streda 22. decembra 2021

22.adventný deň - Párik pod imelom


Dvadsiaty druhý adventný deň sa volá - Párik pod imelom👫. Posledný pár, ktorý sa v tohtoročnom adventnom kalendári predstaví je náš najobľúbenejší i z tohto dôvodu sme ho zaradili ako posledných.
Taktiež je to aj posledná exteriérová scéna, v ktorej vidíte zimnú krajinku s brezami.😇Síce tento deň patrí medzi scénicky jednoduchšie, ale predsa sme museli opäť niečo vyrobiť. Vymysleli sme si imelo! Však imelo ešte nemáme, tak prečo si nedať ešte túto výzvu, že?😂
Mami sa sama ponúkla, že imelo urobí podľa takých umelých listov, ktoré nám ostali po umelom imele.
A tak ešte začiatkom novembra sa do výroby dala. Spravila nejaké lístky z papiera a pomocou tavnej pištole sa snažila urobiť troška priehľadnejšie "bobule", lebo ako sama vraví, biele korálky nie sú priehľadné, tak nie nechcela.
No, nie vždy všetko dopadne podľa našich totálnych predstáv a tak tú rastlinu, čo vytvorila sa listami a tvarom nepodobala na imelo. Vzdala sa tejto výroby.😥
Ja troška nahnevaná, že čo budem teraz robiť, mala som vtedy pred sebou vyrobiť všetky diorámy, čo sme si do kalendára naplánovali vyrobiť.
Na youtube som hľadala ako vyrobiť imelo, okrem nejakých papierových v ľudských rozmerov som nakoniec našla jednu miniatúru, ktorá bola do detailov vytvorená od jednej šikovnej pani. 
Určite by som ju aj zvládla vyrobiť, len som to považovalo za čas, ktorý nechcem na práve jednu miniatúru do jednej scény míňať.😕

Istú chvíľku som mala nápady, že im treba vymyslieť nejakú inú exteriérovú scénu. Rada by som raz spravila párové krasokorčuľovanie, žiaľ pánske korčule pre Kenov nemám. Čo ma dosť štve.
Zatiaľ ma len napadlo vytvoriť "kovovú" časť, ktorú by som nalepila na topánky pre Kena. Len som tento nápad, ktorý mám zatiaľ len v hlave, ešte celkom nedomyslela. Uvidíme.
Tak sme do poslednej chvíle tejto scény nemal pár vôbec imelo.😒

Mami však dostala nakoniec nápad, keď robila prvý adventný víkend našu vianočnú výzdobu, tak máme takú malú vianočnú girlandu tvorenú len z malých lístkov Je ohybná, lebo je na drôte. 
Zdobíme si ju vždy okolo nášho domčeka (sklený lampáš, ktorý používame i pre bábiky) na parapete.
A tie lístky niektoré opadali, presne taký počet, z ktorého sa dalo vytvoriť imelo.
Takže znova inšpirovaná mami nakoniec úspešne vytvorila miniatúrne imelo.
Síce ako sama vraví, skutočné imelo má mať inú zelenú farbu.
Inak listy sú lepené na drôt, ktorý obtočila takou zelenou krepovou páskou. Tá ostala po rodinnom kvetinárstve. Máme až dve, ale obe už za tie roky nelepia, takže ich musela lepiť novým lepidlom.
Tento nápad nalepiť krepový papier alebo hodvábny na drôt a takto vytvoriť miniatúrnu rastlinu pre bábiky, mám od zahraničných zberateľov bábik. Poradila som ho mami.
Mami sa ešte trápila, z čoho dá bobule na imelo.😊
Chcela, aby som jej dala nejaké drobné biele korálky.
Nakoniec však prišiel nápad z čistého neba. Uvidela v drôtoch, z ktorých robila imelo, vianočnú malú cezmínu, ktorú používame pre bábiky do rôznych vianočných svietnikov, ktoré mami vyrába.
A tá je okrem trblietok ozdobená i bielymi guličkami typu "polystyrén".
Ten mami napadol ešte skôr ako uvidela odloženú mini cezmínu.
Pridala sme ešte červenú saténovú stužku ako to na imelo zvyknúť dávať na fotkách.😀

Do scény som pridala našu jedinú lavičku, ktorú som pred pár rokmi kúpila s vianočnou dekoráciou - postavou Santa Clausa, ktorého som o lavičku hneď obrala, taktiež i o lampáš, ktorý ste mohli vidieť pri páriku pod dekou v 10.adventnom dni.💘
Okrem lavičky som konečne i v tomto kalendára použili našu vianočnú dekoráciu - mini kandeláber, ktorý je už u nás 11 rokov. Kúpili sme ho práve pre bábiky v zásielkovom obchode Neckerman, ktorý už u nás roky neexistuje. Videla som ho však i po rokoch predávať v nejakom inom katalógu s rôznym tovarom. Je trošku nízke, ale aj tak je skvelé. Áno, aj svieti a károvanú mašľu má novú, lebo mami sa stará nepáčila, táto sa k nemu viac hodí.😊

Ten náš najobľúbenejší párik sa volá Corie a Paul (Barefoot in the Park, Bratter Lovers), sú zatiaľ naše jediné bábiky od firmy Integrity Toys.💕
Takto ako ich vidíte v tejto scéne, tak oba outfity sú ich originálne. Zobrazujú hlavné postavy zo známeho starého amerického filmu Bosé nohy v parku, v ktorom hrali pár herci Jane Fonda a Robert Redford.

Ako tretiu vianočnú pieseň odzadu sme vybrali Perfect od anglického speváka, skladateľa a hudobníka Eda Sheerana. Z touto piesňou sme otvárali náš úplne prvý adventný kalendár s bábika v roku 2017, keď pieseň mala tie Vianoce premiéru. Ed Sheeran síce vytvoril novú vianočnú pieseň s duetom Eltonom Johnom, ale my s mami taký typ hudby nepreferujeme. Proste dobrá "moderná" odrhovačka do tejto tejto doby ešte s gýčovejším videoklipom.
Preto ostávame pri "klasike". Táto pieseň je jedna z dvoch, ktoré sú pre nás obe úplne najkrajšie z tvorby Eda Sheerana.💖
Perfect má i krásny romantický videoklip v zimnom prostredí.









7 komentárov:

  1. Kouzelná scénka, moc se mi líbí.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Ruženka,som rada, že sa Ti páči i táto romantická scéna.🙂😊❤️

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Ďakujem, Katka.🙂 Konečne si sa dočkala Poppynky na fotke.😄

      Odstrániť
  3. Krásny párik a toľko trápenia pre imelo...ale výsledok je dokonalý opäť raz :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Nikky,🙂 predstav si, že koľko ázijských miniaturistov tvorí dokonalé miniatúry do najmenších detailov.👀 Tá námaha stála za to, bez imela by táto scéna nebola scénou.😄

      Odstrániť
  4. Tak si představ, že letos jsme úplně zapomněli na jmelí. Tak aspoň někde nezapomněli a i ta pusa proběhla, takže vše v pořádku :-)

    OdpovedaťOdstrániť