utorok 5. decembra 2017

5.adventný deň


Piaty adventný deň Vám prináša Sanaya (Barbie James Bond Octopussy) a opäť tým aj zároveň zimný štýl a kúzlo snehu s troškou prírody.Usmívající se
Táto scéna je asi najalternatívnejšia z celého fotenia.
Možno by sa dalo i povedať, že je viac zimná ako vianočná, ale tým aká je iná, tak preto sa nám s mami páči viac ako niektoré typickejšie vianočné.Smějící se

Celá scéna vznikla a odvíjala sa kvôli outfitu Sarayae.
Vianočných rolákov mám vyrobených len 11 kusov. Chystám sa ešte jeden vianočný outfit ušiť na 24.adventný deň, ale polovicu - 12 outfitov sme si s mami museli vymyslieť, aby v každom bol aspoň troška cítiť pocit Vianoc a zimy.
Preto sme sa druhú polovicu bábik snažili obliecť aspoň troška zimne, aj keď to nie vždy vyznie úplne zimne.Smějící se To ešte uvidíte v priebehu ostatných adventných dní.
Saraya dopadla ešte celkom dobre. Získala kabát a nohavice od mojej bábiky Poppy Parker Corrie.
Túto scénu vymyslela celú mama.
Dlhé roky máme doma takéto pníky, ktoré moja babka používala v kvetinárstve najmä pri tvorených adventných svietnikov.
Pár kusov, ani nie 10 nám ostalo. Využívame ich posledné roky viac-menej ako podnosy pod rôzne dekorácie. Odkedy sme v rôznych časopisoch, článkoch či na sociálnych sieťach videli, že sa s týmito prírodnými vecami dá dobre zariaďovať aj interiér.
Mami sa rozhodla vybudovať z týchto 6 drevených pníkov vežu, na ktorú posadila bábiku. Musela sa veľmi snažiť, lebo sú rôzne krivé a nie pri každom rozložení jej bábika dokázala na nich sedieť. Keď postavila vežu, dala ju radšej bokom pripravenú na fotenie.
Sneh je opäť ten istý ako minule, umelý z Kiku.
Posledné minúty pred jedným dňom fotenia kalendára, robila mami ešte niektoré svietniky a aranžmány, ktoré mali výlučne sedieť do daných scén v adventnom kalendári. Jednou z nich bola i táto zimná scéna. Malý venček, čo drží Saraya v rukách a rovnaký venček len vo väčšom rozmere na pníkoch, pochádzajú z vianočného ešte väčšieho venčka ako sú tieto dva. Používal sa v minulosti ako dekorácia okolo sviečky. Mama ho dávnejšie už rozobrala a zmenila na malé vianočné venčeky pre bábiky.
Je to pekný materiál, viac prírodný, sň na ňom také maličké šišky, akurát v rozmeroch pre bábiky.Smějící se
Malá drevená ozdoba sánkara pochádza z kolekcie malých drevených ozdôb na stromček. My sme dreveným figúrkam odstrihli visiacu časť a slúžia nám ako predajné tovary vo vianočnm obchodíku a vianočnom stánku pre naše bábikky.Usmívající se
Chcem poďakovať týmto aj zberateľke bábik Ivane/Babakat, ktorá mi na vlaňajšie Vianoce darovala sériu ručne vyrábaných zimných čiapok, baretiek a šálov pre naše bábiky. Prvú z nich ste mohli vidieť už v 3.adventnom dni.

Outfit sa skladá:
- čiapka a šál: Ivana/Babakat
- nohavice a kabát: Integrity Toys Poppy Parker - Barefoot in the Park - Bratter Lovers
- čienro-hnedé čižmy: Fashion Fever Fashion Pack

Vianočnú pesničku, ktorú som Vám pre dnešný deň vybrala by ste mali skorej poznať, keď nie, tak určite aspoň speváka.Usmívající se Zaraďujem ju do strednej kategórie, to znamená, že nie je pre mňa úplne stará, ale nie je vhodné ju zaradiť ani do kategórie novších. Je z roku 1979.
Názov pesničky je Wonderful Christmastime od svetoznámeho britského speváka a člena skupiny The Beatles - Sira Paula McCartneryho. Pesnička je taká veselá, milá a kvôli tomu je jedna z mojich obľúbených.Usmívající se
Autormi piesne sú všetci členovia skupiny Beatles. Vo videoklipe sa síce stretli aj členovia Paulovej skupiny The Wings, ale inak je to viac Paulov samostatný počin v jeho kariére. Vo videoklipe môžete vidieť i jeho prvú ženu Lindu, ktorá žiaľ už nežije.


XOXO ♥


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára