utorok 3. decembra 2019

3.adventný deň


Tretí deň nám prináša interiérovú scénu v podobe dvoch postáv - mamičky a dcérky, ktoré si čítajú vianočné rozprávky vo výklenku pod schodišťom.Usmívající se
Pôvodne mala byť táto scéna až o dva dni, preto som ju tak v sobotu nafotila s číslom päť, ale kvôli časovým nedostatkom, som musela prehodiť scénu, lebo nemám dorobené pogtrebné materiály pre trento deň. Z tohto dôvodu sa mi scény
už aj mýlia.Nerozhodný


Rozhodvoali sme sa, kto budú hlavní aktérmi tohtodňa. Či dáme vo výklenku prednossť mladému páriku, ktorí by tam najskôr počúval vianočné piesničk alebo zvolíme dvojičku mamička s dcérkou čítjaú vianočné rozprávky.
Druhá varianta nakoniec vyhrala, mala na to i právo, pretože celkovo táto scéna mala byť iná, na poslednú chvíľlku sme zhodnotili priority, aby ste nevideli všetky rekvizity a nábytky už v prvom dni kalendári.Usmívající se
Už aj vlani sa táto téema čítania vianočných rozprávaok objavila v kalendári, ale vtedy ju čítala len jedna bábika v bielom kresle a vedľa nej bol psík. Kto si chce zaspomíňať nech klikne tu.
Výklenokúpodkrovná izba je moja práca. Opäť som ju robila podľa mojej obľúbenej youtuberky My Froggy Stuff. Celkovo ďalšiu a veľkolepejšiu scénu uvíte predsa len ako prevkapenie vo 24.okienku adventného kalendára.Usmívající se

Venček s jelenčekom je mamina ručná práca, robila ho vlani. Jeleňček je pôvodne nálepka.
Zelený malý stromček je dekorácia z obchodu Kik, ktorú som si vlani kúila, v balíčku boli ešte ďalších 5 vzájomne odlišných veľkostiach.
Charlene číta vianočnú rozprávku z knižky The night Before Christmas
(Noc pred Vianocami). Táto knižka má i reálne strany a našla som si ju pred pár rokmi na nete na srákach zahraničných miiniaturistov.
Malá Gia drží v rukách snežnú guľu, ktorú som pred pár rokmi vyrábala ja tiež podľa Froggy.Usmívající se Vedľa seba má plyšového plastového medvedíka, ktorého mala pri sebe bábika typu Ori Princess, ktorú som kupovala pred pár rokmi kvôli šatám, lebo bola nesmierne lacná.
Červený drevený kolotoč mal pôvodne slúži ako vianočná ozdoba na stromček, my sme mu odstrihli šnúrky už pred rokmi a majú ho naše bábiky vo vianočnom obchodíku.
Drevený červený domček je miniatúrna ozdoba na stromček, Usmívající sepostavičky z tejto kolekcie ste mohli vidieť už v predchádzajúcom dni pri predaji vo vianočnom stánku.

Charlene (Barbie Basic 002 Model No.03) má na sebe Barbie tričko Hello Kitty z väčšj fashion sady, ružový sveter od bábiky Liv Alexis It´s my nature, legíny z mojej dielne (tie však ani nevidíteS vyplazeným jazykem), fialové papučky z malej sady doplnkovtiež od bábiky Liv a náušnice - pásavé modré guličky sú z dielne šikovnej zberateľky bábik a zároveň mojej kamošky Katky G.(zmrzlinka 80.blog.cz).
Malá Gia má jeden z ciivlných outfitov, ktoré šila moja mami. Ružové tričko a opäť rilfe, aby ladilia so svojou mamičkou Charlene. Topánky sú Mattel od nejakej inej Shelly.

Dievčatá sa prikrývajú dekou z Barbie zberateľského gauča Barbie Loves Jonathan Adler, sedia na pásavom šále, ktorý som už pred rokmi používala na šitie vianočných svetrou pre bábiky.
3 kožušinkové vankúše sú požičané z bábikovskej spálne v štýle industrial.
Dva vianočné s motívom vianočného škriatka som šila vlani ja do témy aventného vlaňajšieho kalendára - šitie vianočných vankúšov na šijacom stroji. Kto si chce zaspomínať na vlaňajší kalendár s bábikami, nech sa pozrie tu.

Vianočnú pesničku, ktorú som Vám vybrala tu bola v tejto verzii už pri kalendári 2017, vlani sa objavila tiež, ale v pôvodnej verzii. Je to pieseň Holly Jolly Christmas od nášho veľmi obľbúbeného kanadského speváka a herca Michaela Bublého, ktorý ju mal zaradenú vo svojom vianočnom albume Bublé Christmas z roku 2011.
Skladbu napísal v roku 1962 Johnny Marks a najviac je s ňou známy americký spevák a herec Burl Ives.
Pieseň sa odvtedy dostala medzi top 25 hrávaných sviatočných piesní pre prvých 5 rokov 21.storočia.
Jediným nedostatkom je, že pri tejto skladbe Michael nemá videoklip, uvidíte po celý čas trvania skladby len fotku speváka, pieseň patrí medzi tie najkratšie s dĺžkou trvania, čo som pre Vás vybrala.Usmívající se













Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára