sobota 22. decembra 2018

22.adventný deň


Máme nakúpené darčeky, máme upečené vianočné pečivo, máme napísané a podané pohľadnice, máme zabalené darčeky a taktiež postavený stromček, čo tak už konečne nič nerobiť a len relaxovať pri dobrej vianočnej hudbe?
Áno, dnešný 22.adventný deň prináša počúvanie vianočných piesní z platní na gramafóne. Trocha nostalgie nikomu predsa nezaškodí.Usmívající se Pozrieme sa na úplne poslednú dvojicu bábik v tomto kalendári.


Nápad na túto vianočnú činnosť bola pre nás absolútne jasná, že ju zaradíme do nášho adventného kalendára.
My doma sme ešte pred pár rokmi počúvali vianočné piesne aj obyčajných magnetofónových kaziet, neskôr už len cez rádio a posledné roky už je to len výber piesní na Youtube cez PC.Úžasný
Táto scéna oproti väčšine sa farebne orientuje do "ružova" a to najmä vďaka do ružova ladiaceho vianočného stromčeka.

Gramafón je môj dosť náročný výtvor, ktorý som robila pred dvomi rokmi cez jeden vianočný deň. Robila som ho opäť podľa mojej obľúbenej Youtuberky MyFroggyStuff, ktorá sa špecializuje na vytváranie sveta v malom pre rôzne typy bábik.

Skôr ako mali moje bábiky svoj vlastný gramafón, mali najskôr vytvorené vianočné LP platne.
Tie som si našla na internete zo stránok miniaturistov, aby som ich mohla ako tovar predávať našom vianočnom obchodíku pre bábiky.Usmívající se

Dve malé taburetky sú novinka. Mami ich vyrobila minulý týždeň zo starých dvoch párov ponožiek, ktoré tvoria "výplň", základný tvar a ten potom obalila štrikovanou látkou. Je trocha hrubá, chcelo by to viac také tenšie akoby štrikované ponožky. Tak to robila totiž Froggy, ale do tých sme neinvestovali. Tak je to dobré ako to je.

Na stene sme opäť improvizovali, sú na nej filcové dekorácie. Dvaja ružový anjeli, ktorý tvorili pôvodne takú dlhšiu viiacu ozdobu, ale ja som ich odstrihla a osamostatnila, mám ich od kamočky - zberateľky z Čiech, ktorá mi pred dvoma rokmi poslala veľký balík kreatívnych materiálov ako darček.
Biela filcová hviezda pochádza z veľkého balíčku vianočných kreatívnych ozdôb z filcu, ktorý som za "facku" kúpila povianočných výpredajoch v Tescu.

Tento netradičný ružovo-drevený stromček som kúpila vlani v Kiku. Celkom sa mi páčila a tiež som aj v ňom videla, že je aj veľkostne potenciálny zástupca do nového adventného kalendára s bábikami.
Keď ho mali vo výpredaji a bol posledný, musela som ho predsa mať.Smějící se

Černoška Delilah je zberateľská Barbie Holiday blude dress 2016. Má na sebe ružový rolák z tubovej sady Fashion Fever oblečenia. Teplákové nohavice z fashion oblečenia od bábiky Liv, zajačie papuče sú tiež od Mattela a náušnice sú prerobené z dámskych náušníc.
Kučeravá blondína Charlene je zberateľská Barbie z kolekcie Barbie Basic 002. Má na sebe fialový top z väčšej sady fashion doplnkov od Mattela, fialové legíny od Barbie So in Style Babyphat Marisy a papuče z malých doplnkov od bábiky Liv.
Náušnice sú z dielne našej dvornej šperkárky, mojej kamarátky Katky z Čiech.

A aby som potešila i zvierací fanúšikov, po psoch a mačkách je tu aj zajačik Benny, ktorý je tiež plnohodnotným členom v našom Barbie svete.

Zoznam tohtoročných vianočných pesničiek sa nám už dosť skrátil, táto dnešná skladba bola už vo vlaňajšom adventnom kalendári, ale pri nej som si bola istá, že ju určite musím zopakovať, pretože je to moja najobľúbenejšia, najkrajšia, najdokonalejšia a najbohovskejšia vianočná skladba, skladba, ktorú sa možno podarí urobiť len raz za 100 rokov a vznikne vplyvom nejakej inšpirácie alebo darom od Boha.
A už to nebudem naťahovať, lebo mnohí z Vás si to môžu domyslieť alebo si pamätajú vlaňajší adventný kalendár.
Je ňou Last Christmas z roku 1984 od britského popového dua Wham!, ktorú spieva George Michael.
S touto vianočnou piesňou som sa po prvýkrát stretla, keď mi mami pustila jednu zo svojich početných nahrávok na magnetofónových pákách z jej mladosti, kde boli nahrané len vianočné pesničky v anglickom jazyku. Ja som bola vtedy žiačkou na 2.stupni základnej školy. Na páske som si vypočula rôzne vianočné pesničky, ktoré sme Vám počas dní niektoré z nich i vybrali a predstavili, ale jedna ma vtedy najviac zaujala a bola som s ňou nesmierne uchvátená. Tá skladba bola Last Christmas, preto som si i na ďalšie Vianoce dala od mami pusťi opäť túto vianočnú kolekciu jej obľúbených nahratých vianočných piesní. Vtedy som tak veľmi nevnímala, že je to skupina Wham! a pod. Roky plynuli a plynú a každý rok si túto skladbu s rovnakou radosťou pustím aj niekoľkokrát za sebou a nemám s tým vôbec problém, že by som sa jej prejedla.Smějící se Práve naopak, bez tejto vianočnej piesne si proste nevieme obe s mami predstaviť pravé Vianoce.
Skladba má pekný videoklip s príbehom, kto to nepozná, nech si určite pozrie.









Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára