pondelok 18. decembra 2017

18.adventný deň


18.adventný deň Vám prináša Keiko (Barbie Basic 001 Model No.05) a po druhýkrát sa objavuje i škandinávsky vianočný štýl. Prvý ste mohli vidieť už hneď na začiatku a to v 2.dni. Usmívající se

Túto scénu si veľmi dobre pamätám, s ňou sme oficiálne zahájili tvorbu advetný dní s vianočnými miniatúrami a nábytkami.
Obe debničky - veľkú i malú som vyrobila už pred 2 rokmi ja. Svietnik s tromi sviečkami a svietnik na druhej debničke (ktorý nie je dobre vidieť) je zase staršia práca mojej mami.
Prvé sobie parohy ste mohli vidieť v 15.adventnom dni a tieto sú druhé farebné prevedenie.
Papierovú plochú krabičku s motívom Mickey Mousa a papierové listy som naša a vytlačila z internetu zo stránky miniatúr.
Dvaja drevený panáčikovia a drevený malý bubon sú z vianočných malých miniatúrnych ozdôb na stromček, ktoré sme pred rokmi kúpili v Kiku. Odstrihla som im len visenie a slúžia už ako tovary vo vianočnom obchodíku pre bábiky.
Štipec so srdcom som pred rokmi dostala na jednom vianočnom balíčku.
Outfit sa skladá:
- sobie parohy: moja práca
- náušnice v tvare tučniakov: Tesco
- škandinávsky pulóver: moja práca
- nohavice: darček od Katky/zmrzlinky
- topánky: Barbie Style/Módna Ikona

Ďalšiu vianočnú pesničku, ktorú som Vám vybrala je Sleigh Ride (Jazda na saniach) od autora Leroyho Andersona, ktorý ju začal písať v júli 1946 a dokončil ju vo februári 1948. Jedná sa pôvodne o inštrumentálnu orchestrovú skladbu, do ktorej sa počas rokov vložili aj texty. Má tiež veľmi veľa rôznych podôb.
Zaujímavosťou je, že v piesni sa pôvodne nehovorí o žiadnych sviatkoch, len o saniach v zime a cválajúcich koňoch, preto bolo veľmi divné si predstaviť sane a zimu bez pomyslenia na Santu a celkovo i dobové obrázky z toho obdobia smerujú k tomu, že sa jedná o Vianoce.
Táto pieseň je práve známa so zvukmi koní, ktoré robia "klip-klop", ďalej biču, ktorý sa na kone používa, aby sa pohybovali.
Medzi známych interpretov tejto sklady patria napr. skupina Air Supply, speváčka Ella Fitzgerald, či z moderných súčasných spevákov Hilary Duff.
Ja som vybrala verziu s americkým spevákom Andym Williamsom, ktorého ste už mohli počuť hneď v 2.adventnom dni.
Vybrala som ho preto, že má krásny hlas a videoklip je síce štúdiový, ale má svoje zimno-vianočné čaro.Usmívající se


XOXO ♥


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára