pondelok 16. decembra 2019

16.adventný deň



Šesťstnásty adventný deň prináša jednu z najtypickejších predvianočných scén - dvojica nakupuje vianočné darčeky.
Táto scéna patrí medzi tie v tohtoročnom kalendári, ktorá pôvodne vôbec nemala vyzerať tak, ako ju nakoniec môžete vidieť na výsledných fotkách.Smějící se


Tento deň som sa chystala fotiť najmenej dva týždne. Pôvodná koncepcia tejto scény bola, že jedna zamilovaná dvojica/pár nakupuje vianočné darčeky, ktoré bude držať v rukách. Proste typicky vianočná jednoduchá scéna, odohrávajúca sa v exteriéri.Usmívající se
Od samého začiatku po vybratí tohto párika sme zistili, že našej Corie nie je čo zimné obuť na nohy, pretože má iné chodidlá ako majú všetky ostatné bábiky Barbie. Je to aj logické, lebo je to bábika inej firmy ako je Mattel.
Obuje pár topánok najmä letnej obuvi, ale zimné klasické Barbie čižmy nie.
Z tohto dôvodu som sa rozhodla, že jej k outfitu musím vyrobiť čižmy.
Fotenie sa preto presunulo na dobu neurčitú.
Topánky pre bábiky Barbie som robila asi trikrát, všetky tvorili letnú "šľabkovú" obuv. Vytvoriť čižmy bol postup do ďalšieho kreatívneho levelu. Naštudovala som si pár videí ako vyrobiť čižmy pre bábiky Barbie a vybrala som si jedno podľa, ktorého som sa rozhodla postupovať. Rozhodovala som sa i medzi jedným videom od Froggy, ale mami poradila nech nerobím také zimné "papučkové topZáklad tvorí čierna umelá koža a biely filc. Bola to piplačka, nehrala som sa s nimi až tak veľa ako z nejakými inými miniatúrami, ktoré som už bábikám vyrábala, ale najhoršia nakoniec bola práca so šnúrkami.
Chcela som použiť voskovú niť,z ktorej robím shamballa náramky. Ale zistila som, že je absolútne tvrdá, že s ňou nič neprejdem. Oči mi našťastie padlii v mojich zásobách na také jemnejšie niťky, ktoré som dostala vlani na narodeniny od babky Věrky. Bola som nesmierne vďačná, že mi niečo podobné poslala.Usmívající se

Konečne som mohla fotiť, potrebný diel bol hotový. Takže som si vybrala svojich dvoch aktérov Corie & Paula Bratterových (Integrity Toys Poppy Parker and Chip Farnsworth III. Barefoot in the park BraBarbtter Lovers).
Vtedy sa pýtam mami, že aké vonkajšie pozadie mám pri nich využiť. Čo sa hodí nakupujúcim. Vravíme si, že predsa máme i dva výklady, ktoré sme vyrobili vlani na jeseň do fotografickej A-Z súťaže na Flickri na tému W - Wedge Heel Shoes.
Kde mám výklad na obuv Humanic a butik na obchod Lindex.
Rozhodli sme sa ich preto vyzdobiť vianočnými dekoráciami a naplniť tovarom.
Výklady sú však nie veľmi pekné, viac provizórne a najmä veľmi úzke, pretože priehľadné krabice od bábik sú také úzke preto sme sa k nimi prispôsobili.
Do výkladu sme usadili nový drevený stromček v tvare hviezdičiek, ktorý sme kúpili za 1€ v kontajneroch Kauflande tieto Vianoce.
Ďalej sme dosť rýchlo našli úzku drevenú čajovú krabicu z jednej ich izby, ktorú som naplnila rôznymi topánkami a kabelkami.
Kabelka do hneda na zlatej retiazke je ručná práca od kamošky Katky G. (zmrzlinka8é.blog.cz) ako sú i strieborné šperky na taburetke vo vedľajšom výklade.
Ostatné sú od Mattela, okrem hnedých nízkych tie sú od tejto Poppynky a čiernej kabelky do ruky, ktorá je tiež od firmy Integrity Toys.

Hrošie to už bolo s druhým výkladom, kde sa mi podarilo vybrať sviatočné modré ligotavé šaty od (Barbie The Look Night out)s doplnkami, pretože glittrové šaty sú v súčasnosti veľmi moderné. Nevedeli sme však nájsť nejakú úzku poličku/stoličku proste niečo, kde by sme položili šperky. Po dlhom hľadní sme našli zelenú taburetku z írskeho obchodíka so suvenírmi.
Mysleli sme, že tieto fotiace prekážky už skončili, ale sme a mýlili. Padal nám vianočný venček, na ktorý som nemala nervy, tak mi ho mami naaranžovala, potom som zistila, že visí zase krivo, tak prišli ďalšie úpravy. A takto postupne vznikali fotky do tejto scény. Niekedy to ozaj nie je prechádzka ružovou záhradou ako si niektorí môžu myslieť. Za krásnymi fotkami je plno námahy a času.Nerozhodný
Nakoniec sa i Paul rozhodol štrajkovať a nie a nie tie vianočné balíčky držať ruke. Corie si zase musela vymeniť vianočný balíček v taške za ľahšej hmotnosti, aby tašku vedela udržať v ur
Aj tieto nečakané zádrhely sme vyriešili.
Biela papierová taška je z mojej dielne. Pôvodne je Chanel, ale mami potrebovala využiť i nejakú novú vianočnú tašku, tak prelepila tejto nápis s vianočnými nálepkami v tvare vločiek. Darčeky a rolky baliaceho vianočného papiera, ktoré trčia z tašiek vyrábala moja mami.
Poschodové darčeky sme kúpili tohto roku za 10 centov vo vianočnom výpredaji v obchode Tedi. Už ste ich mohli vidieť pri scéne stromčeka na aute. Len mami ich pozmenila a vyzdobila vianočným papierom.

Paul má na sebe čierny dlhý kabát, bledomodrú košeľu, nohavice, šedý šál a topánky sú všetko jeho pôovdné veci.
Corie má biely kožuch od zberateľskej Barbie Natalii Vodianovej, nohavice od jednej Barbie Módnej ikony z druhej vlny, čiapku z kolekcie Feashion Fever, bielu kabelku od zberateľskej Barbie Diane von Furstenberg, náušnice z dielne kamošky Katky a šnurovacie vysoké čižmy z mojej dielne, na ktorých som sa tak napracovala.Usmívající se

Ako vianočnú pieseň som sa Vám rozhodla vybrať pieseň, ktorá tu už predošlé dva adventné kalendáre bola a ja ju veľmi mlujem. Je jedna z tých kratších, ale má čarovnú melódiu. Pieseň má názov Let it snow! (Nech sneží!).
Môžem ju kľudne zaradiť do svojej top 5tky najobľúbenejších vianočných skladieb.
V roku 2017 som Vám ju dala pre mňa najlepšej verzii s americkým spevákom a komikom Deanom Martionm.
Minulý rok som vybrala môjho ďalšieho obľúbeného kanadského speváka súčasnosti Michaela Bublého.
Táto vianočná pieseň je napísaná textárom Sammym Cahnom a skladateľkou Jule Styne v júni 1945.
Hoci text piesne sa nezmieňuje o Vianociach, hrá sa na rozhlasových staniciach počas vianočnej sezóny a veľa umelcov pieseň nahralo aj na svoje vianočné albumy.
Jedným z nich je i známy britský spevák a skladateľ Robbie Williams, ktorého mám tiež veľmi rada. Tohto roku - koncom novembra vydal svoj prvý vianočný album, ktorom prespieval všetky známe vianočné pesničky, ktoré už poznáte z mojich adventných kalendárov. Okrem toho na svoj vianočný album nahral i piesne zo svojej dielne, ktoré sa mi páčia od neho najmenej. Videoklip táto skadba nemá, môžete vidieť len vianočne v starom štýle ladeného samotného speváka Robbieho, čo je vlatne obrzázok jeho vianočného albumu.












Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára