pred pár rokmi predávali tieto úzke malé girlandy v rôznych farbách, veľkosťou sa absolútne hodia pre bábiky Barbie. Máme ich aj v iných farebných prevedeniach. Hlavne v zlatej.
Biele krídla na stene je vianočná dekorácia, ktorú som vlani dostala od kamošky - zberateľky bábik Katky z Čiech.Úžasný

Figúrky mačiek mám ešte od bábik z detstva. Rovnako ako striebornú vázu, ktorá je pôvodne stojan na Barbie víno, ale v tejto scéne poslúžila ako stojan na poradové adventné číslo.Smějící se

Sherrie je zberateľská Barbie z kolekcie Barbie Basic 003. Má na sebe vianočný sveter z mojej dielne., ružové nohavice od vysokých bábik Bratz, modré nízke čižmy od Barbie Fashion Fever Lei z môjho detstva a náušnice tvare snehuliakov, ktoré opäť nie je vidno sú "puťky" do uší pre dámy, zakúpené raz v Kauflande.

Opakovanie je matka múdrosti a po minuločnom adventnom kalendári sa pieseň Merry X-ma everyone musela objaviť aj v tohtoročnom. Je od veľmi známeho britského rock and rollového speváka a skladateľa Shakina´Stevensa z roku 1985.
Ja túto skladbu milujem. Je veľmi hravá, milá a pohodová a z tohto dôvodu úplne skvelá aj pre menšie publikum - deti.
Má skvelý a krásne vianočný videoklip s dlhším nábehom, ale ukazuje jeden jednoduchý príbeh. Preto ju určite odporúčam vypočuť a pritom si pozrieť ten milý a hravý vianočný videoklip.Usmívající se





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára