pondelok 20. decembra 2021

20.adventný deň - Bohyňa a vianočné nákupy

 


Dvadsiaty adventný deň má názov - Bohyňa a vianočné nákupy🎁. Pozrieme sa predposledný raz do zimnej krajinky s brezami.
 Tento rok sme adventný kalendár poňali v módnom štýle. Inšpirovali nás k tomu vianočné ilustrácie z Pinteresu.😊
A aj táto fotka je jednou z nich. Táto scéna patrí tým úplne posledným, ktoré sme si s mami vymysleli.
V našom tohtoročnom rozpise jednotlivých adventných dní sme mali ešte aj cez leto napísané, že okrem vespy/skútra bude v kalendári aj dievča/bábika s bicyklom.
Tie dni by boli v podobnom štýle, ale neriešili sme to.
V auguste sme sa konečne rozhýbali a rozhodli sme sa cez jeden teplý víkend konečne prefarbiť nejaké Barbie nábytky, ktoré sme mali na pláne prefarbiť. Farby v spreji sme mali kúpené ešte v januári.
Čiernou sme prefarbili kuchyňu a mali sme ešte taký menší zlatý sprej. V Tescu sa ho po Vianociach v januári zbavovali, bol to výrobok na sprejovanie a dekoráciu vianočných ozdôb.
Tak ja motivovaná, že doma máme už pár rokov bicykel od Mattela, ktorý je žiaľ v divokých farbách v kombinácii fialovo-pink ružovej. Vravím, do kalendára sa veru nehodí, treba naň vyskúšať ten vianočný zlatý sprej. Rozobrala som bicykel po častiach, stiahla logá ako názov Barbie a pod. 
Prekvapenie nastalo, keď sme zistili, že tá farba takmer vôbec nefunguje.😕
Spotrebu mala do leta 2022, nejaký maďarský výrobok. 
A tak som bicykel opäť veľmi ťažko dala dohromady, nevedela som najskôr poskladať.

O mesiac neskôr, niekedy v septembri mi Pinterest ponúkol nové zaujímavé vianočné obrázky
Ako to máva bežne vo zvyku, že Vám ponúka podobné fotky a obrázky aké máte v albumoch uložené.
A tam bola vždy módna maniačka v nejakom kabáte (v zimnom outfite) a za ňou stál smerovník s nápismi módnych luxusných značiek a pod ním zase plno nákupných tašiek tiež s nápismi luxusných značiek v oblasti módy.😎

Tento detail ma najviac zaujal. My s mami si už robíme pár rokov také dekoračné smerovníky, ktoré sú vždy sezónne zamerané. Takže máme zimno-vianočný, dva letné a jesenný. Jarný nám stále chýba.
Taktiež vyrobili sme pár i do daru ako s názvami na mieru pre danú obdarovanú osobu.
Z tohto dôvodu som hneď vedela, čo do kalendára na tento rok určite zaradíme.
Hneď sme bicykel vyradili z hry. Smerovník si urobíme, nie je problém a nákupné tašky som si už pred pár rokmi tlačila v bývalej robote, kde bola i farebná tlačiareň.😊

Nákupnú maniačku sme menili, raz bola jedna Barbie, druhýkrát sme ju vymenili kvôli oblečeniu.
Aj oblečenie rozhodlo, kto do tejto scény nakoniec príde. Vybrali sme si Diane (zberateľská Barbie podľa módnej návrharky Diane von Furstenberg). Tej sme túžili dopriať sólovú fotku.
Najskôr mala mať nejaký kabát. Keďže som však začiatkom decembra kúpila balík oblečenia pre bábiky, ktorý som neskôr identifikovala, že väčšina módnych kúskov je z dielne šikovnej Slovenky Elenky Motýľovej. Rovnako i tento biely kostým. Veľmi sa z neho teším, lebo je to za tie roky, čo zbieram bábiky, ich prvý kostým. 
Síce tento outfit nie je vyslovene zimný, snažili sme sa ho troška "zazimovať", preto sme dali do krku šál z kolekcie Barbie Fashion Fever doplnkových sád. Je ešte z môjho detstva
V látkach sme našli takú chlpatú čiernu kožušinu. Pred rokmi sme ju kúpili v obchode Kik, lebo bola v zľavách, tenká, vhodná práve na tvorbu pre bábiky.
Tak z nech mami vystrihla takú väčšiu šálu, aby si ju dala okolo pliec.
Vybrala som pink kabelku zo zberateľskej  kolekcie doplnkov Barbie Basic 001, kvôli rozbitiu outfitu. Inak i pery má tej istej farby. Náušnice sú dámske a čierne čižmy si požičala od Barbie Shakiry Rocking concert.

Tento stojan mi mala urobiť mami. V septembri bola v nadchnutom stave, tak narezala pár latiek do potrebnej veľkosti. Potom buď nebol čas alebo sme pracovali na inej scéne do tohto kalendára.
Ja som si plánovala nápisy typu Chanel, Prada a pod., dať vytlačiť, preto som sa veľmi "nehrabala" na ich napísanie, aj keď som vedela, že to zvládnem, keďže som vycvičená zo svojej dlhoročnej tvorby handmade pohľadníc.😄
Nakoniec sme obe robili všetko na poslednú chvíľu. Smerovník sme obe maľovali, konštrukciu vyrobila mami, nápisy ja, proste túto miniatúru sme robili spoločne.
Ešte som sa rozhodla, že treba ozdobne zakončiť stĺp. Prirovnali sme si zopár vrchnákov z našich zásob, najlepšie sedel tento čierny od lepidla UHU.
Zlatá hviezda len pre doplnenie, aby sa zjednotila tohtoročná téma "hviezdy". Táto je odstrihnutá z jednej starej vianočnej girlandy.😊

Mami sa pri zostavení scény trochu zhrozila, že aký mega stĺp sme to spravili.
Venček sme kúpili pred rokmi u Číňana. Mama vraví, že či som si istá, že sa jedná práve len o Číňanov a či to nemôžu byť aj Vietnamci. Vravím, že neviem, nechcem nejakú národnosť znevažovať. Aj tak sú tie všetky vianočné ozdoby s nápisom "vyrobené v Číne".
Venček mami prezdobila, pôvodne mal len pár červených gulí a špagátovú mašľu.

Vianočnú pieseň, ktorú som pre dnešný deň vybrala tu ešte nikdy nebola a ani nemohla byť, keďže je to tohtoročná novinka. Ale ani tohto interpreta som tu nikdy nedávala. Je ním americký spevák a skladateľ John Legend. Ja za tie roky, čo je na hudobnej scéne som ho vnímala len okrajovo. Poznám asi dva-tri hity, ktoré rádiá u nás dávajú. Inak hudbu posledných 10 rokov považujem za veľmi slabú, česť výnimkám. Takže sa orientujem len na určitý druh a viac počúvam staršie pesničky.😅
John Legend má na konte viac vianočných pesničiek a samozrejme i vianočný album.
Mala som dva typy vianočných pesničiek z jeho tvorby, ktoré sa mi páčia, tú staršiu spred troch rokov som teraz nedala, vybrala som si tohtoročnú novinku. Inak sú obe piesne dosť kvalitou vyrované.
Táto sa volá You Deserve It All (Zaslúžiš si všetko).
Piesne od neho majú kvalitne vystavané videoklipy. Tento sa odohráva vo vianočne ozdobenej vile. Veď sa poďte pozrieť i vy.😉






5 komentárov:

  1. Naozajstná bohyňa, ktorá si to všetko zaslúži. Skvelo zvolená pesnička. Počula som ju prvýkrát a je veľmi chytľavá :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Nikky, chcela som byť moderná a keďže sme s mamou počúvali už celý november vianočné songy😃, tak nám ujo youtube ponúkal aj iné novinky. John Legend má ešte jednu vianočnú pieseň o tri roky staršiu ako je táto, kde vystupuje i jeho drahá manželka. Tá pieseň je o chlp ešte lepšia, ale k tejto scéne sa mi táto novšia hodila viacej. Veď ju dám určite do tohtoročného 2022 kalendára.😎

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Ďakujem Ruženka, áno, nápadov máme vážne neúrekom. Zložitejšia je vždy samotná realizácia ako nápad.😂

      Odstrániť
  3. Tak tahle nákupčí, to už je vyšší level ;-) Je krásně vyladěná a díky super rozcestníku hned ví, kam půjde příště ;-)

    OdpovedaťOdstrániť