utorok 7. decembra 2021

7.adventný deň - Kráska a sob


Siedmy adventný deň má názov Kráska a sob. Vraciame sa do zimnej rozprávkovej krajiny, ktorú som vlani vyrobila a tento rok prerobila ešte vylepšila.😊
Vlani som si do kalendára potrebovala kúpiť soba. Túžila som po hnedom, ale bohužiaľ ten jeden, čo sa v našich dvoch obchodoch Kik nachádzal sa rýchlo predal ešte v septembri, skôr ako som sa ja rozhýbala. Tak som bola nútená kúpiť šedého.
Tento rok som síce stretla viac hnedých sobov a plus nám otvorili v našom meste už tretí Kik obchod, ale mňa sob už nelákal, hlavu som mala na iných kreatívnych investíciách a tiež sa tie hnedé soby ani v tento rok v Kiku dlho neohriali.
V minulom roku sa v 19.adventnom dni stretla s ním moja Shania a zhodou okolností mala na sebe ten istý biely kožuch ako teraz Iman.
Minulý rok mala na kožuchu zlatú vločku ako brošňu a tento rok sme išli tiež do tohto štýlu a na kožuchu sme dali zlatú hviezdu ako vločku.

Iman (Barbie Basic 001, Model No.08) má na sebe biely krátky kožuch od zberateľskej Barbie Natalii Vodianovej, červené dlhé šaty od druhej mojej "vianočky" Holiday 2017 Hispánky a zlaté vločkové náušnice z dámskej kolekcie, ktoré rada využívam i bežne pri foteniach s mojimi ručne vyrábanými vianočnými svetríkami z ponožiek.😊

Môžem ešte Vám napísať o tom z čoho presne je vyrobená moja zimná krajinka. Pozadie s oblakmi mi vyrobila vlani moja mami. Proste som zistila, že keby som si chcela dať vytlačiť také veľké pozadie a najmä na kvalitnom tvrdom podklade, bola by to väčšia investícia, ktorú som len do obyčajného pozadia nechcela dávať. Tak mi mami s akrylovými farbami spravila vlastné. Som s ním spokojná, celkom je reálne, zapadne tam.
Biele konáre sú popadané konáre z nášho brezového hája, ktorý máme v parkovom okolí okolo našej miestnej rieky.
V hlave som ho mala odvtedy, čo som v decembri 2019 videla nalepených pár konárov u youtuberky My Froggy Stuff. Ja som ho však zrealizovala vo väčších rozmeroch.
Konáre som pred rokom zafarbila ešte akrylovou farbou na bielo, lebo boli proste slabo výrazné i trošku od vplyvu počasie zničené. 
Tento rok som ich ešte dotvorila bielym snehovým sprejom, ktorý som v januári zohnala v Tescu len za 20 centov. Celý sprej som na projekt minula.😅

Pôvodne som konáre napichala a nalepila do obyčajnej bielej polystyrénovej dosky, ale tá bola slabá a v strede pri premiestňovaní ohýbala, bála som sa, že sa zlomí. Preto som ho toto leto prepracovala na pevnejšiu "ružovú" dosku, s ktorou sa zateplujú domy a byty. 
Pred vyše 10 rokmi mami kúpila v nejakej super zľave celý valec bielej takej plyšovej látky, ktorá bola tenká a pružná. Dlhé roky som ju na plno kreatívnych vecí využívala. Už mi po tomto projekte a ešte jednom vianočnom ostali len ostrihané zbytky. Bola to kvalitná látka.
Ešte som ju po tohtoročnom prerobení prilepila i okolo každého dolného konára.

Biele čečinové stromy vyrobila mami. Sú to konáre zo skutočného umelého a veľkého stromčeka, ktorý sme s mami kúpili za 8€ v januári 2019, keď malo Tesco veľký povianočný výpredaj.👌

Siedma vianočná pieseň má názov Walking in a winter wonderland (Chôdza v zimnej krajine divov), ktorá bola napísaná už v roku 1934 a odvtedy ju prespievalo vyše 200 interpretov. Patrí do kategórie starej americkej vianočnej klasiky, ktorú milujem a pieseň vo mne vyvoláva pocit akoby som naozaj kráčala po prekrásnej zasneženej krajine snov.
V každom adventnom kalendári s bábikami sa zatiaľ vyskytla a nemohla som ju vynechať ani teraz, keďže sa hodí vždy k týmto zimným scénam.
Vybrala som verziu od amerického speváka Deana Martina. Ten sa v tohtoročnom kalendári ešte nevyskytol. Mne sa veľmi páči ako ju spieva aj môj obľúbenec, kanadský spevák Michael Bublé. Jeho verziu som dávala v predchádzajúcich rokoch. A v tohtoročnom adventnom kalendári jeho aj tak nesmierne veľa.😁
Táto pieseň s Deanom Martinom však nemá žiadny videoklip, ani ten kreslený, čo je teda škoda. Dúfam, že v budúcnosti mu kreslený videoklip i k tejto piesni dorobia. Má ho len mi známejšej piesni. Let It Snow! 







6 komentárov:

  1. Pěkná scénka, opět krásně provedená.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Ruženka, som rada, že sa Ti páči i tento "zimný" deň.😊

      Odstrániť
  2. Opět moc povedené. I kolečko s číslem 7 jsem našla. Mě se moc líbí ten kožíšek, ten je suprový.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Verka🧡, teraz bolo číslo ozaj ľahko nájsť. Kožuch je super, rovnako i pôvodná majiteľka, ktorá nám ho do zbierky doniesla.🥰

      Odstrániť
  3. Krásna scénka :-) Zrovna dnes sa s týmito šatami a ich originálnou majiteľkou lúčim. Je pekné vidieť ich takto aj s kabátom, čo som ja nikdy neskúsila.
    Sobík je super, ale myslím, že jeden aj stačí :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Nikky, pôvodná majiteľka je moja veľká obľúbenkyňa, ale tieto šaty sú z mojich troch vianočiek, úplne najhoršie kvality. Taký šušťák.😃😂 Vieš, že nie, prečo nemať ešte hnedého? Ja využijem úplne všetko.😅

      Odstrániť