streda 18. decembra 2019

18.adventný deň


Osemnásty adventný deň nám prináša predaj vianočných stromčekov.
Táto téma v pôvodnom januárovom a neskôr našom jarnom rozpise vôbec nebola. Zaradili sme ju niekedy začiatkom novembra, keď sme dávali všetky nápady, scény a postavy dohromady.
Pôvodne sa mali predávať stromček i inom prostredí.

Mal to byť jeden môj dávnejší jesenný projekt s bielym ohradením plotom. Mami však zhliadla na youtube viedo od My Froggy stuff, ktoré som jej dala pozrieť, ja som podľa videa chcela vytvoriť len nápisy/oznamovacie tabule.
Jej sa malý domček st tromi stĺpami a svetielkami, tak zapáčil, že ho nakoniec zrealizovala.
Mala však problémy pri zlepovaní domčeka tavnou pištoľou, tak som jej s ním pomohla a vyrobila som jej i novú strechu, pôvodnú som musela zrušiť, lebo samolepiaca tapeta normálne nelepila, musela som ju nahradiť červeným tvrdým papierom.
Rozpadnutý domček som jej zlepila, vytvorila dva oznamovacie nápisy .
Mami si vytvorila dva vlastné stromčeky dvoch väčších veľkostiach. Zvyšné štyri sú kupované v čínskom obchode, pôvodne boli i vianočne ozdobené. My ich máme dlhé roky zasneženeé obyčajnou vatou, ktorú sme pre túto scénu po dlých rokoch dali dole.
Aby stromčeky stáli, mami im vymyslela priesvitný stojan - takú vázu, lebo nápad na stojan z nanukových paličiek ako mala Froggy, sa neujal, lebo naše stromčeky sú ťažké a nedržali na nich.
Vianočný venček na dverách som vyrábala pred pár rokmi ja.
Výzdobu na stĺpoch v podobe červenej girlandy sme našli krátko pred fotením, keď sme si spomenuli, že máme ešte jeden rozpadnutý gužeľový veľký stromček, ktorý sme museli schovať kvôli mačkám, ktorého ničili. Zistili sme, že má na sebe plno krásnych vianočných ozdôb, tak ho mami rozobrala a červenú girlandu hneď použila do tohto projektu.
Vianočné dva kvety ako dekorácia na dvoch stĺpoch som dostala nedávno od jednej známe, ktorá mi podaralo sáčok plný rôznych kreatínvyh potrieb.Úžasný

Mami chcela vyrobiť i svetelnú reťaz z korálkov podľa vzoru Froggy. Lenže my sme mali oválne farebné korálky o trochu väčšie, ale v tom nebol problém, ten vznikol vtedy, keď ich chcela vešať na zelenú niť, ktorá mala zobrazovať elektrickú reťaz. Tavnou pištoľou jej korálky na niti absolútne nedržali a i po použití drôtu na zavesenie, ani to nepomohlo. Chcelo by to asi iný typ lepidla, ktoré sme doma nevlatnili.Nerozhodný
Mami som z týchto dôvodov zakázala robiť reťaz, že dáme LED svetielka/reťaz, ktorú tam projekte tiež mala Frooggy, orkrem vlastnoručne vyrobenej svetelnej reťazi.
Ja som pred dvomi rokmi vo vianočných výpredajoch zohnala tieto LED svetielka po 10 centov, mám ich dvakrát, sú však trocha krátke, ale do tohto projektu úplne dĺžkou stačili.Usmívající se

Tá známa, čo mi podarovala sáčok kreatívnych potrieb, v nich boli i také ozdobné dve sieťky farebných kamienkoch. Mami hneď napadlo, že by sme mohli do bielej sieťky dva stromčeky zabaliť. Pripadal nám to ako nápad, ktorý prišiel z neba.

Predavačku v tejto scéne nemám. Už mi z bábik nevydalo, ale pri tejto scéne to veľmi nevadí.
Černoška je Zaine (Barbie Fashionistas 91), ktorá má na sebe oranžový dlhý kabát, tričko a nohavice od Barbie That´so Raven, ktoré som vymenila so zberateľkou bábik Monikou pred dvomi rokmi.
Topánky má od bábiky Ori Princess, strapcovú kabelku má od Barbie Módnej Ikony Teresy z prvej vlny a strieborné kruhy sú jej vlastné.
Hrdzavovláska Priscilla (Barbie Basic 003 Model No.02) má na sebe modrý klobúk z mojej dielne, kožušinovo-riflovú bundu, ružový top od dvoch rozličných Barbie z kolekcie Módnych ikon, legíny od Barbie So in Style Babyphat Grace, tmavomodré šorkty od Barbie Loves Angry Birds, ružové vysoké čižmy má z takej jednej veľkej fashion sady od Mattela, ružový a čierny náramok je z Barbie Basic 001 doplnkovej sady, tmavomodrú kabelku vrábala moja kamoška Katka G. (zmrzlinka80.blog.cz) a náušnice sú dámske, ktorým som ja premenila zapínanie.

Vianočnú pesničku, ktorú som Vám vybrala sa tu objavila pred dvomi rokmi. Je veľmi pekná, milá, modernejšia a hlavne patrí do kategórie tých "novších". Je od gibraltárskeho speváaka, producenta a skladateľa Alberta Hammonda - Under the Chistmas tree (Pod vianočným stromčekom) z roku 1996. Túto pesničku mám napočúvanú ešte z mojich rádiových čias, dlhšie som nevedela nájsť meno speváka, ktorý ju spieva, pretože som nevedla ani správny názov pesničky.
Našťastie existuje zázrak menom Youtube a internet a mne sa dosť rýchlo podarilo spevákovu identitu odhaliť. Mami tohto speváka pozná podľa jeho najznámejšie pesničky z roju 1972 - It never Rains in Southern California, čo je jeho najväčší hit v hudobnom živote.
Videoklip skladba nemá, ale mám pre Vás vystúpenie z roku 2008, kde spieval túto pesničku na nejakom vianočnom televíznom programe, kde ju spieva i s deťmi. Je to celkom pekné a milo vianočné, preto som vybrala práve toto video, aby ste sa mali na čo aj pozerať.Usmívající se














Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára