štvrtok 13. decembra 2018

13.adventný deň


Dostali sme sa už presne do druhej polovice nášho adveventného kalendára s bábikami. Dnes tú máme opäť dve bábiky, ale tentokrát sú už v interiéri vo svojej vianočnej izbe. V nej si dievčatá robia svoje čokoládové fondue.Usmívající se


Sú pohodlne oblečené a vytvárajú si pohodovú predvianočnú atmosféru.
Stoličky, čo vidíte v scéne som robila začiatkom roka. Nazývajú sa buble chairs - "bublinové" stoličky, kde základ tvorí priehľadná polovica vianočnej kreatívnej gule. Ja som si takú kúpila po Vianociach vo výpredaji v kreatívnych potrebách Panta Rhei. Inšpirovala som sa svojou obľúbenou youtuberkou "MyFroggyStuff", ktorá také vlani na Vianoce vyrábala.
Stôl k nim podľa seba robila mami a celý set tvorí nábytok v jednej prerobenej novej izby - diorámy.
Nohy stoličiek sú odrezané z rolky nejakej tapety a kruh sú vrstvené časti tvrdého papiera.

Fondue mi ostalo zo setu s chatou od bábik Moxie Girlz, ktorú som už dávno predala, lebo bola veľkostne pre bábiky Barbie malá. Ostalo mi po nej pár doplnkov, ktoré sú veľkosťou vhodné ako je aj toto fondue.

Blondína Amanda je zberateľká Barbie z kolekcie Barbie Basic 002 a má na sebe legíny, ktoré som nedávno ušila. Top je z jednej Mattel fashion sady, topánky - baleríny sú z kolekcie tubových Fashion Fever doplnkov.
Brunetka Deborah je zberateľská Barbie z rovnakej kolekcie ako je Amanda - Barbie Basic 002. Má na sebe čierne tričko od Barbie Raquelle Módnej ikony z prvej série, kvetinové legíny od Made to Move Barbie s drdolom, ružový svetrík od bábiky Liv It´s My Nature Alexis a papučky od bábiky Glorie zo sady so županom, ktoré mám ešte z detstva.
Obe kočky majú rovnaký typ stupňovitých strapcových náušníc - tmavomodré Deborah a ružové Amanda.

Vianočný drevený a zároveň trojdielny rozklápací stromček som kúpila vlani v Kauflande vo vianočných kontajneroch za 1€. Pôvodne som ho neplánovala, ale potom, čo sme si s mami povedali, že chceme robiť tento vianočný projekt so stromčekmi, nakoniec som ho kúpila. Dobre som urobila, pretože vianočných stromčekov nie je nikdy dosť.Smějící se
Museli sme ho v scéne vyvýšiť, lebo bol trošku nízky. Po stenách sú ešte dva malé stromčeky z jednej vianočnej rozobratej girlandy z Kiku, ktorú som uchmatla v januári vo vianočných výpredajoch za 10 centov.Smějící se

V poradí už 13. piesňou, ktorú som Vám vybrala je od britskej rockovej skupiny Queen, ktorá je teraz opäť raz aktuálna vďaka filmu Bohemian Rhapsody.Usmívající se Tejto vianočnej piesni som sa úspešne vyhýbala od minulého kalendára, nepatrí medzi moje vianočné "ľahôdky", ale má rovnaké právo sem patriť ako hociktorá iná vianočná moderná pieseň.
Pieseň sa volá Thank God It´s Christmas (Ďakujem Bohu, sú to Vianoce) abola napísaná v novembri 1984 gitaristom Brianom Mayom a bubeníkom Rogerom Taylorom.
Pieseň nikdy nebola vydaná na žiadnom štúdiovom albume skupiny Queen.
Objavila sa až na albume Queen´ Greatest Hits III vydanom v roku 1999.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára