streda 4. decembra 2019

4.adventný deň


Štvrtý adventný deň prináša exteriérovú scénu a opäť rodinnom duchu.
Z aktivít, ktoré sa dajú robiť vo vonkajších podmienkach a zbožňujú ju i malé deti je stavanie snehulia mamičky s dvomi deťmi.Usmívající se

Táto scénka mala ísť až v druhej polovici kalendára, ale prehodili sme ju s inou zimnou aktivitou, aby sa určité scény podobného typu neopakovali veľmi blízko seba.
Stavanie snehuliaka to je téma, ktorou sa moje bábiky zapodievali i vo vlaňajšom adventnom kalendári, vtedy však stavali snehuliaka dve kočky. Trebalo trošku zmeny, tak sme predsa len túto typicky detskú tému poňali detsky s dvomi malými krpcami z rád Shelly clubu.
Pána snehuliaka som ja "stavala", vyrobila vlani pre účely kalendára. Mami mu vyrobila šál a čiapku. Keďže je pekný a efektívny, bolo by ho škoda nevyužiť ho i tento rok, že? Smějící se
Mami mala i pri tejto scéne opäť na starosti oblečenie pre deti. Kabátik a čiapku pre chlapčeka Tommyho zvládla na prvý pokus. Pri dievčatku Nikki je toto druhý pokus. Prvý však niežeby bol nevydarený. Ušila bledomodrý kožuch, šila ho úplne medzi prvými vecami, keď sme nemali ešte presne rozdelené postavy do nášho kalendára. Nedalo jej to, napriek "zabijackej" práci, ako nazýva šitie na tieto drobné bábiky, ušila z rovnakej látky ako má Tommy kabátik, aj kabátik a čelenku pre Nikki, ktorá má však pančuchy originál od Mattela, mojej prvej Shellinky. Topánky u oboch sú taktiež od Mattela.
Moja mami chcela, aby každé detičky ladili i s dospelými osobami. Deťom sme však mamičku i vyBmenili, nasjkôr mali inú, až mi najviac sa hodila podľa oblečenia Penelope (Barbie Angelica Pirates of the Caribbean On stranger Tides) v kabáte a nohaviciach od mojej bábiky Poppy Parker Barefoot in the Park.
Nízke hnedé čižmy sú od Barbie módnej ikony z druhej série.
Baretku a šál mi pred rokmi robila kamoška - zberateľka bábik Ivanka (babakat.blog.cz), lebo mi háčkovať a štrikovať doma nevieme, nikto nás to žiaľ nenaučil, ale máme našťastie okolo seba plno skvelých a štedrých ľudí.Úžasný

Adventný veniec je tentokrát v prírodnom štýle značky "Mami".

Pred fotením tejto scény minulý víkend ma skoro porazilo. K exteriérovým scénam som si už minulý kalendár zakúpila dekoračný sneh v Kiku. Keďže hopredávajú len v sáčku, ktorý sa po otvorení rozpadne, vymyslela som si novú úschovu. Dekoračný piesok, ktorý tiež používam pri letných foteniach sa vyrába do plastových nízkych či vysokých dóz so šrobovaným vekom. Ja som si preto pre rôzne kreatívne materiály uschovala také plastové dózy z veľkých francúzskych šalátov.
Do jedného ma vlani napadlo nasypať sneh, pomyslela som si, že je to veľmi praktické.
S týmto snehom som tento rok nafotila len tri exteriérové scény. A keď som konečne mala fotiť ďalšiu, snehu nebolo nikde. Prehľadali sme celú kuchyňu i byt, ale nič sme nenašli. Medzi časom mi už slnko odišlo, mohla som ofotiť jednu scénu naviac, pokiaľ som hľadala sneh. Mami napadlo, že sneh asi vyhodila s inými odpadkami, lebo mala prichystaný na vyhodenie ešte jednu krabicu od nátierky, keďže sa to povaľovalo v kuchyni, asi sa pomýlila a vyhodila sneh. Ak by sa náhodou ešte sneh našiel, napíšem Vám to.Smějící se
Preto sme rýchlo začali imrpovizovať, napadlo nás postrihať umelú bielu čečinu, z ktorej vidíte na fotke dva stromčeky.
Pochádza z umelého veľkého vianočného stromčeka, ktorý sme tento január zakúpili v Tescu vo výpredajoch za vyše 3€. Hneď od začiatku sme vedeli, že z neho budeme tvoriť zimný svet pre bábiky ako sú stromy, venčeky a pod.
Postrihanie tejto čečiny však nebol dobrý nápad, to sme zistili už na začiatku, nielenže nevyzerala ako sneh, ale na všetko okolo nás sa mrvila a pomaly sme mali s ňou posypaný celý balkón.
Takže sme sa nakoniec rozhodli čečinu následne aj vyhodiť. Pristúpili sme preto k Ďalšej alternatíve v podobe výplňe z vankúša, ktorú som nedávno využívala i ako penu do vane.Smějící se Je dvojtvarná
NOvý sneh som si dokppila tento týždeň. Je rovnaký ako predchádzajúci, tiež som ho kupovala.

Roznýšľali sme chvíľlku i o tom, ž e pri fotení exteriérových scén nám chýbajú nejaké pozadia. Ja na 90% používam von bielu tehlu, ktorú som si pred 4 rokmi vyrobila. Biele pozadie s bielym snehom však je už príliš, veľmi zaniká. Mami do môa stále už dlhšie, že prečo nepoužívam čerenú tehličkovú stenu, ktorú som msi urobila vlani pre účely fototgrafickej A- Z na Flciri. Pozadie osm využla maximálne dvakrát. Pritom veľkosť tehliček a farebne a veľkostne je kvlaitatívnej lepšia kao biela tehlová stena.
Tak som sa nechala nahovoriť a použilam som červenú tehličku, napriek k tomu, že polovicu steny zaberá graffiiti nápisy z mojej dielne.
S mami sme si položili dôležitú otázku, či sa nám niekde v exteriérových fotení bude táto stena hodiť najviaac. Dospeli sme k tomu, že deti, ktoré sa hrajú vonku si stavajú snehuliakov i na ulici. Preto pozadie ostalo a išlo sa fotiť. Výsledok vôbec nie je zlý, obe sme sa pri pc obrazovke čudovali a boli pozitívne prekvapené ako nešťastnými grafitmi.
pozadie s červenými tehličkami dobre vyniklo, napriek i tým nešťastným grafitom.Smějící se
Biele dva stromčeky vyrábala mami ako som už vyššie spomínala.

Dnes som pre Vás vybrala vianočný song, ktorý tu už bol oba predchádzajúce roky, ale keďže túto skladbu milujem a má i krásny vianočný vydeoklip, musela som ju zaradiť i tento rok.Usmívající se
Je ňou pieseň Merry X-mas everyone(Veselé Vianoce každému) od veľmi známeho britského rock and rollového speváak a skladateľa Shakina´Stevensa z roku 1985.
Pieseň je veľmi hravá, milá a pohodová a z tohto dôvodu sa hodí pre menšie detské publikum, čo určite uznáte i vy po zhliadnutí videoklipa, ktorom hlavnú úlohu majú deti.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára