pondelok 25. decembra 2017

Adventný kalendár 2017 - koláž a zhrnutie


Prvým z dvoch bonusových článkov je zhrnutie nášho veľkého adventného kalendára 2017 s bábikami, ktorý sme s mami spoločnými silami vytvorili.Usmívající se


Ďakujeme v prvom rade všetkým, ktorí venovali aspoň troška svojho predvianočného času a prišli sa pozrieť na naše každodenné advetné fotky s bábikami, s vianočnými scénami a s viančonými pesničkami. Či to bolo u mňa na blogu, mojom Instagrame, Flickri, na mojom Facebooku, v skupine Panenky Barbie a všechny druhy panenek alebo v skupine Domečkovaní na Facebooku.Usmívající se
Obzvlášť chem poďakovať každodenným komentárom na blogu odzberateliek Ivany/Babakat, babky Věrky, Ruženky a Katky/zmrzlinky.
Ďalej tým, čo sa snažili občas komentovať kalendár ako je Nikolína/Nikol a Monika.
Dvom zberateľkám, ktoré ak nestihli a vynechali si dni, tak si ich poctivo dobehli - Lenke/Nauriel a Nikky.
A našej vedúcej/adminke skupiny Domečkovaní Štěpánke.
Ďalej ešte za pár komenátov na Facebooku zberateľke Hanneton a Vlaďke.
A taktiež samozrejme i tým, ktorý zanechali aspoň jeden komentík z tých 24.okienok.Usmívající se

Nápad na projekt adventný kalendár priniesli drevené nálepky s číslami, ktoré som kúpila vlani po vianočých výpredajoch v Kiku a podobný adventný kalendár s bábikami sme videli vlani na Facebooku u jednej zberateľky zo Španielska, ktorá ho nemala však tak spracovaný do detailov ako my.Smějící se

S mami sme obliekli 24 našich bábik do 24 outfitov - 11 bábik malo vianočné roláky z mojej dielne, 12 malo civilné zimné outfity a poslednej 24.modelke som ušila vianočné šaty. Ďalej sme vytvorili 24 vianočných scén pre každú modelku a snažili sme sa každú jednu scénu ladiť do určitého vianočného štýlu. Ku každému dňu bola pridelená jedna vianočná pesnička. Pôvodne sme pesničky vôbec nemali na pláne. Tento nápad vyšiel z mojej hlavy a mal len pozitívne ohlasy.
Každá modelka v rukách držala určitú vianočnú dekoráciu.

Podľa vzoru zberateľa Ľuba som sa snažila vystriedať bábiky podľa daných tvárí, farieb vlasov alebo či je bábika černoška. Preto každá 5 bábika bola vždy černoška. Alebo napríklad bábiky s tvárou Daria boli len dve kalendári a z toho jedna v jednej polovici a druhá v druhej polovici.
Taktiež som striedala farby vlasov, aby vedľa seba napr. nenasledovali dve blondínky a pod.Usmívající se

Modelky stáli i sedeli. 22 z nich malo na sebe nohavice, okrem 10.dňa, ktorá mala sukňu a posledného 24., ktorá mala šaty. Zdôrazňujem, že každá modelka mala vlastné nohavice a čižmy. Žiadne sa ani raz neopakovali. Pri jedných nohaviciach by sa to i zdalo, ale upozorňujem, že ich mám dvakrát v šatníku bábik.Smějící se
Všetky vianočné čiapky štýle Santa Claus a dve čelenky s parohmi som vyrábala ja.
Všetky vianočné svietniky zase vyrábala mami.
Vianočné vence niektoré vyrábala mami a niektoré ja.
Z 24.okoienok sa v ôsmich adventných dňoch vyskytlo osem vianočných stromčekov, dva malé a šesť veľkých.
Všetky papierové vianočné miniatúry od krabičiek po tašky som našla na stránkach miniaturistov, ja som ich musela len vytlačiť, vystrihnúť a zlepiť.

Všetky vianočné miniatúry sme si v priebehu rokov, najmä tých šiestich zberateľských "naškrečkovali" z obchodov ako sú Kik, Kaufland, Tesco a Lidl. Skoro všetky slúžia ako tovary do nášho vianočného obchodíka Christmas Dream Shop.

Tento projekt bol veľmi časovo náročný a vyčerpávajúci najskôr to tak ani nevyzeralo, ale bolo to nakoniec tak.
Človek by si myslel, že najťažšie bolo vymyslieť všetky tie vianočné scény a outfity alebo všetko vyfotiť.
Nie, tieto body sa dali ešte ľahšie zvládnúť.
Najťažší bol fakt, že som bola každý deň viazaná pripraviť článok na ďalšie ráno i keď sa mi vôbec niekedy nechceloSmějící se.
V prvej polovici kalendára som mala asi 7 dní napísaných vopred ako prednastavené články. Počas tých dní som lepšie stíhala.
Keď každý deň vyšiel článok na blogu, tak som sa v priebehu daného adventného dňa sa snažila uverejniť danú adventnú fotku na tri meista na Facebooku, ďalej na Flickri a na Instagrame.
Časovo som v druhej polovici kalendára i ponocovala a menej spala, ponocovala s mikrospánkam, aby som všetko každý deň zvládla uverejniť. Preto sa ospravedlňujem za gramatické chyby, ktoré som si po sebe neopravila, pretože po napísaní článku som ho dala uverejniť bez toho, aby som si ho celý prečítala pred zverejnením. Bolo to hlavne kvôli nedostatku času a predvianočného zhonu.

Síce fotky som si predpripravila koncom novembra v 23 článkoch, ale to bola tá ľahšia stránka tohto projektu.
Zložitejšie bolo vymyslieť si každý deň text a naštudovať históriu pesničky pre daný deň z Wikipédie. Nie som totiž až taká studnica vedomostí.Smějící se Skôr som poznala životopis daného speváka, o niektorých mi mama podala potrebné informácie.
Vďaka projektu som si spoločne s Vami rozšírila vedomosti ohľadom svetových spevákov a pesničiek.

A teraz prichádza anketa, ktorá bude trvať do konca tohto roka. Potom budú vyhlásené výsledky.
Anketová otázka znie: "Ktorý adventný deň sa Ti z adventného kalendára s bábikami najviac páčil?"

Prosím, hlasujte, viem, že ankety máte dosť radi, nebudem Vás ja ovplyvňovať, svojich favoritov Vám poviem až po vyhlásení výsledkov.Smějící se

Ako 25. vianočnú pesničku som vybrala klasickú skladbu Ave Maria od kanadského speváka MIchaela Bublého.
Táto pesnička má mnoho podôb a od rôznych interpretov, ale kvôli mojej mami som vybrala práve túto verziu, lebo ako vraví mami, on ju spieva božsky, s čím musím len súhlasiť.
Samozrejme ju spievali i také svetové elity ako bol Luciano Pavarotti či stále žijúci Andrea Bocelli.
Pôvodne sme sa zamýšľali, že túto skladbu zaradíme posledný 24.deň, ale keďže sme všetky pesničky v kalendári vyberali viac moderné a happy, táto krásna a umelecky hodnotná pieseň má predsa len viac kostolnú atmosféru.Usmívající se


XOXO ♥

Rekapitulácia jednotlivých dní:

1.deň - Amanda

2.deň - Shade

3.deň - Charlene

4.deň - Sharlotta

5.deň - Shanaya

6.deň - Jacqueline

7.deň - Jamila

8.deň - Tris

9.adventný deň - Sophie

10.adventný deň - Blanché

11.adventný deň - Sherry

12.adentný deň - Penelópe

13.adventný deň - Megan

14.adventný deň - Hailey

15.adventný deň - Soraya

16.adventný deň - Iman

17.adventný deň - Diane

18.adventný deň - Keiko

19.adventný deň - Shania

20.adventný deň - Delilah

21.adventný deň - Shakira

22.adventný deň - Deborah

23.adventný deň - Deidrea

24.adventný deň - Corrie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára