streda 11. decembra 2019

11.adventný deň


Jedenásty a zároveň posledný deň prvej polovičky adventného kalendára je návšteva kaderníctva a je to už šiesta interiérová scéna
Typická činnosť pre väčšinu žien, ktorej záleží na dobrých vlasoch chodí do kaderníctva, kde sa premelú všetky klebety.😀
Síce my s mami si farbíme a natáčame vlasy doma, ale poznáme dve kaderníčky a časy, keď kaderníčka chodila k nám domov kvôli imobilnej babke.
Odvtedy už prešli roky a po hračkárstve mami napadlo využiť ďalšiu "službu", pretože máme k nej skvelé a realistické rekvizity.
Jedny Vianoce v detstve, myslím, že to bol už rok 2000, mi Ježiško priniesol pod stromček kaderníctvo pre bábiky.
Keďže nám pre rokmi ostal čierny lesklý sprej na nábytok plastovú obývačku. Ostalo z nej natoľko, že sme si nafarbili i toto kadernícke kreslo, ktoré s fialovým poschodovým vozíkom s doplnkami, tvorilo vtedy môj darček k Vianociam.
Pri začiatkoch zberateľstva som vedela, že kaderníctvo ako rekvizita na fotenie je úžasná vec a najmä pri fotení príbehov
do budúcna, je to skvelá vec.

Zriadili sme si pre účely tohto fotenia provizórne kaderníctva.😊
Čierne kreslo a fialový vozík s doplnkami patria do setu od bábiky Gloria, fialové kreslo na striebornej nohe je u mňa novinka, prišlo vlani vo veľkom balíku, z ktorého mám i koňa, asi je to značka Mattel neviem.
Fialová drevená polička je pôvodne mini krabička na čaj, ktorú sme prefarbili a dali preč dvierka na otváranie.
Trojposchodová skrinka z tvrdého papiera je kupovaná pred rokmi v obchode Pepco.
Konferenčný sklený stolík je pôvodne stojan na sviečky kupovaný v Kauflande.
Papierové farby na vlasy som vyrábala pred rokmi ja. Rovnako i nákupné tašky a časopisy položené na stolíku.
Doplnky ako sú rôzne fény, kulmy, hrebene a pod. sa nahromadilo počas rokov ešte v mojom detstve. Tie, čo majú strieborno-čiernu farbu som pred rokmi sama prefarbovala, aby pôsobili realistickejšie.
Zrolované uteráky pochádzajú z našej jeden Barbie kúpeľne a vyrábala ich moja mami.
Veľké zrkadlo je mojej mami, to sme si požičali.😁
Vianočný venček tentokrát nevyrábala moja mami, ten bol pred rokmi kupovaný v Kauflande.
Strieborný mini stromček bol kupovaný vlani v Kiku.
Vianočný svietnik na stolíku s modrobielou sviečkou vyrábala moja mami.
Súprava na dve šálky a kanvica v čierno-bielej farby pochádzajú z jednej Barbie kuchyne z detstva, ktorú už nemám.

Lea (Fashion Fever Lea) prevzala úlohu kaderníčky. Tá má na sebe vianočný rolák z mojej dielne, károvanú sukňu od Barbie školáčky z môjho detstva a vysoké čierne čižmy od Barbie Módnej ikony Raquelle z druhej vlny.
Vianočné náušnice v podobe vianočných lízatiek boli kupované v sete vianočných "putiek" pre dámy do uší.
Blondínka prvá zákazníčka Hailey (Barbie Stardoll Doll in Space) má na sebe krémovú blúzku od Barbie Pirates of the Caribbean On Stranger Tide Barbie Angelica, červenú koženú sukňu z Mattel doplnkovej sady, hnedé vysoké čižmy zo sady Barbie Bonanza ešte z mojich detských čias a náušnice z maminej dielničky. Čierna kabelka na stole je značky Integrity Toys.
Druhá zákazníčka černoška Iman (Barbie Basic 001 Model No.08) má na sebe červenú vestu, čierne tričko, šedé nohavice, leopardiu šatku a nízke čižmy, vlastne celkový outfit je od Barbie Módnej ikony Raqulle z prvej vlny.
Čierna veľká kabelka je od zberateľskej bábiky Barbie On Location Monte Carlo.

Ako ďalšiu vianočnú pesničku som Vám vybrala pieseň Feliz Navidad z roku 1970, ktorá tu v tejto podobe bola už v prvom adventnom kalendári, vlani som ju tiež dala, ale s inými interpretmi ako duet kanadského speváka Michaela Bublého a latinskoamerickej speváčky Thalie.Usmívající se
Dnes sa vraciam opäť k pôvodnej verzii, ktorú mám najradšej a je od portorického nevidiaceho speváka, gitaristu a skladateľa Josého Feliciana.
S jednoduchým španielskym zborom (tradičným vianočným/novoročným pozdravom, "Feliz Navidad, prósper aňo v felicidad" znamená "Veselé Vianoce, prosperujúci rok a šťastie") a rovnako jednoduchý anglický verš "Chcem Ti popriať Veselé Vianoce zo spodku môjho srdca" sa stalo klasickou popovou skladbou v Spojených štátoch amerických a v celých španielsky hovoriacich krajinách sveta.
Je jedna z top 25 najhranejších zaznamenaných vianočných piesní po celom svete.
Ja som skladu začala registrovať len pred 5 rokmi a odvtedy sa mi postupne veľmi zapáčila, mami ju pozná samozrejme už roky a taktiež parí medzi jej obľúbené.😉
Pieseň vianočné video bohužiaľ nemá, len je na ňom záznam z nejakého vianočného koncertu, kde nevidiaci spevák José Feliciano sedí na stoličke, spieva a hrá na gitare tento jeho vianočný hit.













Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára