štvrtok 12. decembra 2019

12.adventný deň


Dvanásty deň z adventného kalendára znamená, že máme prvú polovicu adventných fotiek úspešne za sebou.Usmívající se
Opäť sa pozrieme na exteriérovú zimnú scénu. Tentokrát s dvomi kočkami. V tomto dni prišiel na rad jeden z mojich mega projektov, ktoré som pre svoje bábiky v roku 2017 na Vianoce robila. Je ním klzisko na korčuľovanie sa.Úžasný


Vlani som sa v kalendári úspešne vyhla vytiahnuť tento projekt zo skrine. Predsa som len šťastná, že naň ho mám vyhradený priestor v skrini
Odhodlala som sa projekt vytiahnuť, musí sa určite na niektorých miestach opraviť, mačky mi ho pred fotením zhodili, prežil, len potrebuje nutne zlepiť na dôležitých miestach.Nerozhodný

Nevedeli sme ako svoje dve krasokorčuliarky oblečieme. Vlani i predvlani sme navymýšľali rôzne outfity, myslíme si, že najkrajší je vždy outfit na korčuľovanie so sukňou. Tentokrát sme boli náchylné použiť iba nohavice/rifle.
Bábiky som vybrala s najpohyblivejším telom Made to Move a výber padol na Shakiru (Barbie Shakira Rocking concert) a Deborah (Barbie Basic 002 Model No.14).
Rozhodli sme sa, že krasokorčuliarkam dáme pre tentokrát vianočné roláky z mojej dielne, ktoré majú rovnaký motív, ale rozličné farebné prevedenie s motívom lietajúcich sobov.
Jeden je čierno-červený a druhý sveter je červeno-biely.
Shakire sme dali zo zásob červenú čelenku z maminej dielne a Deborah klapky na uši, ktoré som pred tromi rokmi vyrábala tiež ja.Usmívající se
Keďže idea s nohavicami sa nám nepáčila a v šatníku bábik sme už nenašli vhodné sukne, mami napadlo, že bábikám ušije červeno-biele sukničky zo stužky v santovom štýle, ktoré sme kúpili pred dvoma rokmi vo výpredaji v Tescu s účelom tvorby zameranej hlavne na bábiky. Keďže stužka má v sebe zašitý drôt, sukničky sa dajú tvarovať podľa potreby. Zo stužky, ale z jej tenšej verzii ste už mohli vidieť v 9.adventnom dni, ušité bolerká pre dve maličké dievčatká.
Vianočným svetríkom a sukničkám sme pridali pančuchy, červeno-biele som šila pred tromi rokmi tiež ja.
Biele korčule ostali po mojej Barbie krasokorčuliarke Kelly a bordové korčule som si požičala od Victorian Ice Skater Barbie.Usmívající se
Keďže dievčatá majú pohyblivé telá, troška som sa s ich pózovaním natrápila, aby mali čo najviac realistickejšie pózy.

Vianočný venček na stene je tiež z dielne mojej mami. Vybrali sme väčších rozmerov venček, aby lepšie na klzisku vynikol.
Pri týchto fotkách však nie je teraz vidieť i celkovú časť klziska v prednej časti, na budúce ho vyfotím nejako inak a samozrejme s inými nápadmi.

Ako 12.vianočnú pieseň som Vám vybrala vianočnú klasiku White Christmas (Biele Vianoce) a podľa mojej nebohej babky je to najkrajšia vianočná pieseň na svete.Smějící se Bez nej by si vraj ona osobne nevedela predstaviť Vianoce. My dve s mami nie sme také fanúšičky tejto piesne ako bola babka, ale je to americká klasika, ktorá i u mňa vyvoláva pocit Vianoc. Určite ju väčšina z Vás pozná, existuje v našich končinách jej slovenská a najmä česká verzia.
Skladba bola už prezentovaná v adventnom kalendári 2017, vtedy som ju prezentovala v jej najznámejšej podobe so známym americkým spevákom Bingom Crosbym.
Pieseň napísal skladateľ Irving Berlin v roku 1940. V skladbe je spomínané staromódne vianočné prostredie. Verzai, ktorú preslávil práve Crosby je svetovo najpredávanejší singel s odhadovaným predajom viac ako 100 miliónov kópií na celom svete.
Bing Crosby ju predstavil v rozhlasovej show na vianočný deň v roku 1941. On sám ju naspieval v rôznych verziáach spolu s orchestrom či v duete vo filmes rovnakým názvom "White Christmas" z roku 1954.
Pre tohtoročný kalendár som ju vybrala zase vo verzii s rovnako známym americkým spevákom, hercom a televíznym bavičom Deanom Martinom.
Videoklip skladba nemá, len vidíte po celý čas titulnú fotku samotného speváka z jeho vianočného albumu The Dean Martin Christmas Album.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára