piatok 6. decembra 2019

6.adventný deň


V prvom rade Vám ešte prajem krásny mikulášsky večer, dúfam, že ste boli po celý rok poslušní a mali štedrého Mikuláša.Usmívající se
Dnes dobieham dva dni, takže pre špeciálny 6.deň v adventom kalendári ako je deň sv. Mikuláša sme si pripravili exteriérovú - zimnú scénu v podobe troch sestier na sánkach ťahaných koňom na snehu. Vlani sme v kalendári mali sánky, ale len tie menšie. Tento rok sme sa rozhodli použiť i naše veľké sane, ktoré nás inšpirovali k tejto fotke.


Sane máme už od Vianoc 2015, keď som s nimi robila vianočné fotenie. Kto si chce zaspomínať, nech sa pozrie tu.
Sú to vianočná dekorácia kupovaná v Lidli.
Tento rok som zistila, že sane sú troška malé, nízke a úzke na bábiky Barbie. oproti tým, čo som videla u youtuberky Froggy, ktoré si tento rok kúpila. Bábiky majú v sánkach nohy skrčené, tie dospelé. Môj sen je preto kúpiť v živote ešte väčšie sánky pre svoje bábiky.

Na Vianoce v roku 2016 som si vďaka jednej téme v prvej sérii A-Z fototografickej súťaži na Flickri, rozšírila moju zbierku vianočných svetrov o ďalší, síce s rovnakým mackovým motívom aký som už mala, ale o niečo menší veľkosťou vhodný pre bábiku Skipper. Obe väčšie sestry majú i v ušiach vianočné náušnice, ktoré asi opäť dobre neuvidíte.Smějící se
Moja mami dostala na starosť ušiť i vianočný rolák pre tú najmenšiu - Shellinku.
Tá však už má svoj rolák ušitý z inej vianočnej ponožky, ale aspoň farebne je ladený k dvom sestrám.Usmívající se
Čiapky v Santovom štýle som šila už pred rokmi ja. Výnimka je tá, čo má na hlave malá Kelly.
Modrá deka je z maminho starého šálu.
Koňa mám od minulého leta, kupovala som jeden veľký výhodný balík s bábikami a doplnkami cez bazár Modrý koník,
Je krajší, realistickejší, vyšší a pevnejšie stojí ako tie dva kone, ktoré mám ešte z detských čias pre svoje bábiky.
Rada by som si v budúcnosti zohnala ešte ďalšie dva a vymenila za ne tie svoje pôvodné.
Koňovi som vyrobila záprah a sedlo si požičal od druhého, pretože prišiel bez svojho.

Čisto biele stromčeky vyrobila moja mami z umelého bieleho stromčeka, ktorý sa nám podarilo kúpiť len za 3€ v januári tohto roka v Tescu.
Zvyšné tri stromčeky sú vianočná dekorácia kupovaná pred pár rokmi v Kauflande. Tie sú "originál" zasnežené.

Najstaršia sestra je Amanda (Barbie Basic 002 Model No.11), Vivien (Family Camper Skipper) a Kelly (Shelly Club School Bunch Kelly).

Na dnes som si pripravila notoricky známu koledu, verte, či nie, ktorú za posledné dva roky som ešte nezaradila. K tejto scéne sa mi však neskutočne táto vianočná pieseň hodí.Úžasný
Je ňou "Jingle Bells" alebo ako tiež poznáte "Rolničky, rolničky".
Jingle Bells je jednou z najznámejších a bežne spievaných amerických piesní na svete. Napísal ju James Lord Pierpornt a publikoval pod názvom "Jeden kôň otvorený na saniach" na jeseň v roku 1857. Tvrdí sa, že ju pôvodne napísal na spievanie pre nedeľný školský zbor. Akokoľvek, historici to však popierajú a tvrdia, že v dňoch, keď bola pieseň napísaná, bolo príliš "pikantné" (a sekulárne) spievanie detským kostolným zborom.
Hoci bol pôvodne určený na Deň vďakyvzdania (čo bolo ironické, keďže Deň vďakyvzdania sa vyskytuje skôr na jeseň ako v zime), a bez prepojenia Vianoc, sa stal spájaný s vianočnou hudbou a sviatočnou sezónou v hlavných desaťročiach.
Ja som Vám vybrala verziu od slávneho amerického speváka, herca, komika a filmového producenta Deana Martina, ktorého milovala moja babka pre jeho fantastický a krásny hlas.Usmívající se Pre ňu bol lepší ako Frank Sinatra, ktorý spieval v rovnakej dobe ako Dean.










Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára