sobota 21. decembra 2019

21.adventný deň


V dvadsiatom prvom dni si v ďalšej interiérovej scéne ukážeme typickú vianočnú aktivu, ktorou je balenie vianočných darčekov. Minulý rok balila len jedna kočka darčeky, preto sme to v tomto roku museli trošku veci pozmeniť.
Vianočné darčeky balia dve a provizórny pult, kde vlani sa balillo,sa zase vymenil za obývačkový konferenčný stolík.Usmívající se

Dievčatá, ktoré balia sú sediaca na šedom gauči je Saraya (Barbie James Bond Octopussy) a kľačiaca je Shania (Barbie Basic 2.5 Model No.04).
Okrem týchto doch krások sa v obývačke nachádza i malá Lilien, ktorá leží vo svojej sedačke.
Keďže v tohtoročnom adventom kalendári sme zapojili všetky deti, ktoré máme, nesmela tu chýbať ani naša najmladšia členka domácnosti, na ktorú sme i spočiatku zabudli.
Dlhšie sme rozmýšľali, že v ktorom dni sa malá objaví, najskôr mami vymyslela, že vtedy, keď vešajú ponožky na krb. Ja som bola rezolútne proti, pretože do koncepicii tej scény sa mi maličká Lilien už nehodila.Nerozhodný
Vyriešili sme to nakoniec oveľa lepšie.
Saraya má na sebe zlaté sako, riflovú košeľu a zlatý náramok od Barbie Módnej ikony, zlaté náušnice sú ručná práca od kamošky Katky G. (zmrzlinka.blog.cz) a bordové nohavice som tiež raz dostala od Katky.
Shania má krásny ružový svetrík z dielne od kamošky Blanky (bianka78.blog.cz) z Čiech, ktorý som raz dostala od nej k narodeninám. Strieborné legíny sú moja práca, náušnice sú prerobené z dámskych, ktoré som raz dostala od spolužiačky a strieborný náramok je od jednej Barbie módnej ikony.

Šedý gauč musí byť pravidelným sledovateľom či návštevníkom môjho blogu známi, vlani som ho vyrábala do záverečnej vianočnej diorámy. Je multifunkčný vďaka vankúšom sa môže meniť podľa ročného obdobia. V tejto dioráme sú zlaté vankúše s motívom stromčekov.
Stolík som si požičala z jednej Barbie obývačky.

Z darčekov Vám môžem pár vymenovať. Debnička s vínami je pôvodne magnetka, ktorú som kúpila raz na miestnych trhoch, fľašky boli v nej prilepené, tak som ich musela násilím odlepiť.
Postavička bábiky pochádza ešte z maminho detstva, keď ju objavila vo vlastnom Kinder vajíčku.
Zlatý svietnik je miniatúra, ktorú som pred pár rokmi dostala od kamošky z Čiech k Vianociam..
Miniatúra sošky Venuše je pre mňa vzácnosť, už je to starožitnosť a mám ju od nebohej maminej tety.
Knižky som vyrábala ja.
Autíčko je miniatúra zase z môjho detstva, keď som ju našla v Kinder vajíčku.
Veľkého plyšového psíka som raz dostala k sviatku od mami, bol pôvodne kľúčenka.
Panda patrí k jednej bábike Shelly.
Ružová kabelka, ktorú Shania balí je z Barbie Basic 001 doplnkovej sady.
Golfová súpraje je z fashion Barbie The Look setu, ktorý som raz dostala do daru k Vianociam od zberateľky
Modré nožnice sú od jednej Barbie školáčky a červeno-strieborné od bábik Shelly club School bunch.
Baliaice papiere, vianočné ozdoby na balíky a balík, ktorý drží v rukách Saraya a dva, ktoré sú položené na šedej kocke vyrábala moja mami.
Vianočný veniec je tiež z dielne mojej mami.
Vianočný stromček v striebornej farby bol pred pár rokmi kupovaný. Mami ho však vyzdobila so svojimi ozdobami podľa vlastných predstáv.

Pre niektorých dlho očakávaná skladba, ktorá u mňa musí byť v každom adventnom kalendári, pretože je to moja najobľúbenejšia, najkrajšia, najdokonalejšia a najbohovskejšia vianočná skladba, skladba, ktorú sa možno podarí urobiť len raz za 100 rokov a vznike vplyvom nejakej inšpirácie vyššieho zásahu z "hora".
Už Vás nebudem naťahovať, určite si skladbu môžete domyslieť. Je ňou Last Christmas z roku 1984 od britského popového dua Wham!, ktorú spieva George Michael.
Mami mi vyprávala ako si pamätá za jej mladosti, keď skladba vyšla ako novinka a ona mohla pozerať videoklip na rakúskej tv stanici.Usmívající se
S touto vianočnou piesňou som sa po prvýkrát stretla, keď mi mami v mojom detstve pustila jednu zo svojich početných nahrávok z magnetofónových pások z jej mladosti, na jednej mala nahraté výlučne vianočné pesničky v anglickom jazyku.
Na páske som si vypočula rôzne vianočné pesničky, niektoré z nich sa objavili i tohtoročnom adventnom kalendári. Jedna ma však vtedy zaujala najviac a bola som s ňou nesmierne uchvátená. Tá skladba bola práve Last Christmas, preto som si i na ďalšie Vianoce dala od mami pustiť opäť túto vianočnú kolekciu jej obľúbených nahratých vianončých piesní. Vtedy som však veľmi nevnímala, že to nejaká skupina Wham! Roky plynuli a plynú a každý rok si túto skladbbu s rovnakou radosťou pustím aj niekoľkokrát za sebou a nemám s tým vôbec problém, že by som sa jej prejedla.Smějící se
Práve naopak, bez Last Christmas si proste s mami nevieme predstaviť pravé Vianoce.
Skladba sa tento rok dočkala už 4K vylepšenia, ktoré Vám sem i dávam.

















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára