pondelok 2. decembra 2019

2.adventný deň


Druhý adventný deň nám prináša prvú väčšiu scénu, ktorou je nakupovanie na vianočných trhoch.
S vianočným stánkom sa zároveň dostávame do Vianoc 2012, kedy sme s mami vytvorili tento stánok ako hlavný vianočnný projekt.Usmívající se
Stánok sme museli orpaviť, pretože od začiatku nemal stabilne držiaciu strechu.

Pôvodne sme mali na pláne sa tohtoročnému adventnému kalendáru venovať v letnom dovlenkovom období, bohužiaľ vianočná motivácia bola cez leto na minimum. Len jednoou jedinou vecou, do ktorej sme sa dokopali bola oprava tohto stánku. Pôvodnú verziu z roku 2012 si môžete pozrieť tu.
Okrem opravy strechy, ktorá sa zmenila zo šikmenj na rovnejšiu sme ku stánku pridali zadnú stenu s poličkami a po bokoch dva konáre.
Stánok je vyrobený prevažne z lekárskych paličiek - strecha i pult. Nafarbený akrylovými farbami a strecha posypaná umelým snehom.

Všetky svietniky vyrobila moja mami. Venčeky okrem toho, ktorý visí na girlande, ten je kupovaný pred rokmi v Kauflande a ten čo visí vo výške a je najmenší je moja ručná práca.
Drevené miniatúrne postavičky boli pred rokmi kupované v Kiku. Sú to miniatúrne drevené ozdoby na stromček.
Taktiež i dva zelené a jeden zlatý stromček bol vlani kupovaný v Kiku.
Pokladňa je zapožičaná od Mattel z kolekcie My scene kaviarne.

Sayuri (Barbie Made to Move Purple top) sa už pred skoro tromi rokmi osvečila ako predavačka v kvetinárstve, preto sa rozhodla "rozšíriť" svoj biznis a predáva i na vianočných trhoch. Keďže je kvetinárka, vie vyrábať i vianočné venčeky.Smějící se
Na sebe má vianočný rolák a Santovu čapicu z mojej diene.
V ušiach má i ona vianočné náušnice v tvare Santovej čapice. Náušnice ofotím v nejakom bonusovom článku, aby ste si ich videli konečne po rokoch i detailne.Smějící se

Nakupovať prišla Blanché (Barbie Lady Treimane The Cinderella).
Tá má na sebe károvano-žlto-čiernu bundu z fashion packu od bábik Liv.
Rifle sú od Barbie Basic 2.5 Model No.04. Topánky sú z Fashion Fever Hilary Duff packu.
Kabelku má z mojej dielne.
Malá Melody (Tennis Lorena) má na sebe komplet rifle a menčestrový kabát s čelenkou, ktorý je z prvých outfitov, ktoré šila minulý mesiac moja mami. Biele tenisky sú jej vlastné.

Dnešná pesnička Vás asi veľmi neprekvapí, pretože patrí medzi tie "novšie", keď to porovnám s ostatnými, ktoré sa v tohtoročnom kalendári vyskytnú. Už som ju sem dávala pri adventnom kalendári 2017, vlani mala prestávku, troška som sa o tejto skladbe rozpísala
Je to už notoricky známa pesnička z roku 1994 od americkej speváčky Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You s kránym videoklipom. Je to pieseň, ktorá ss už navždy bude spájať s Mariah.
Pesnička i u mňa patrí medzi obľúbené, ale nie však medzi top srcovky..
Túto skladbu prespievalo už veľa interpretov, dokonca sa našli aj niektorí speváci/speváčky zo Slovenska.
Text piesne hovorí o tom, že rozprávač sa nemá starať o vianočné darčeky alebo svetlá, všetko čo ona chce je byť so svojím milencom.
Časopis Rolling Stone zaradil skladbu na 4.miesto v zozname Najväčších rock and rollových vianočných piesní, pričom ju nazval ako "prázdninový štandard". S predajom viac kao 14 miliónov kópié singlu, sa stala jej najúspešnejšouo skladbou a jednou z najpredávanejších singlov všetkých čias.










Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára