piatok 24. decembra 2021

24.adventný deň - Kráska a vianočný stromček

Posledný dvadsiaty štvrtý adventný deň tohtoročného kalendára sa volá Kráska a vianočný stromček. Aj posledný deň sme sa nechali inšpirovať módnou skicou vianočnej slečny, ktorá stojí vedľa "fashion" stromčeka, ktorý je vytvorený s okrúhlych darčekových krabíc a sú na ňom módne doplnky.👗👠👜👑🎀💍
Vám týmto posledným dňom prajem:
Nech vianočný zvonček Vám šťastím zvoní,
nech vianočný čas sa v lásku zmení,
a tak krásne ako sa hviezda ligoce,
také nádherné Vám prajem Vianoce!🎄🎇👼
Tento nápad bol pre mňa perfektný, pokiaľ neprišiel deň "D" realizácie.
Bola som nesmierne naivná, keď som si myslela, že vyrobiť 22 papierových krabíc, nevyzerá vôbec zložito. Ha, ha, chybička sa vlúdila. Naivita ako hrom.😂😌😅

 Najskôr som si vyrátala celkový počet krabičiek, ktoré potrebujem na zostavenie stromčeka. Išla som presne podľa kresby. Najlepšie bolo, keď mojej mami vyšlo iné číslo ako mne.
Aj sme sa na tom vzájomne pohádali, že sme jedna blbšia ako druhá, až sme zistili, že ona ráta o jedno poschodie menej ako ja. No, nepatríme k matematickým géniom a matiku sme obe v škole neznášali.
Tak z čísla 28, ktoré som vyrátala ja, zišlo len číslo 22.😄
Potešilo ma menšie číslo, pretože by som ešte väčší počet zjavne už nedala.👀

Rozhodla som sa urobiť najskôr jeden prototyp z čierneho papiera, ale zistila som, že mi výroba len spodnej časti jedného kusu trvá príliš dlho. Neskôr som zistila, že problém bol i v tom, že čierny papier bol viac tvrdý ako bolo za potreby.
Začala som byť dosť frustrovaná. Nevedela som za akú scénu 3 dni pred Štedrým dňom, môžem túto vymeniť.😕
Našťastie sme dostali nápad a osvietilo nás. Pred pár rokmi sme pili doma istý typ kávy, ktorá sa volá Davidoff. Nielen káva nás však zrušovala, ale i jej vrchnák. Existujú 3 chute, z toho dve majú čierne vrchnáky a jedna je krémová. 
Radi z nich pre bábiky všeličo vytvárame. Rôzne stolčeky, či podpery, pretože sú dizajnové. Najmä tie čierne sú úplne najlepšie.
Mami mi vraví, že by mi stačilo urobiť len vrchnáky v počte 22 kusov druhú väčšiu polovicu som použila práve tieto čierne vrchnáky od kávy Davidoff. Vyskúšala som aj možnosť vytvoriť stromček len z vrchnákov, ale tak by ten efekt darčekových krabíc strácal zmysel. Preto som sa rozhodla vyskúšať variantu v štýle - polovica kávového vrchnáka a polovicu papierového vytvoreného vrchnáku.
Nevedela som však stále, či mám potrebný počet vrchnákov, aby som tento nápad mohla aj zrealizovať.
Popozerala som sa po všetkých izbách v našich Barbie domoch a stále som hľadala ďalší a ďalší. Rozobrala som pritom dva nočné stolíky z parížskej izby a dve taburetky, aby som získala ďalšie štyri čierne vrchnáky. Niekoľko som mala odložených v krabiciach s kreatívnym materiálom.
Celkový počet sa vyšplhal na 21 kusov čiernych a  4 krémové.😎
Využila som všetky čierne a jeden krémový, ktorý je skrytý v strede na spodnom prvom stupni.
Papierové vrchnáky som robila z dvoch druhov papiera - s ružového s bodkami a čierneho.
Ružového s bodkami som nemala dostatok, tak som urobila len obrubu a vrch som musela dať z iného papiera, biely sa mi nepáčil a iný ružový so vzormi bol tiež už nepekný až gýčový.
Nevedela som, že výroba 21 vrchnákov je taká časová piplačka.
Išlo to dosť pomaly. Uvedomila som si, že keby mám vyrobiť i spodné časti, tak by nestačil i papier a robila by som ich možno i doteraz.😱
Mami ma potom všetkom vysmiala, že kedy by som sa bola spamätala a si uvedomila, že to zase raz nestíham. Ešte i na dnešný Štedrý deň som krabice dotvárala. Tým som vlastne posunula i veľkolepý záver fotenia.

Samotné fotenie je bolo oproti výrobe už malina.😁
Sophie (zberateľská Barbie podľa módneho návrhára Hervé Léger). Už vlani som rozmýšľala, že ju dám na posledný deň v projekte chata, nakoniec som vybrala inú, menej "nóbl".👑
Keďže sa jedná o záver a to dokonca o "fashion" záver kalendára, Sophie bola naša najlepšia voľba.
Pôvodne som mala v hlave, že jej ušijem nejaké elegantné kokteilové šaty. Mala som aj vybratú látku, ale nakoniec som rada, že môj nákup balíčka oblečenia z konca novembra, ktorý dorazil začiatkom decembra, bola najlepšia kúpa pod vianočný stromček.
Uľahčila mi pár dní, dotvorila a dodala luxusný šmrnc celému "fashion" tohtoročnému adventnému kalendáru.😎
Ružová blúzka i čierne nohavice sú tiež z dielne šikovnej krajčírky Elenky Motýľovej.
Náušnice sú od dvornej klenotníčky Katky G. (uzmrzlinky.blogspot.com).
Topánky sú od zberateľskej Barbie Look Sweet Tea.

Na stromčeku sú moje ručne vyrobené Chanel parfúmy - krabička i flakón.
Mini Eiffelovky sú prívesky z bižutérie.
Kabelka a dva páry topánok sú Barbie od Mattela.
Šperky - náhrdelníky sú tiež od Katky.
Mini papierová taška je od Barbie Look Party Perfect.
Šampanské je sviečka, kúpená pred pár rokmi v Kiku.
Strieborné dve guličky sú pôvodne korálky, tiež od kamarátky Katky.

V okne vznikla na rýchlo girlanda. Pôvodne bledoružové pierkové ozdoby na vianočný stromček,  boli to také girlandy kúpené ešte pred 18 rokmi v Tescu. Sú to také pierka urobené do guličky a zavesené na nylonovej niti.
Ja som ich pred dvoma rokmi prišila ešte zostatkové časti dohromady a vzniklo boa pre bábiky.
A aby aj v tomto dni bola konečne hviezda, tak sme použili takú mini kriedovú tabuľku z Kiku. Pôvodne slúži ako menovka na vianočné darčeky. Pred 4 rokmi za 10 cenov, kúpili sme i 4 balíky vo vianočnom výpredaji v Kiku. 
Na hviezdu sme nalepili posledné číslo.
Stromček z krabičiek sa nám zdal prázdny, tak sme pridali na zem okolo neho časti bielej čečiny z vianočného stromčeka, ktorý sme kúpili vo výpredaji pred 3 rokmi v Tescu za 8 €.
My sme ho kúpili práve kvôli "materiálu" na kreatívne tvorenie. Bolo nám ho i troška ľúto, ale na dva stromčeky u nás zatiaľ nie je bohužiaľ miesto.

A týmto sa uzatvára tohtoročný adventný kalendára.
Ďakujem za pozornosť.💗🙏🙋
Plánujem do konca roka ako zvyčajne i rekapituláciu celého kalendára.

Ako poslednú vianočnú pieseň som Vám vybrala tohtoročný "instagramový" hit, ktorý som počula na skoro každom druhom videu či reelse.😃
Je ňou Somewhere in my memory (Niekde v mojej pamäti) od amerického skladateľa, dirigenta a pianistu Johna Williamsa z roku 1990.
Táto pieseň je soundtrack z vianočného najznámejšieho filmového hitu Sám doma (Home Alone).
Myslím, že tento film rozhodne nemusím nikomu bližšie predstavovať, pretože v našich končinách je to rovnaká vianočná klasika ako rozprávka Tri oriešky pre Popolušku.
Pre mňa má tento vianočný film veľké kúzlo už od môjho detstva a určite je klasikou, bez ktorých si Vianoce neviem predstaviť. Proste nádherná vianočná atmosféra, vtipný, milý rodinný príbeh pre všetky generácie.👵👱👩👨👶
Moja mami si pieseň za posledné roky, odkedy robíme adventné kalendáre veľmi obľúbila, rada si ju cez youtube púšťa a spieva.
Samotná pieseň nemá oficiálny videoklip, tak som Vám vybrala také video, kde sú zostrihané zábery fotiek zo scény, kde sa Kevin opäť stretáva so svojou mamou pri Rockefellerovom centre z druhého filmu Sám doma: Stratený v New Yorku.😊










8 komentárov:

  1. I poslední den se mi moc líbí. Musím poděkovat Tobě i mamce, že pro nás tvoříte krásný adventní kalendář. Je za tím neuvěřitelné množství práce. Mějte krásné sváteční dny.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne Ruženka za priazeň a komentáre.🙂💕🥰
      Som rada, že aj chápeš, koľko práce a času kalendár vyžadoval.😉 Tento rok obzvlášť bol asi najnáročnejší, ale o to kvalitnejší.😊

      Odstrániť
  2. Tedy Mary máte to s maminkou vše tak dokonale reálné.Máte můj hluboký obdiv.Krása.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Miška za priazeň a komentáre, veď práve kvôli tej detailnosti a realisticky pôsobiacim diorámam je tohtoročný kalendár najdokonalejší.❤️🥰🤗

      Odstrániť
  3. Ja sa k tejto scénke musím stála vracať a vracať, je to naozajstná dokonalosť od vrchu až k spodku a pre mňa naozaj zlatý klinec tohtoročného adventného kalendára. Sophia je skutočná fashion queen a stromček má úžasný. Obdivujem vaše nápady, mne by asi nikdy nenapadlo použiť vrchnáky od kávy. Vy dve ste proste unikátne.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Věřím, že takový vánoční stromek je snem nejedné ženy. Geniální nápad jste měly :-) Doufám, že jste měly krásné Vánoce. A že vás ten adventní kalendář moc neodrovnal. Byl fakt skvělý, děkuji :-)

    OdpovedaťOdstrániť