nedeľa 2. decembra 2018

2.adventný deň


Pokračujeme druhým adventným dňom, ktorý nám prináša po prvýkrát dve bábiky v jednej scéne a zároveň môžete vidieť i prvú "vonkajšiu" scénu, ktorou je sánkovanie.Usmívající se


Využili sme naše nasnežené stromčeky, ktoré som pred pár rokmi kupovala v Kauflande za 0,50 centov vo vianočnom výpredaji. Mám ich až päť, ale do tejto menšej scénky stačili tri.Smějící se
Sánky mám z obchodíka Kik a doma ich mám aj šesť rokov. Predávali sa v troch farebných variantách. Tmavohnedej, bledohnedej a šedej farby. Ja mám bledohnedú variantu.

Dievčatá blondínka Tris (zberateľská Barbie Divergent) a černoška Deidrea (Barbie Stardoll Pretty in Love) sa obliekli do zimných outfitov a vrhli sa priamo do snehu. Tris má na sebe čiapku z mojej dielne, lososovú bundičku od bábiky Liv, rifle z jednej Mattel fashion sady a čižmy od Barbie Fashionistas Artsy.
Deidrea má na sebe čierny šál z mojej dielne, károvaný žltý kábat od bábiky Liv, rifle z fashion packu z kolekcie Fashion Fever a hnedé čižmy od zberateľskej Barbie z kolekcie Dolls of the World Kanady.

Snehový poklad tvorí biela látka, ktorú sme pred 10 rokmi kúpili jeden veľký bal zľavnený v Jysku. Stále z nej ešte niečo mám, aj keď sme z nej veľmi veľa vecí už vytvorili.
Pred dvoma dňami som si kúpila v Kiku ešte sáčok umelého snehu, ktorý som už raz pred rokmi v tomto obchode kupovala, ale vlani som ho minula do projektu klzisko. Bez snehu by to však nebolo to pravé "orechové", preto som rada, že som ho ešte stihla zohnať. Uvidíte ho ešte aj v iných okienkach.Usmívající se

Ako druhú vianočnú pesničku som Vám vybrala tentokrát tematicky sa hodiacu s názvom Walking in a winter wonderland (Chôdza v zimnej krajine divov), ktorá bola napísaná už v roku 1934 a odvtedy ju prespievalo už vyše 200 interpretov. Patrí do kategórie starej americkej vianočnej klasiky, ktorú milujem a pieseň vo mne vyvoláva pocit akoby som ozaj kráčala po prekrásnej zasneženej krajine snov.
Tentokrát som Vám však nevybrala verziu od amerického speváka Deana Martina ako predchádzajúcom roku, ale novšiu a tiež pre nás obľúbenú od kanadského speváka, textára a herca Michaela Bublého, ktorého obe s mami zbožňujeme.Úžasný Ten je známy tým, že prespieval i plno starých swingových, jazzových a popových piesní, ktoré tiež radi počas roka počúvame. Ale má i vlastnú tvorbu, ktorá je tiež úplne úžasná a na kvalitnej úrovni.Usmívající se
Jeho prespievané staré alebo aj novšie vianočné pesničky si púšťame už niekoľko Vianoc. Bez jeho kúzelných pesničiek si už naše Vianoce nevieme predstaviť.
Nahral a vydal v roku 2011 vlastné vianočné CD s prespievanými pesničkami a je ťažké vybrať len pár, našťastie tento rok vyberiem tie, ktoré sa v minulom roku v kalendári od neho nevyskytli.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára