utorok 17. decembra 2019

17.adventný deň


Sedemnásty adventný deň prináša jednu z najdôležitejších vianočných aktivít a tou je zdobenie vianočného stromčeka.
Pôvodne mal byť o dva dni neskôr, ale opäť som niečo ešte dúfam, že poslednýkrát v tohtoročnom kalendári prehadzovala.
Vlani zdobili klasický stromček do zlato-červeno-zelena dve baby.
V tomto roku to bude mamička s dcérkou.Usmívající se


Stromčeky som nechcela opakovať. Síce ich máme po vlaňajšom tematickom adventom kalendári s názvom: "Všade samé stromčeky", plno stromčekov rôznych druhov a veľkostí, ale tie s čečinou vhodné na zdobenie len tri.
Vlani ste už ten najtypickejší z vianočného obchdíka pre naše bábiky, videli, ale v tomto roku výber padol na kužeľovitý stromček ladení farebne do strieborna-ružova. Je to moderný typ stromčeka, ktorého vyrobila moja mami pred 6 rokmi.
Ružové časti sú vlastne stočené bledoružové pierka do guličiek. My sme ich nevyrábali, my sme ich už aj 15 rokmi kúpili na vianočnej girlande vo výpredaji Tescu. Nikto takú vianočnú girlandu nechcel kúpiť. ) sa mami i trom , rak ľahko odstala.
A mala som ich vyzdobené istý čas i v detskej izbe na okne.
Strieborné "niťové" guličky a kvety pochádzajú z takých vianočných závesných gúľ, ktoré sme mali i v rôznych iných farebných prevedeniach. Pochádzahú ešte z čias rodinného kvetinárstva, mami ich ľúbila vždy rozoberať na materiál aj pre bábiky.Smějící seMali sme i zlaté, fialové, červené a bordové.
Ostatné gule sú plastové, boli kupované dávnejšie ako vianočné ozdoby v Kaufalnde.
Pred týmto fotením som dostala nový venček, aby ladil so stromčekom. Aj keď sme mali priradení k tomuto dňu iný, mami nebola spokojná, tak potrebovala zladiť stromček s venčekoum.Smějící se

Papierové krabice na gule, či sviečky a pod. som vytlačila už pred rokmi zo stránok miniaturistov.
Košík zo špagátu, v ktorom je zopár ozdôb som vyrábala pred pár rokmi ja.

Ako mamičku som vybrala Sophie (Barbie Hervé Léger) a ako dieťa som vybrala Tiffany (moju jedinú bábiku typu Chelsea).
Sophie má na sebe vianočný sveter z mojej dielne. Červené nohavice od Barbie Loves Angry Birds, čižmy z Barbie Basic 001 doplnkovej sady a vianočné náušnice, čo sú vlastne dámske "puťky" do uší, kupovala som ich pred pár rokmi vo výpredaji v Tescu.
Malá Tiffany má sveter rovnakého motívu ako jej mami, vďačím mojej mami, ktorá ušila nielen ten sveter, ale i červené nohavice. Predtým ušila jeden svetrík s iným motívom, ktorý sa však nepodaril, skončil v koši, ale na druhýkrát v inom postupe, ušila nový a krajší.
Bielo-ružové tenisky sú jej vlastné/pôvodné.
Gumenú mačku menom Graciella mám ešte z mojich detských čias.

Ďalšou vianočnou skladbou, ktorú som Vám vybrala pre dnešný deň tu už bola pred dvomi rokmi. Je ňou Santa Claus is Coming To Town, ktorá je proste jedna z hlavných vianočných najznámejších klasík, ktoré poznajú i v nehovoriacich anglických krajinách sveta. Prvýkrát sa pieseň objavila v roku 1934 a odvtedy ju prespievalo viac ako 200 interpretov. Najznámejší sú Frank Sinatra, Bing Crosby a Bruce Springsteen. Pred dvomi rokmi som však vybrala kanadského speváka a skladateľa Michaela Bublého. V tomto roku, keďže som nechcela opakovať spevákov, som vybrala skupinu The Beach Boys.
Je to americká rock and rollová skupina, ktorá vznikla v roku 1961 a pôsobí do súčasnosti. Stala sa populárna vďaka svojim originálne koncipovaným spôsobom spievaných harmonických vokálov a témam textov piesní, ktoré boli zamerané na životný štýl kalifornskej mládeže: surfing, dievčatá a autá.
Vianočná pesnička je z ich vianočného albumu z roku 1964.
Pieseň nemá videoklip, len titulnú fotku z ich vianočného albumu.








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára