nedeľa 23. decembra 2018

23.adventný deň


Želám Vám najskôr krásnu 4.adventnú nedeľu!Mrkající
Je to neuveriteľné, ale dostávame sa k predposlednému dňu adventného kalendára.
Všetky najdôležitejšie činnosti ako sú pečenie, nakupovanie až po balenie darčekov máme za sebou.
S upratovaním alebo s umývaním okien som Vás nechcela zaťažovať, lebo takýto typ vianočnej aktivity nie je veľmi vizuálne atraktívny.Smějící se
Z tohto dôvodu si dáme ešte jednu ležérnu pohodvú činnosť a tou je popíjanie horúcej čokolády pri krbe.

Počet dievčat z našej zbierky sa postupne prestavilo, chýbajú už iba dve. Vlastne, ak odrátam tento deň, tak nám chýba len jedna.
Predposlednou kráskou, ktorú ste nevideli je Natalia, zberateľská Barbie podľa ruskej topmodelky Natalii Vodianovej.
Pôvodne mala ona vykladať pohľadnice na miesto Sophie v 20.dni adventného kalendára.
Nakoniec sa vymenili troška scény a aj tieto dve aktérky.
Dnes sa pozrieme na vianočný kútik, ktorý mal oficiálne od začiatku, čo sme túto vianočnú diorámu vytvorili, takto vyzerať.
Mali sme jasnú predstavu o krbe, ktorý pomáha vytvárať pravú vianočnú, domácu a rodinnú atmosféru.Úžasný
Pôvodne je to rámik/album na fotky, ku ktorému
bola pripojená ešte jedna rovnakáo veľká časť. Získala som ju ako darček od riaditeľa strednej školy za dejepisnú súťaž o mojom meste, kde som našu školu ako prváčka reprezentovala.
Nikdy som ho ako rámik s albumom nevyužila, najprv bol použitý v celku ako nábytok v jednej spálni pre Kenov, ktorú sme neskôr prerobili a rámik vynechali. Neskôr som si ho nechala len v kreatívnych materiáloch a tieto Vianoce konečne nastal čas, aby splnil svoj účel. Aspoň tá jedna časť. Mami rámik nafarbila na bielo, nalepila naň z úzkych drevených paličiek lišty, aby vyzeral viac vypracovanejšie. Ako mrežu pred krb mami použila striebornú rukoväť s jedného vyhodeného nábytku - šuplíku.Usmívající se
Taktiež dva biele rámiky ako mrežu vymyslela mami.
Ja som si nakázala, že vymyslím realistický oheň, pretože som rôzne návody ako urobiť pohyblivý oheň do krbu bábik už videla. Treba k tomu ako základ LED mini svetielko. Ja mám také balenie štyroch kusov, ktoré som už aj pred 3 rokmi kúpila v Jysku, keď boli vo výhodnej zľave s tým, že z neho v budúcnosti vyrobím oheň do krba.
Svetielko je treba rozobrať, tvz."vybrať" z obalu. Problém u nás nastal tým, že náš krb bol veľmi úzky.
Jedno svetielko LED sme pri štýle "pokus - omyl" zničili. Tak som sa rozhodla, že napriek tejto situácii to ešte na druhý pokus vyskúšam. Musela som časť, kde sa baterka nachádza veľmi zrezať, tak sa nakoniec svetlo dáva zvislo na miesto vodorovne. Na svetlo som nalepila tavnou pištoľou rôzne malé kúsky konárikov, ktoré mi narezala mami. Zvyšné som do krbu len nahádzala. Časť s LED svetlo vyberiem a drôtik ohnem podľa potreby, či potrebujem, aby sa dotýkal baterky a svietil alebo naopak.
Aby polená nepadali z krbu von, museli sme ho aj z dolnej strany zatvoriť s pásom čiernej kreatívnej peny.
Keďže sa mi nepáčilo, že mami urobila slabý náter, musela som ešte párkrát krb nafarbiť bielou akrylkou, čo sa moej mami veľmi nepozdávalo, lebo vraj jej sa páčil ten "čmuhový" efekt, ktorý je na nábytkoch moderný.Nerozhodný
Mami si vzala si do hlavy, že musí nutne vyrobiť i stojan na drevo. Aj ho nakoniec spravila z väčších drevených paličiek a nafarbila ho na šedo. Našla si pár konárikov, ktoré narezela na menšie časti a tie všetky tavnou pištoľou nalepila do stojanu.
Toto zátišie s krbom ešte uvidíte v zajtrajšom záverečnom dni, ale bude sa nachádzať na inom mieste v tejto miestnosti.
Predposledným stromčekom, ktorý sa v tomto kalendári objavil je drevený stromček s kožušinou. Pôvodne je to visiacia dekorácia z Lidla, ktorá nám padla s mami do očí, keď sme boli predvianočnom období nakupvať potraviny. Bol to posledný kus, preto ho znížili niečo cez 1€. Mami ma naň nahovorila, že nemusím potom vyrábať toľko stromčekov do projektu, keď kúpim i tento, budem mať zľahčenú prácu. A mala pravdu, neviem, kedy by som ešte stihla vyrábať aj stromčeky, keď ešte vyrábame aj rôzne iné rekvizity.Nerozhodný
Dve maličké drevené sánky som si kúpila u jedného pána jeho obchodíku, ktorý predáva plno dekorácií, kreatívnych materiálov a šperkov. Tento rok som zistila, že som ich kúpila predražené.
Mne sa však veľmi páčia dekoračné sánky rôznych veľkostí a typov. Preto, keď som uvidela v mini veľkosti, potrebovala som ich nutne do vianočného obchodíka pre bábiky.
Stenu sme alternatívne ozdobili dvomi šedými gombíkami a mami na krb našla ešte úzky pás károvanej látky, ktorá je vlastne taký šál, čo som z tejto károvej látky ušila, len som sa nedokopala ušitiu zatvárania.
Ona nevedela, že ide o šál, tak ho kreatívne využila.Smějící se
Bielu kožušinu ako koberec majú moje bábiky už od detských čias, mám ich viacej takých nastrihaných a položených v Barbie kúpeľni.
Deka, s ktorou sa Natalia ohrieva je odstrihnutý pás zo starého šálu, z ktorého som pred pár rokmi aj šila pre bábiky pončá.
Šálku horúcej čokolády, ktorú Natalia drží v rukách mám zo setu zimnej chaty pre od bábiky Moxie Girlz, chatu som už pred dvomi rokmi predala, lebo veľkostne bola pre bábiky Barbie malá, ale doplnky sedia perfektne, tak som si tie aspoň nechala.
Natalia má na sebe okrem deky, čierny vianočný svetrík z mojej dielne, károvanú sukňu od Barbie školáčky z môjho detstva, ktorú som pred rokmi predala a nechala som si po nej len túto sukňu na takéto príležitosti ako sú vianočné fotenia.Usmívající se
A úplnou novinkou je domáce zvieratko prasiatko menom Stella. Je jedným z mojich vianočných darčekov. Už vyše roka s mami sledujeme na Istagrame 3 prasiatka (jedno z nich je mini prasiatko), ktoré chovajú v USA ako domáce zvieratká. Chovanie prasiatok ako domácich zvieratiek je už za veľkou mlákou rozšírený, sú to veľmi inteligentné zvieratká (vraj na 4.mieste po primátoch, delfínoch, veľrybách), ktoré sa dokážu naučiť chodiť aj na mačací záchod.
U nás je už nejaká farma, ktorá chová a predáva miniprasiatka.
Nám s mami sa veľmiiiiii páčia, sú také zlatučké a rozkošné. Prvýkrát v živote som o chovaní prasiatka ako domáceho zvieratka počula ešte ako malá, keď v časopisoch písali, že herec George Clooney chová prasa menom Max a vraj nie všetky jeho priateľky boli z toho nadšené.Smějící se
Ach, tak sme si dali želanie, že aspoň našim bábikám zaobstaráme nejaké prasiatko ako domáce zvieratko.
V Schleich figúrkach zvieratiek vyrábajú okrem klasických prasiatok z farmy, vyrábajú už aj mini prasiatka. Len u nás v hračkárstvach žiadnu figúrku prasiatka nezoženiete, aj keď u nás v meste sú 4 hračkárstva.Nerozhodný
Okrem toho, jedna taká figúrka Vás hneď stojí do 5€.
Preto sme občas niekde pozreli na také sáčkové sety s figúrkami pre deti typu zvieratká z farmy. Tieto sety sú lacné a máte v nich aj iné figúrky, ktoré sa dajú podarovať alebo predať, takže tento smer bol pre nás výhodnejší.
V niektorých setoch sme prasiatka vôbec nenašli, v iných boli nepekné. Keď raz chceme kúpiť prasiatko, tak nech je aspoň peknučké.
S mami, keď sme si pred pár dňami rozkladali a aranžovali scény na posledné dni, vyhlásila, že pri krbe potrebuje mať bábika domáce zvieratko - prasiatko! Inak to vraj nepôjde!Smějící se Ale ja som jej povedala, že použijeme predsa ako domáce zvieratko zajačika a nič sa nestane.
Mami mi však na ďalší deň po nákupoch potravín z Kauflandu priniesla okrem jedla aj balíček figúrok domácich zvieratiek s tým, že je tam to vytúžené prasiatko a vraj je to ešte môj darček k Vianociam.
Tak čo som už s ňozu mala robiť.Smějící se
Pred fotením mu mami prilepila tenkú červenú stužku ako obojok, aby ho domestifikovala ako plnohodnotného člena domácnosti a našila naň ešte aj mini zelenú rolničku. Mohlo sa konečne fotiť.
Aj toto fotenie prinieslo jednu bonusovú fotku z nočného fotenia, kde sa vopchala Tiffany, ktorá sa tak ľahko nechcela dať z fotoateliéru vytlačiť.Smějící se
Predposlednú vianočnú pieseň, ktorú som pôvodne nemala na prvom zozname, ale nakoniec ma mami presvedčila, aby som ju zaradila, lebo sa k tomuto dňu vraj dokonale hodí (taktiež je to mami veľmi obľúbená pesnička od tohto speváka) je Cold December Night (studený decembrový večer) od kanadského speváka a herca Michaela Bublého z jeho vianočného albumu Bublé Christmas z roku 2011.
Táto pieseň má i videoklip s textom piesne.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára