utorok 21. decembra 2021

21.adventný deň - Klaviristka a vianočná koleda

 

Dvadsiatyprvý adventný deň sa volá - Klaviristka a vianočná koleda. Vraciame sa do interiérovej scény izby s oknom. Aj pri tejto scéne prebehla inšpirácia z pinteresového obrázka.
Bola na nej klaviristka vo večerných šatách, ktorá hrala na klavíry, len bola nakreslená chrbtom otočená a šaty mali hlboký výstrih až po zadok a mašľu.Vedľa klavíra bolo vianočne ozdobené okno.
Keďže také šaty s výstrihom na chrbte nemám a neplánovala som žiadne do tohto dňa ani šiť, rozhodla som sa ofotiť klavír bokom i s klaviristkou.

Čierny klavír bol pôvodne ružový. Kúpila som cez E-bay z Číny pred ôsmymi rokmi. Je to set nábytku od bábiky Gloria. V detstve som mala pár setov nábytkov od Glorie. Dnes mám z detstva už len set s krbom, ktorý ste mohli vidieť v scéne na schodišti v 6.adventnom dni. 
Mami klavír prestriekala čiernym sprejom. Keď sme cez toto leto striekali ružovú Barbie kuchyňu, rozhodli sme sa po rokoch ostriekať i nejaké nepodarené časti klavíra, ktoré ostali po prvom striekaní.
No, nepodarilo sa to ako sme si to plánovali. Musíte vedieť so striekaním aj dobre narábať. Predsa len lódžia v byte nie je najlepší priestor na striekanie.

Na fotkách chyby po striekaní nie je vidieť. Vyzdobili sme ho s dvomi malými stromčekmi, ktoré sme tento rok kúpili v obchode Tedi. Bielu sošku anjelika som raz na Vianoce dostala od kamarátky/zberateľky bábik Katky G. (uzrmzlinky.blogspot.com).
Len je to pôvodne kľúčenka, takže som ju musela odmontovať.
Drevenú zlatú hviezdu sme odmontovali z novej vianočnej dekorácie.
Notové listy mám už roky vytlačené.

Girlandu už poznáte z viacerých adventných dní z tohtoročného kalendára.
Vytvorila ju mami, sú na nej rôzne zlaté gombíky, zlaté hlavy slnká sú zo starej vianočnej girlandy, čierne a biele ruže boli kupované v obchode Kik.

Klaviristka je Priscilla (Barbie Basic 003 Model No.02), vybrali sme ju kvôli hrdzavým vlasom, lebo nám najlepšie ladili k týmto do oranžovo-zlata ladeným šatám. Tie sú od zberateľskej Barbie z kolekcie James Bond podľa filmu Live and Let Die, tie šaty mi ostali, Barbie som pred pár rokmi dala preč.
K nim som zladila zlaté kruhy do uší od dvornej klenotníčky Katky G.

Troška sme rozmýšľali aká vianočná skladba by bola ku klavíru najlepšia a v akej vianočnej skladbe je počuť klavír.
Nakoniec sme sa zhodli na piesni s trošku dlhým názvom - I´m Not Dreaming White Christmas (Nesnívam o bielych Vianociach) od írskeho speváka a skladateľa Gilberta O´Sullivana z roku 1974, takže táto pesnička je ďalšia "starinka" na našom zozname.
Moja mami má rada tohto speváka, počas svojho hudobného obdobia si ho nahrávala na MC pásky.
Má plno i "nevianočných" hitov, ktoré vďaka mami poznám a rovnako ako jej, aj mne sa páčia..
Predsa len v 70.rokoch, kedy Gilberto zažíval najväčšiu svoju kariéru, bola hudba ešte hudbou s veľkým "H".
Pesnička má veľmi príjemnú melódiu a jednoduchší text. Skladba má na moje prekvapenie i oficiálny videoklip, vybrala som však ten, kde ju spevák spieva v nejakej show s deťmi ako so zborom pri klavíri, aby ste Gilberta O´Sullivana troška osobnejšie spoznali.😄






9 komentárov:

  1. Kouzelná scénka, moc se povedla. Krásné klavíristce to sluší.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Ruženka, som rada, že sa Ti moja vianočná klaviristka páči.😊

      Odstrániť
  2. i když velké finále je teprve před námi, já mám už tři favoritky...12. den Alishu na Vespě, 16.den. Claire se sáňkami a dnes 21. den Priscillu u klavíru. nádhera! ty i mamka jste moc šikovné. f.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne za komentárik a že si si dala námahu a moje dievčatá si aj ich menami, pomenovala.🥰 Alisha na vespe i mňa milo prekvapila. Je to prepojenie klasických Vianoc s moderným životným štýlom.😄 Niekedy sú tie jednoduchšie menej "preplnené" scény lepšie. To je vidieť i pri Tvojom výbere.😊 Uvidíme, chcela som rekapituláciu s kolážou urobiť ešte v starom roku, žiaľ sa nám stala veľmi negatívna vec práve na najväčšie sviatky roka, tak som psychicky ani nepomyslela na nejaký kalendár... 😥
      Inak ďakujem Ti za obsiahlejší komentárik, také mám ja veľmi rada.😉

      Odstrániť
  3. Opäť nádhera <3 Priscille to v týchto šatách ohromne pristatne :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Nikky, že je v nich Priscilla krásna?🥰 Snažili sme sa vybrať bábiku práve k samotným šatám, tieto farby vôbec blondínkam nepasujú. Hnedovláskam tieto Bond šaty pristanú najviac. A hrdzavovláskám asi tiež nie sú špatné.😀

      Odstrániť
  4. Krásně hraje. Ty ruce jsou takové elegantní a prohnuté, fakt věřím, že se jí zpod prstů line vánoční melodie. A tenhle klavíc je fakt skvělý, já jsem se k němu zatím nedopracovala...

    OdpovedaťOdstrániť