sobota 14. decembra 2019

14.adventný deň


Śtrnásty deň nám prináša opäť vonkajšiu zimnú aktivitu - mamička ťahá sánky s deťmi, ktorá mala byť o dva dni neskôr, ale som ju musela prehodiť z dôvodu nedorobenia ďalšej rekvizity.
Máme tu menšiu černoškú rodinku na sánkovačke. V šiestom dni ste videli naše veľké sane a v tomto dni sú to malé sánky.Usmívající se


Tie už mám aj 7 rokov, kupovala som ich v obchode Kik a zažili si i sánkovačku na reálnom snehu. Dorobila som im špagát na sánkovanie a pridala som pri tomto fotení i bielu umelú kožušinku, aby deťom pod zadkami nebola zima.Smějící se
Keďže reálny sneh nepadá, čo mne osobne absolútne neprekáža, lebo kvôli rekvizitám musím svoje exteriérové scény realizovať v mojom ateliéri.Úžasný
Vianočný venček ako zvyčajne pochádza z dielne mojej mami. Tematicky sme vybrali ten s motívom sánok.

Ako mamička sa predstavuje moja Shade (Barbie Basic 2.5 model No.08) a jej deti - Ryan (AA Happy Family Alan & Ryan Happy Birthday set) a Deidre (Shelly Club School Bunch Deidre).
Pôvodne sa mala sánkovať belošká rodinka, ale nakoniec sme ich navzájom pri prvých úpravách kalendára vymenili. Belošká rodinka si postavila snehuliaka a černošká rodinka sa zase sánkovala.Usmívající se

Shade má na sebe lososovú bundu od bábiky Liv fashion packu. Rifle od Barbie Basic 002 Model No.07, čiapku z dielne kamošky Ivanky z Čiech (babakat.blog.cz) a náušnice pochádzajú z dámskych náušníc. Bronzové čižmy má od Barbie That´so Raven.
Malý Ryan má čiapku, sveter a nohavice od svojho kamoša Tommyho, ktorému outfit pôvodne patrí, zelené topánky sú jeho vlastné. Mami k Ryanovi ladila s oblečením jeho sestru Deidru, tej ušila sveter a čelenku, čierne legíny som šila pred pár rokmi ja. Ružové tenisky sú od inej malej Shellinky.
Deti mi na sánkach nechceli sedieť, tieto ich telíčka sú už raz také, preto mi mami v priebehu fotenia poradila, nech im dám na chrbáty ich maličké farebné batohy. Tento nápad mi veľmi pomohol, deti konečne úspešne sedeli na sánkach.Usmívající se

Zasnežené stromčeky ste už v tomto kalendári mohli vidieť. Kúpila som ich pred pár rokmi vo vianočnom kontajneri v Kauflande. Najskôr dva a potom vo výpredaji som dokúpila ďalšie tri. Na fotkách v tejto scéne postačili len tri.

Ako ďalšiu vianočnú pesničku som Vám vybrala takú, ktorá tu bola v prvom adventnom kalenári 2017. Volá sa Sleigh Ride (Jazda na saniach) od autora Leroyho Andersona, ktorý ju začal písať v júli 1946 a dokončil ju vo februári 1948. Jedná sa pôvodne o inštrumentálnu orchestrovú skladbu, do ktorej sa počas rokov vložili a j texty. Má tiež veľmi veľa rôznych podôb.
Zaujímavosťou je, že v piesni sa pôvodne nehovorí o žiadnych sviatkoch, len o saniach v zime a cválajúcich koňoch, preto bolo veľmi divné si predstaviť sane a zimu bez pomyslenia na Santu a celkovo i dobové obrázky z toho obdobia smerujú k tomu, že sa jedná o Vianoce.
Táto pieseň je práve známa so zvukmi koní, ktoré robia "klip-klop", ďalej biču, ktorý sa na kone používa, aby sa pohybovali.
Pred dvomi rokmi som Vám túto pesničku vybrala s americkým spevákom Andym Williamsom, pre tento rok som Vám vybrala dievčenskú americkú skupinu The Ronettes, pozostávajúcu z troch speváčok, ktoré boli známe 60.rokoch 20.storočia. Vo svojej dobe patrili medzi najpopulárnejším skupinám.






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára