sobota 9. decembra 2017

9.adventný deň


Ďalší deviaty adventný deň Vám prináša Sophie (Barbie Hervé Léger).
Táto scéna prináša vysoko elegantný štýl v podaní zlatých Vianoc.Usmívající se

Vianočný stromček sme vlani zdobili pre účely vianočného projektu Angelic Christmas 2016.
Je najmenším stromčekom z umelej čečiny pre naše bábiky.
Mami vyrobila z rôznych krásnych do zlata orientovaných korálok prekrásne gule a ja som vyrobila na neho vianočnú piku s motívom zlatej hviezdy. Zlatá malá reťaz bola kúpená pred rokmi v Tescu. Mami ho nakoniec zasadila do malého kvetináča.
Z tohto istého vlaňajšieho "anjelského" projektu pochádza aj zlatý anjel. Pôvodne som ho už ako dieťa získala od babky, ktorá ho mala ako bonusový darček k liekom na kĺby.Smějící se Dokonca sme ho mali doma aj dvakrát, druhý už neviem, kde nakoniec skončil.
Zlatý drôtený rebrík/vlna je pôvodne náramok, ktorý mami raz dostala na nejaký svoj sviatok od rodinnej známej. Keďže taký štýl vôbec nenosí, vyrovnala ho a nechala ho ako materiál na kreatívnu tvorbu. Pár rokov trčal krabici s rôznymi materiálmi až teraz, keď sme potrebovali dotvoriť túto scénu a mami išla niečo vhodné nájsť a našla nakoniec tento zlatý náramok, ktorý celú scénu dotvoril podľa predstáv.Usmívající se
Keďže je tento stromček troška nízky, postavili sme ho nakoniec na náš obľúbený zelený Ikea stolček pre bábiky zo setu Huset, ktorý už vidíte štvrtýkrát za sebou.Smějící se A nebojte sa, ako som rátala tak sa v kalendári vyskytne už len raz.
Troška dlhšie sme rozmýšľali a zároveň menili dekoráciu, ktorú mala Sophie držať ruke. Nakoniec mami vytvorila mini aranžmán do mini črepníka, s čím sa navzájom prepojil s črepníkom, v ktorom je zasadený samotný stromček.
Aranžmán vytvorila so zlatých gúl a z umelej čečiny. Podobný črepník pre bábiky robila totiž i do daru, tak ju to preto aj napadlo.
A aby bola kompozícia pre nás dokonalá, musela v nej Sophie sedieť. Jediné čo sme vtedy vymysleli, aby to do scény sadlo a ešte sa to doteraz nevyskytlo bol zlatý košík, v ktorom bol pôvodne jeden väčší umelý stromček kúpený pre bábiky. My sme ho otočili dole hlavou.Usmívající se
Outfit sa skladá:
- riflová bunda: Barbie Style/Módna ikona prvá vlna
- šedé tričko: Barbie Basic 002 Model No.05
- čiernobiele vzorované nohavice: Barbie Style/Módna ikona druhá vlna
- čierne topánky: Barbie The Look Urban Jungle
- náušnice a náhrdelník: Katka/zmrzlinka
- náramok: Mattel

Vianočnú pieseň, ktorú som Vám pre tento deň vybrala je zvláštna tým, že má dve verzie. Nemeckú i anglickú.
Je to pôvodne tradičná nemecká pieseň/koleda z ranných 20.rokov 20 storočia a má názov O Tannenbaum (O vianočný stromček/jedľa) a jej autorom je učiteľ, organista a skladateľ v jednej osobe Ernst Anschütz.
Ja som vybrala však anglickú verziu O Christmas Tree, ktorú mám omnoho viac napočúvanú z amerických vianočných rodinných filmov, ktoré rada vždy na Vianoce v televízore pozerám.
Pesnička má rôzne veľa verzie aj napríklad so zbormi a pod. Ja som vybrala staršiu verziu z roku afroamerického speváka,džezového pianistu a hudobného skladateľa Nata King Cola, ktorý v kalendári zatiaľ nebol.


XOXO ♥


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára