piatok 3. decembra 2021

3.adventný deň - Sexi dievča a girlanda


Tretí adventný deň sa volá Sexi dievča a girlanda. Opäť len jedna bábika, tentokrát je to sólo rola pre moju černošku Zaharu, zberateľskú Barbie, ktorú som na začiatku tohto roka vyhrala u Mattela CZ/SK na Facebooku.😊
Tento adventný deň sa stane určite najobľúbenejším dňom z tohtoročného kalendára s bábikami pre jedného zberateľa bábik Barbie zo Slovenska. Dúfam, že sa v tomto mojom príspevku nájde.😄😁
Keďže táto Barbie je jeho veľmi veľká obľúbenkyňa.😎

Pôvodne má táto Barbie nielen divoký účes, ale aj pestrofarebnú outfitovú divočinu, ktorá ničím nepripomínala ženu.👀
Z tohto dôvodu sme sa doma rozhodli, že z nej konečne tú ženu urobíme. Účes išiel dolu, lenže napriek rôznym čelenkám a štipcom, čo mala dlhé týždne na hlave sa mi účes nepodarilo skrotiť úplne podľa predstáv. Preto v deň fotenia som sa konečne nakopala a dedrový účes preliala horúcou vodou.
V niečom jej táto vlasová kúra pomohla, ale nakoniec, aby jej predné kratšie pramene neodstávali od hlavy, dostala zlatú retiazku ako čelenku, ktorá je pôvodne opasok z zberateľskej kolekcie doplnkov Barbie Basic 001.

Nápad na toto fotenie bol opäť Pinterest. Boli tam skice vianočných dievčat s girlandami, ktoré buď držali, vešali, ofotené boli len od chrbta. U nás sme nakoniec zvolili "klasické" držanie girlandy.
Tú ešte v jednej scéne uvidíte, pretože pôvodne patrí na jeden krb pre bábiky. Špeciálne pre ten krb ju robila pred pár rokmi mami.
Aby scéna nebola úplne jednoduchá, aj keď oproti predchádzajúcim dvom pôsobí najjednoduchšie, rozhodli sme sa nejaký vianočný prvok, ktorý by ladil aj jej šatám vybrať.
Voľba padla na vianočný veniec, ktorý tvorí aj súpravu s touto girlandou.
A vytvorila ho samozrejme tiež moja mami.😎
Keď bol vybratý veniec, bolo ho treba ešte na niečo pekné a elegantné oprieť.
Nakoniec pri našich estetických uvažovaniach sme sa rozhodli dať do scény jednu stoličku z jedálenského setu od bábiky Sindy Pedigree. Stolička výškovo a eleganciou zapadla do scény.

Šaty, ktoré má Zahara (Barbie Basquiat) na sebe sú od starej Fashionistas Artsy Hollywood Diva, ktorá istý čas bola mojej zbierke. Bola to kolekcia s meniteľnými hlavami. Mne sa na nej najviac páčili práve tieto extravagantné šaty.
Odpárala som z nich zlatý plastový gombík, ktorý bol medzi výstrihom, ale pre mňa bol trošku gýčom.
Šaty sa jej hodia k farbe maľovania očí.
Náhrdelník je ručná práca zberateľky Lenky (naurielpanenky.blogspot.com), ktorá mi vlani k narodeninám darovala plný sáčok jej ručne vyrábaných šperkov pre bábiky.
Bronzové topánky sú od Barbie Basic 2,5, Model No.08).

A tak sme dosiahli svoj cieľ a zo Zahary sme spravili sexi ženu (bábiku).😃
Síce je to jednoduchšia scéna, ale fotenie mi dalo aj tak zabrať rovnako ako pri väčšej scéne s viacerými rekvizitami. Nechcela mi stáť. Opierala som ju aj o dva typy paličiek, stále sa mi tých topánkach padala a šmýkala sa.😕 Rovnako i s girlandou bol najskôr problém, bez zeleného drôtu, s ktorým bola s girlandou zviazaná, by inak girlandu s touto mojou vymyslenou pózou nedala.😎
Nakoniec som ju ustála, ale snímok som urobila dosť veľký počet, kým som bola spokojná.

Dnešnou skladbou, ktorú som Vám vybrala pre tento deň je Santa Baby, ktorú som len raz dávala do nášho adventného kalendára s bábikami.
Tematicky sa mi do tohto dňa veľmi hodí.
Je to pieseň, ktorá bola v roku 1953 napísaná Joan Javitsom a Philipom Springerom. Pôvodne ju naspievala americká speváčka, herečka, tanečníčka a aktivistka Earth Kitt.
Skladba sa pozerá na vianočný zoznam adresovaný Santovi Clausovi od ženy, ktorá chce extravagantné darčeky ako sú sobolia kožušina, jachty a dekorácie od Tiffanyho.😃
Pieseň bola prespievaná za posledné roky množstvom umelcov, zahŕňajúc Madonnu v roku 1987 alebo Kyllie Minoque v roku 2000.
Ja ju najviac poznám vo verzii od môjho obľúbeného kanadského speváka Michaela Bublého, ktorého ste v tomto roku v kalendári mohli vidieť hneď v úvodnom 1.adventnom dni.
Vybrala som kreslený videoklip, ktorý k tejto piesni s Earth Kitt dotvorili len vlani.
Kreslené verzie pre známe vianočné americké pesničky sú teraz veľmi trendy a postupne každej robia vlastný kreslený mini príbeh.😊





12 komentárov:

  1. Odpovede
    1. Ďakujem Ivka, ja som rada, že som z nej konečne urobila ženu ako sa patrí.😁

      Odstrániť
  2. Udělaly jste ze Zahary půvabnou ženu a s girlandou jí to moc sluší. Přiznám se, že jsem píseň neznala, líbí se mi její zpracování jako clip.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, áno, konečne nevyzerá tak divne ako babo-chlap.😀 Ja túto vianočnú pieseň až tak nemusím, ale k danej scéne sa mi najviac hodila. Spievajú ju i mužský interpreti vo svojich verziách.🙂

      Odstrániť
  3. Jóóóó tak tady se mi tahle holčina moc líbí, krásné šaty. A s tím řetízkem kolem hlavy - tak to byl dobrý nápad. Taky to někdy dělám když vlasy nechtějí poslouchat.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Věrka, aj mne sa páči, že konečne vyzerá ako žena a má normálnejší účes. Jej pôvodná verzia je pre mňa priveľmi extravagantná.😃

      Odstrániť
  4. Táto bábika si zaslúži sexy šaty, lebo ona sexy je! Vymysleli ste to nádherne a ja som rada, že ju môžem vidieť :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Nikky, som rada, že som z tej mojej konečne urobila sexi bohyňu a tieto šaty jej krásu len potvrdili.😁😉

      Odstrániť
  5. Najednou panenka úplně prokoukla, moc jí ty šaty i girlanda sluší :-) Jsem ráda, že i náhrdelník se hodil, tenhle kytičkový mám moc ráda :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Lenka💛, inak som z dievčaťa konečne urobila ženu, len nemá vo svete veľa priaznivcov, pritom nie je taká špatná.🙄 Pre mňa je tento náhrdelník od Teba jeden z najkrajších, ktoré si mi poslala.🥰

      Odstrániť